Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 345
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2008 Saat 10:59
12 Aylık Bebeğiniz İçin Lezzetli Tarifler

Sevgili anne babalar artık bebeğiniz 1 yaşına yaklaştı. 12 aylık oldu! Bebeklerinizin mideleri 1 yaşında olsalar bile miniciktir .O sebeple az az ve sık sık beslemek gerekir. Artık hareketlenmeye başlayan bebeğinizle beraber yemek yemekten zevk almanız gerekir. Çocuğunuz kaşık ve çatal kullanmayı ne kadar çok denerse o kadar çabuk alışacaktır. Sofraya oturduğunda yemeğinin yarısı yere dökülse de aç kaldı diye korkmayın! Eğer kaşık kullanmak zor geliyorsa eline verip yedirebiliceğiniz şekilde hazırlayın( köfte, balık çubukları sebze çubukları gibi)  Bu arada kendisi yemege alışan bebeklerinizi korumak amaçlı zeytin, fındık fıstık ve taneli sert gıdaları bebeğinizin ulaşamayacağı yerde saklayın . Çünkü küçük yaramazlar bu dönemlerde her şeyi ağızlarına almak isterler.

Bebeğiniz için çok lezzetli tarifler veriyorum bu tarifleri sofrada siz de deneyebilirsiniz. Yerken dikkat edin parmaklarınızı yemeyin :)

Afiyet olsun :)


Pancarlı-patates çorbası

Malzemeler


        Pişmiş bir kırmızı pancar,bir patates,150mlsüt,bir kaşık tereyağ

Yapılışı


         Patatesleri yıkayın soyun ve rendeleyin 10dk kaynar suda pişirin daha sonra soyulmuş küçük küpler halinde kesilmiş pancarı ekleyin sonra 1-2dk pişirin süt ve tereyağını ekleyin mikserden geçirip cocunuza afiyetle içirin çorbanın şekerli tadı bebeğinizin çok hoşuna gidicektir.

     ( pancar nasıl pişirilir: kırmızı pancarlar kabuklarıyla pişirilir yoksa renksiz olur pancar miktarınıza göre tencereye su eklenir yaklaşık 1saatte pancarlar pişmiş olur)

Not: pancarın tadına çocuklar bayılır magnezyum,fosfor,potasyum,avitamini b9 vitamini ve c vitamini içerir.pancar yedirdiğiniz gün bebeğiniz dışkısı ve idrarı hafif kırmızı renk olabilir bu sizi korkutmasın. Ancak pancarı bebeğinize çok sık aralıklarla yedirmeyin çünkü içeriğindeki oksalik asit kalsiyumu bağlaya bilir o sebeple hazırlamış bu çorbanın içine süt kattık.

 Kabaklı pirinç yemeği

Malzemeler

 1tane kabak, bir tutam dereotu,1kaşık tereyağı, 1tane küçük soğan bir diş sarımsak 1 tane domates (mevsimine göre hazır doğranmış domates kullanabilirsiniz)1çay fincanı pirinç 50 gr kıyma

Yapılışı
Kıyma ve soğanları tereyağında kavurun üzerine kabakları küçük küçük doğrayıp ekleyin  üzerine domates dereotu sarımsak ve de pirinci ekleyerek karıştırın üzerine 1bardak su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Bebeğinize çatalınızla ezerek yedirin.

 Fırında balık köftesi

Malzemeler
    90gr balık  filetosu 2 patates,yarım bardak süt, çırpılmış yumurta ,1tutam maydanoz ,1kaşık yağ
Yapılışı
     Patatesleri yıkayın soyun ve rendeleyin sütün içinde pişirin. Çiğ balık yumurta,maydanozu mikserden geçirin. Sütle haşladınız patatesleri de ekleyip yoğurun karışımdan üç tane köfte oluşturun fırında 1kaşık ekleyerek pişirin. Bebeğinize herhangi bir sebze püresi eşliğinde yedirebilirsiniz.

(milliyet gazetesi-bebek çocuk) 
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
sümeyye2 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 18 May 2011
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 510
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Eki 2011 Saat 12:56
KEMKSUYUNDAN VİTAMİNLİ ÇORBA (7+)

MALZEMELER:

BARDAK KAYNATILMIŞ KEMİK SUYU
1 KÜÇÜK PATATES
1 KÜÇÜK HAVUÇ
YARIM ENGİNAR
1/4 KEREVİZ
5-6 DAL MAYDANOZ (SAPLARI İLE)
5-6 DAL DEREOTU (SAPLARI İLE)
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 BARDAK ILIK SU
1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ YADA BULGUR
1 TATLI KAŞIĞI İRMİK

YAPILIŞI:
ILIK SU VE KEMİK SUYU TENCEREYE KONULUR. İÇİNE İYİ YIKANMIŞ VE TEMİZLENMİŞ PATATES,HAVUÇ,ENGİNAR,KEREVİZ,MAYDANOZ VE DEREOTU KONULARAK PİŞİRİLMEYE BIRAKILIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA PİRİNÇ VE İRMİK KONULARAK KARIŞTIRILIRVE PİŞİRMEYE DEVAM EDİLİR.
TÜM SEBZELER YUMUŞAYINCA ATEŞTEN ALINARAK ILINMASI BEKLENİR. UYGUN ILIKLIĞA GELDİĞİNDE EL BLENDIRI İLE PÜRE HALİNE GETİRİLİR. ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİLEREK MİNİK MAMA KAVANOZLARINDA BUZLUKTA MUHAFAZA EDİLEBİLİR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 345
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.