Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uyumaya ,bez değiştirmeye v.s. ikna
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUyumaya ,bez değiştirmeye v.s. ikna

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3128
Mesajın Direkt Linki Konu: Uyumaya ,bez değiştirmeye v.s. ikna
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 14:51
Merhaba özlem hanım.
22. ayını bitirmek üzere bir kızım var.Çalışmıyorum.Sürekli beraberiz.
Kızımın bezini değiştirmek,kıyafetlerini değiştirmek,dışarıya çıkmak,uyku saati gelince yatağa gitmek artık bir hayli zorlaştı.En az yarım saat dil döker oldum.Kaçıyor.bunların doğal olduğunu biliyorum.Zaman zaman dilediği gibi oyun haline getirmesine karşı çıkmıyorum.Fakat bezi ne kadar geciktirirsek pişiğimiz oluyor.

Son günlerde ''Tak tak '' diye birşey uydurdum.Ben yada babası çaktırmadan herhangi bir şeyle tak-tak sesi çıkartıp...''hıhhh..Tak takı kızdırmayalım..Hadi gel çabucak bezini değiştirelim(uyuyalım,dışarıya kaçalım gibi)'' hemen koşarak geliyor ve istediğimizi yapmamıza müsade ediyor...Bende yüksek sesle bilinmeyen yöne doğru ''tak tak gelme eylül bezini değiştiryor.Rahatsız etme bizi ''gibi cümleler kuruyorum.Açıkcası çok işime yaradı bu..Ama tedirginliğimde Korku yaratmakla ilgili...Kendi işimi kolaylaştırmak için bilinçaltına yanlış birşeyler salık veriyorsam ,işimin daha zor olması tercih sebebimdir...Tak tak hayatımızda kalmalı mı gitmelimi.....

Buna benzer Uydurmaları çeşitli öfke nöbetlerinde de kullanıyorum...Höt höt kuşu,vıttırızıttık gibi.Mesela bugünlerde burnu akıyor.burun silmek bile acayip zor..Kaçıyor yakaladığımızdada ağlıyor...''Aaaa..burnuna vıttırızıttık konmuş ,dur alayımda sana gösteryim '' dedim..sakin sakin durdu...bakmak istedi..birşeyi düşürmemek için çaba sarfedermiş gibi görünüp göstermek için uzattım..''oooo...sen bakana kadar kaçtı.Düştü yere'' dedim....

Bu saçmalıklarla aklını bulandıryor olabilirmiyim...olmayan şeyleri varmış gibi aktarıyorum..tedirgin oldum...
ifade edebilmek için uzun uzun yazdım..Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için..

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2010 Saat 14:07
bu tür oyunlar zararlı olmaz, ancak korkutma amaçlı kullanmamaya gayret edin. burun silmek için gayet sevimli ama taktak pek sevimli gibi gelmedi. korkuları zaten yavaş yavaş ortaya çıkacak, arttıran şeyler yapmamaya çalışın
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.