Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bexsero ile ilgili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBexsero ile ilgili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
2005kiraziboege2017 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 2005kiraziboege2017 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bexsero ile ilgili
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2020 Saat 07:42
Hocam iyi günler. Öncelikle hoş geldiniz. Benim size müsadenizle birkaç sorum olacaktı.2 ekim günü 3,5 ve 15 yaşındaki oğullarıma bexsora aşısının 2.  dozu yaptırdım. Fakat aşı yapılmadan birkaç aksilik yaşadık. Eşim 5 gibi aşıyı eczaneden aldı ,eczacı aşıyı buz küpü ile birlikte poşetlemiş. Aşı yapacak kişinin o gün işi çıktığı için aşıyı eşim eve getirdi 20 dk içinde eczacının verdiği şekilde. Bende hemen aşıyı buzdolabının üst rafına koydum. Ertesi sabah 11 gibi aşıyı yine eczacının bize verdiği şekilde paketleyip 20 dk mesafe sonra aşıyı yaptırdık. Benim sorum hocam bu aşı eve gelirken ve evde buzdolabında saklanırken soğuk zincir kırılmışmıdır? Çünkü internette yiyeecek konulan dolapta aşı saklanmaz yazıyo. Ben budolabının ısı ayarına baktım buzdolabı kapağı birkaç defa açılıpkapandığında5 dereceye daha sonra endüşük 3 derece olduğunu gördüm.Aşının kağıdında 2 ile 8 derecede buzdolabında saklayınız yaxıyordu.  Acaba aşı getirilirken ve buzdolabında ısı değişimi yüzünden bozulmuş olabilirmi? 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 2005kiraziboege2017 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2020 Saat 07:54
Birde hocam bu aşının yan etkileri 1. doz veye 2. dozda farklılık gösterirmi. Kusura bakmayın bu konu hakkındaki cahilliğimden soruyorum .ilk dozda 2 çocuktada aşırı kol ağrısı ve küçük olanda bir defaya mahsus 38. derece ateş olmuştu. 2 seferde kollarının  ilkinki kadar ağrımadığını fakat büyük oğlumda aşırı bir baş ağrısı ve üşüme oldu. Bende acaba aşıyı taşırrken ve saklarken aşı bozulduda   yan etkileri bu yüzden mi oldu dedim?   Eğer bu aşı bozuldu ise çocuklara birşey yaparmı ? Birde bu aşı geçersiz ise 2. doz gereklimi?Gerekli ise ne zaman yapılmalı?  Biliyorum biraz garip ama düşünmedende edemiyorum. Birde aşıyı eczacının bize nasıl paketlediğini daha doğru bir şekilde anlatmak için  temsili bir resim atıyorum.inşallah sizi sıkmıyorumdur .Çünkü sorum çok uzun oldu.Hakkınızı helal edin. 

Düzenleyen 2005kiraziboege2017 - 06 Eki 2020 Saat 11:25
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı 2005kiraziboege2017 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2020 Saat 09:07
Hocam inşallah iyisinizdir. Merak ettim, 3 ekimde görüşürüz demiştiniz. Allah size sağlıklı ve uzun ömür versin.En kısa zamanda görüşmek üzere.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.