Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Eşler Arası İlişki & Boşanma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BOŞANMA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBOŞANMA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selin-1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: BOŞANMA
    Gönderim Zamanı: 16 Tem 2008 Saat 12:42
Merhaba Özlem hanım;

2,5 sene evli kaldığım eşimle geçen yaz ayrıldık.Aslında henüz resmen boşanmadık. Evliliğimizden şu anda 21 aylık olan Nehir adında bir kızımız var.Eski eşim en son kızımı ekim ayında görmüştü.Biz ona herhangi bir kısıtlama getirmedik,hatta onu sürekli kızını görmesi için teşvik etmeye çalıştık ama olmadı.Yaklaşık 7 aydır kızım babasını görmüyor.Aslında henüz babası olduğunun farkında bile değil.Ama tahmin ediyorum yakında bana onunla ilgili sorular sormaya başlar.Ben kızımın bu durumu hasarsız olarak atlatması için elimden geleni hatta fazlasını yapmaya hazırım.Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Bir psikoloğa mı götürmeliyim ?,nasıl davranmalıyım ? şu anda beynimde o kadar çok şey varki geceleri düşünmekten uyuyamıyorum.Beni konuyla ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şİmdiden çok teşekkürler.

Sevgiler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2008 Saat 12:49
Öncelikle kızınız babası olduğunu  farkındadır bunu unutmayın. sorular sormaya başlaması sizin için işleri zorlaştırsa bile kızınızın duyg ve düşüncelerini ifade ettiğini saklamadığını gösterir, böylece onun endişelerini üzüntülerini öğrenmiş olursunuz. sorularına olabi ldiğince kısa, net, somut yanıtlar verin ve doğruları söylemeye çalışın. bu doğruların içinde baban seni görmek istemiyor gibi şeyler varsa  elbette bunları söylemeyin. babasını kötülemeyin, ancak onu savunmak, hakkında iyi şeyler söylemek zorunda da değilsiniz. tek ebeveyn olarak çocuk yetiştirmek zordur, fakat hem anne hem baba olmaya , babanın açığı diye düşündüğünüz şeyleri yapmaya kalkarsanız hem çok yorulur yıpranırsınız hem de imkansızı denediğiniz için istediğiniz sonucu alamazsınız
özlem
Yukarı Dön
selin1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2008 Saat 13:03

çok teşekkür ederim özlem hanım;babasını kötülemeyi hiç düşünmedim fakat sormaya başladığı zaman nasıl cevaplar vermem gerektiğini bilemiyorum kızıma yalanlar da söylemek istemiyorum.Şu anda 21 aylık ama çok zeki bir çocuk benimle gayet güzel konuşuyor.Çok yakında sormaya başlayacağını biliyorum.Kendimi büyük bir çımazın içinde gibi hissediyorum.Umarım kızım hasarsız atlatır bu durumu tekrar çok teşekkür ederim ilginize.

Sevgiler.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.