Bexsero ile ilgili |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
2005kiraziboege2017
Üye Kayıt Tarihi: 07 Mar 2020 Konum: Kirsehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 2005kiraziboege2017
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Eki 2020 Saat 07:42 |
Hocam iyi günler. Öncelikle hoş geldiniz. Benim size müsadenizle birkaç sorum olacaktı.2 ekim günü 3,5 ve 15 yaşındaki oğullarıma bexsora aşısının 2. dozu yaptırdım. Fakat aşı yapılmadan birkaç aksilik yaşadık. Eşim 5 gibi aşıyı eczaneden aldı ,eczacı aşıyı buz küpü ile birlikte poşetlemiş. Aşı yapacak kişinin o gün işi çıktığı için aşıyı eşim eve getirdi 20 dk içinde eczacının verdiği şekilde. Bende hemen aşıyı buzdolabının üst rafına koydum. Ertesi sabah 11 gibi aşıyı yine eczacının bize verdiği şekilde paketleyip 20 dk mesafe sonra aşıyı yaptırdık. Benim sorum hocam bu aşı eve gelirken ve evde buzdolabında saklanırken soğuk zincir kırılmışmıdır? Çünkü internette yiyeecek konulan dolapta aşı saklanmaz yazıyo. Ben budolabının ısı ayarına baktım buzdolabı kapağı birkaç defa açılıpkapandığında5 dereceye daha sonra endüşük 3 derece olduğunu gördüm.Aşının kağıdında 2 ile 8 derecede buzdolabında saklayınız yaxıyordu. Acaba aşı getirilirken ve buzdolabında ısı değişimi yüzünden bozulmuş olabilirmi?
|
|
2005kiraziboege2017
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
|
Birde hocam bu aşının yan etkileri 1. doz veye 2. dozda farklılık gösterirmi. Kusura bakmayın bu konu hakkındaki cahilliğimden soruyorum .ilk dozda 2 çocuktada aşırı kol ağrısı ve küçük olanda bir defaya mahsus 38. derece ateş olmuştu. 2 seferde kollarının ilkinki kadar ağrımadığını fakat büyük oğlumda aşırı bir baş ağrısı ve üşüme oldu. Bende acaba aşıyı taşırrken ve saklarken aşı bozulduda yan etkileri bu yüzden mi oldu dedim? Eğer bu aşı bozuldu ise çocuklara birşey yaparmı ? Birde bu aşı geçersiz ise 2. doz gereklimi?Gerekli ise ne zaman yapılmalı? Biliyorum biraz garip ama düşünmedende edemiyorum. Birde aşıyı eczacının bize nasıl paketlediğini daha doğru bir şekilde anlatmak için temsili bir resim atıyorum.inşallah sizi sıkmıyorumdur .Çünkü sorum çok uzun oldu.Hakkınızı helal edin.
Düzenleyen 2005kiraziboege2017 - 06 Eki 2020 Saat 11:25 |
|
2005kiraziboege2017
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
|
Hocam inşallah iyisinizdir. Merak ettim, 3 ekimde görüşürüz demiştiniz. Allah size sağlıklı ve uzun ömür versin.En kısa zamanda görüşmek üzere.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|