Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - özür dilemek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumözür dilemek

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsunlu_bulutum Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
Mesajın Direkt Linki Konu: özür dilemek
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2011 Saat 10:11
merhaba,ozlem hanım benım 36 aylık bır kızım var genel anlamda uyumludur ama sınırlendıgınde bana ya da karsısındakıne "seni beğenmedim ya da cok cırkın gıyınmıssın senı begenmedım"diyor,ben de tamam beğenmeyebılırsın dıyorum,bu söz onda bir öfke belirtisi olduğu için bu tepkısını baskılamak ıstemıyorum acıkcası bazen de bana oyle soyledıgı ıcın kalbımın kırıldıgını soyluyorum,özür dileyebiliyor istediğinde.hem kendı kalbı kırıldıgında hem de bırının kalbını kırdıgında asla unutmuyor,dakıkalar sonra bıle gelip "kalbını kırdıgım ıcın ozur dılerım" dıyor,ya da bız onun kırdıysak "benden ozur dıle" dıyor. bunlar hosumuza gıdıyor,neden ozur dıledıgımızı  ya da neden kalbının kırıldıgını da ıfade etmesını sağlayacak sorular sorduktan sonra ozur dılıyoruz,ya da ozrunu kabul edıyoruz. Fakat geçen gun ozur dılememe ragmen kabul etmedı,sonra ona kıtap okumam ıcın barısmak ıstedı:) ben ozrumu kabul etmedıgı ıcın henuz barısmadıgımızı hatırlattım,"tamam o zaman ıkı kere daha ozur dıle barısalım" dedı:) bır kez daha dıledım  (2. özürü) parmagıyla saydı,"bır daha" dedi. ve ucuncu ozru dıledıkten sonra kabul ettı:)) sımdı bu davranısa anlam veremedım,pekıstırırsem bu nereye gıder bılemedım,fakat sadece özür dilendiğinde kabul etmelıyız,ben sen ozur dıledıgınde kabul edıyorum dedım. bu tarz davranıslar normal mı,duygularında özgur olmasını ıstıyorum ama bu kadarı da fazla mı? krestekı arkadaslarına selam vermek ıstemedıgınde telkınde bulunmalı mıyım? sevdıgı ogretmenı harıc neredeyse kımseyle konusmak ıstemıyor,ya da cekınıyor. bu durumlarda ne yapmamızı tavsıye edersınız,affedıcı olmakla ılgılı ornek olmaya calısıyorum ama ozur dılemek sanırım ona zor gelıyor:)
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2011 Saat 16:05
bu konularda çok müdaheleci olmayın. bazen kırgınlığı fazla olabilir daha çok özür dilemenizi isteyebilir yada kendisi kelimeyle özrünü ifade etmemeyi tercih edebilir ancak davranışla gösterebilir. henüz daha bunları ayıert etmek için küçükk
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.