Bexsero ve grip aşısı |
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Yazar | |
Akin
Üye Kayıt Tarihi: 16 Kas 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba kadir bey.sizi cok ozluyoruz ...Sizin gibi bilgili doktorlar artik ulkemizde yok maalesef.siz kizimi 12 yasina kadar buyuttunuz kuzucuk kuzucuk diye...fakat su an kafam cok karisik .kizim 18 yasina geldi hpv asisi olmadi .olanlarinda cogunda farkli yan etkiler ciktigi soyleniyor .beyinde hasar ve sara krizi gibi nobetler gecirdigi goruluyormus ..daha henuz asiyi yaptirmadim .bexsero icinde yazilarinizi dikkatli bir sekilde okudum .simdi ben yaptirmaliyim bu iki asiyi sizce .!soner yalcinin kara kutu kitabini da okudum 🙂kafam iyice karisti .birde oglum oldu sizden sonra o da 8 yasinda onada bexero yaptirmadim .dusunmuyorum da .gittigimiz doktor da haci adaylarinin bu virusu tasidigini arap ulkelerinin ulkemize geldini yaptirmamiz gerektigini soyledi...size danismadan hic bir sekilde hareket etmiyecegim ...simdiden tesekkurler
|
|
elif86
Üye Kayıt Tarihi: 03 Nis 2022 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Ee biz yaptırdık🥲🥲🥲bu yazıları yeni görüyorum okadar araştırdım ama herkes yaptır dediği için yaptırmak zorunda kaldkı
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117874 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Sadece HPV asisi (Gardasil) yaptirin. Bexsero, gerekmiyor, zira bunun mikrobu Turkiye'de yok.
Turkiye'de şu anda gorulen Menenjitlerin TAMAMI; Hib menenjiti ve SADECE, 2,4,6 ve 18 aylikta yapilan 5'li karma asilari yapilmamis ( asi karsiti ailelerin) cocuklarinda goruluyor. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Haz 2022 Saat 08:07 |
|
Irmk
Üye Kayıt Tarihi: 17 Eki 2021 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba kadir bey oğlum 5 yaşında (66 aylık) menenjit aşısı hiç yaptırmadım Türkiye de NİMENRİX + BEXSERO
veya MENVEO + BEXSERO veya MENACTRA + BEXSERO Şeklinde uygulanıyormuş çevremdeki herkes yaptırmış öneriniz nedir acaba şimdiden teşekkürler. |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Şu anda Türkiye'de bir Meningokok salgını yok. Benim bildiğim; son 20 seneden beri de hiç olmadı!
Ayrıca: Türkiye ve Avrupa ülkelerinde, Meningokokların SADECE "B-Tipi" menenjit yapabiliyor. Geri kalan; A,C,Y ve W135 tiplerine SADECE Afrika'da, "Menenjit kuşağı" denilen ülkelerde rastalanılıyor. Bu sebeple, Nimenrix, Menveo ve Menectra aşıları Hac zamanı Hicaza giden bu "Menenjit kuşağı" ulkesi hacılarına yapılıyor(du). Ayrıca, eskiden Arabistan hükümeti, bütün hacılara bu aşılardan birini olma mecburiyeti getirmişti. Bu sene istenecek mi bilmiyorum. Bunun haricinde, Türkiye'de bu aşılarla rutin olarak bütün çocukların aşı olmasının bir tek aşı firmasına ve aşıyı yapanlara faydası vardır. Aşının maliyetini bir sorun. Meningokok -B tipine karşı bir tek; Bexsero aşısı koruyucudur. (722.28TL) Ayrıca; aşı sadece 3 sene koruyor. 3 sene evvel aşı olanlar, şimdi hiç aşı olmamışlarla aynı durumda. Karar sizin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Haz 2022 Saat 08:22 |
|
Aslansmom
Üye Kayıt Tarihi: 27 Eyl 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Aslansmom
|
Hocam merhaba cocuguma ugandali bakıcı gelecek pazartesi günü covid aşısı olmuş falat menenjit aşısı olmamıs benim oglum ya 2 ya 4 aylıkken megingokok aşısını olup çok fazla ateşlenmiş ve bacal agrısı yasamıstı bende sizin yazıları okuyunca devamını yaptırmadım yaptırmalı mıyım?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Gerek yok.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <123 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|