Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızımın tavırları ve okul yaşı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKızımın tavırları ve okul yaşı?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Nis 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: Kızımın tavırları ve okul yaşı?
    Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2011 Saat 18:20
İyi günler Özlem hanım.4 yaş 9 aylık bir kızım var.Gelişimi zeka fiziksel vs olarak gayet iyi bir sıkıntımız yok.Hep sıcakkanlı bir bebekti şimdi sosyal ortamları çok seven bir çocuk.Parka gidelim ilk saniyeden ben Nehir arkadaş olabilir miyiz diye başlar el ele çok yakın bir kaç dost edinir öyle döneriz.Yalnız mizac olarak özellikle bize karşı inatçıydı hep.Hafif bir lider ruhluluk da var.Sorunumuz bizi dinlememesi ya da aslında gel git ruh haline sahip olması.Evde biraz zaman geçirse dışarı arkadaşları vs sevmesine rağmen daha uslu.Bu seferde sıkılıyor söyleniyor hatta ağlama eşliğinde dışarı istiyor gezdiriyoruz.Ya da çocuklu ailelerle görüşüyoruz. ama rahatlayacağına bıkmadan usanmadan daha da hırçınlaşıyor.Parmak emme huyu hala devam ediyor uykusu geldiğinde hatta sosyal bir ortamda eğlenceli bir şeyler varken tam beklerken saniyesinde sıkılıyor.Bir kaç aydır da tırnak yemeye başladı.İlgi dağıtmaya çalışıyoruz.Bir kaç kere sağlık sakıncasını vs anlattık.Hijyenik bir çocuktur önemser öyle şeyleri ancak kendisiyle savaşıyor yine de yiyor.Bu ara daha da hafifledi hiç üstünde durmuyoruz çünkü.Bizi en çok müzdarip edense ağlama nöbetleri ve bitmeyen inadı :( İlk kez anasınıfına başladık.Okul için çok hevesliydi hiç zorlanmadı da tahminimiz gibi.Ancak daha duygusal daha inatçı her bir şeyi daha da büyütür oldu iki haftada.Huysuzluk yapıyor tavrımızı anladığında daha kızmadan bile yüzümüzün halinden neden öyle baktın bana kızdın diye ağlama moduna giriyor.Uzun süredir ağlayarak iş yaptırma durumları da vardı.Aslında sevgiyle büyüyor tek çocuk.Her insanın hataları olur ama öyle çok belirgin sert uslup vs olan bir ortam değil.Elimizden geldiğince doğruyu yapmaya çalışıyoruz.Çok uzun oldu nolur kusura bakmayın.Uzmanlık bir durumu var mı? Yoksa kendi sabrımız ve doğru tavırla aşılabilir mi? Okul hayatında sıkıntı olmasını istemiyorum.Bir de son olarak 2006 25 aralık doğumlu biz 2007 ocağa yazdık.Erken okul taraftarı değildim ancak.ya 6 yaş biterken gidecek okula ya 5 yaş sonuna doğru bir ay büyük çocuk bir üst sınıfta olacak çok kararsızım.Okulda kayıt için giderken kimse anasınıfı olduğuna inanmadı fiziksel olarak yeterli.Öğretmen konuşup erken yollayabilirsiniz vs dedi yaşıtlarına göre gayet olgun duruyor her anlamda dedi.Tekrar kusuruma bakmayın çok uzun oldu 5yıllık birikim ancak özetlendi :) İyi günler emeğinize sağlık.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2011 Saat 13:21
okula geç gitmesi her zaman tercih edilen bir durum, çocukların oyun ihtiyacı ve sosyalleşme adımları tamamlanmadan yarış ortamına girmeleri kişilik gelişimi açısından pek olumlu olmuyor. kızınızın davranışları zeki ve ailesinin tavırlarını gayet iyi anlayarak istediğini yaptıran bir çocuk tavrı. kararlarınızda , evet ve hayırlarınızda net olun, sınırları ihlal etmek için her yolu deneyebilir,ama bu konuda verdiğiniz tavizler size tutturma, inat ve ağlama olarak geri döner. uzman gerektirir bir durum yok. sadece daha kararlı anne bababnın tutarlı olduğu ve yumuşak net bir duruş yeterli,
özlem
Yukarı Dön
bilge_nehir Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 Nis 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2011 Saat 16:52
Ne kadar teşekkür etsem az.Emeğinize sağlık.İçime su serptiniz.iyi günler dilerim...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.