Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Terkedilme korkusu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumTerkedilme korkusu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6026
Mesajın Direkt Linki Konu: Terkedilme korkusu
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2011 Saat 16:40

6 yaşındaki kızım, evin içinde bir odadan diğer odaya giderken bile yanında birini istiyor, wc ye tek başına gidemiyor,2 yaşındaki kardeşini kucaklayıp götürüyor.

Uyumadan önce, mutlaka masal okuyoruz.Uyuyana kadar kardeşi ile yanlarındayız. Gece uyanırsa odasından kalkıp sabah yanımda buluyorum.

Odasında uyumuş ise, sabahları korku dolu sesle Annnne!! Annee!! Benim sesimi duyana kadar panik halinde bir sürü Anneee!! ile uyanıyor. (Uyku sersemi birşey oldu sanıyorum, hep aynı cümle; beni bırakıp gittin sandımConfused)

(Çalışıyorum, zaman zaman kardeşi ile birlikte başka şehirde anneannede kalıyorlar,hep konuşarak anlatarak ayrılıyoruz ama bu terkedilme korkusu mudur?)

Emeğinize teşekkürlerimle sevgiler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2011 Saat 14:26
Hep böyle miydi. bir süredir mi bu şekilde. davranıyor. Çocuklar yaşamlarındaki değişiklikleri(okul,taşınma, annen,n işe başlaması, kardeş) terk edilme olarak algılayabilirler ve aksine ikna olmakrta zorlanabilirler b öylesi durumlarda yanından ayrılırken döneceğinize emin olabilmesi için  çok sevdiğinizi bildiği bir şeyinizi yanına verebilirsiniz böylece döneceğinize i nanır,yine saati göstererke veya tvdaki bir program yoluyla tam geleceğişiniz saati söyleyebilir ve size güvenmnesini sağlayabilirsiniz. 
özlem
Yukarı Dön
Nilgün1 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 6026
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2011 Saat 14:37
Özlem hanım, çok teşekkürler...

Şuan 5,5 yaşında, yaklaşık 2 aydır bu durum daha çok belirgin.Özellikle her sabah panik ile Anneeee!! diye uyanması ve wc ye asla yalnız gidememesi devam ediyor.

Birkaç hafta önce kardeşinin bakıcı, kızım kardeşine kötü davranınca, seni babana söylerim, baban görmese bile Allah görür, demiş.

Kızımla bu konuda oyun arasında konuşmak istedim,sadece bu kadarını söyledi, şimdi biri beni sürekli gözetliyor gibi geliyor, sus anne,konuşmak istemiyorum, diyor.

4 yıldır kreş/anaokulu na gidiyor.Ben de o doğmadan önce de kardeşi doğunca da ve şimdi de çalışıyorum.

Kızım ile çantalarımızda bizi birbirimize hatırlatacak olan boyadığımız taşlarımız var, özledikçe bakıyoruzSmile

Özellikle panik halinde uyanması hepimizi üzüyor.

Sevgiler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2011 Saat 23:42
bakıcının sözleri korkusunu arttırmış olabilir ancak kızınız terkedilme korkusunu belirgin olarak yaşıyor. bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.