Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum / AOA Hakkında > "Anne Olunca Anladim" hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bagirsak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bagirsak

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sağlıklı nesil .. Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 Mar 2023
Konum: Türkiye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sağlıklı nesil .. Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bagirsak
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2024 Saat 07:28
Hocam beş yaş çocuk yattığımda iki üç gündür tukuruklerini yutkunuyor dün gece bı kustu ağzından burnundan uyurken bagirsakenfekaiyonu olduk antibiyotik başlattı doktor günde 6 ml augmentin 600 tanım olarak aynen bunu dedi boğazdaki lenf bezleri şişer ya enfeksiyonda bagiraaktakiler şişmiş aynı şekilde dedi ultrasonda bağırsak etrafında belli bı boyutta biseyler gorduler bunlara verdikleri tanım bu ikinci de üç gün antibiyotik kullanınca bunlar küçülmüş ama bize 14 gün kullanın dedi ne yapicam ben çocuğun bağırsağındaki bakteriyissligi iyilestiricez diye bağırsak mikrobiyasi bozuldu veya bozulucak çocuğumun bu enterogermina vs kullanmamız da bı sakınca varmıdır yada sizin bı öneriniz varmı ultrason de paylasagim kna tahlil sonucu✓✓✓✓✓✓YÜZEYEL YUMUŞAK DOKU US
 
 
Sağ alt kadrana yönelik yapılan yüzeyel US’de ; Bu aşamada apendiks kalibrasyonu normal olup çapı en geniş yerinde 4,6 mm ölçüldü. Batın sağ alt kadranda sebest sıvı, omental kirlenme mevcut değildir. Klinik ve laboratuvar ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
 
Mezenterik en büyüğü 17x6,5 mm  boyutlarında  multipl sayıda eliptik şekilli, reaktif görünümlü lenf nodları izlendi.
 Yumardaki ultason. Son hali bu da ilk haliydi ilk gittiğimde**** 
 
YÜZEYEL YUMUŞAK DOKU US
 
 
 
Sağ alt kadrana yönelik yapılan yüzeyel doku US’de; Bu aşamada US düzeyinde normal veya inflame apendiks vizualize edilemedi. Batın sağ alt kadranda serbest sıvı, omental kirlenme mevcut değildir. Klinik ve laboratuvar ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
 
Sağ alt kadranda ve paraaortik alanda büyüğü 19x8.5 mm boyutlara ulaşan ekojenik yağlı hilusu seçilen cok sayıda reaktif özellikte lenf nodları izlendi. Mezenterik Lenfadenit ?
 
 
SONUÇ: Sağ alt kadrana yönelik yapılan yüzeyel doku US’de; Bu aşamada US düzeyinde normal veya inflame apendiks vizualize edilemedi. Batın sağ alt kadranda serbest sıvı, omental kirlenme mevcut değildir. Klinik ve laboratuvar ile birlikte değerlendirilmesi önerilir.
 
Sağ alt kadranda ve paraaortik alanda büyüğü 19x8.5 mm boyutlara ulaşan ekojenik yağlı hilusu seçilen cok sayıda reaktif özellikte lenf nodları izlendi. Mezenterik Lenfadenit ?
Crp___14.3
Ca__11.1
Dansite idrar 1030
Ast(sglt)__35
Mcv__77.1
Mch__25.9
Eos#____0.03



 
 
 
 
 
 


Düzenleyen Sağlıklı nesil .. - 28 Eyl 2024 Saat 07:39
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.