Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dolandırıcılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdolandırıcılık

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zehra_80 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 31 May 2010
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesajın Direkt Linki Konu: dolandırıcılık
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2011 Saat 23:43
merhaba,
ablamın başından kısa süre önce kapıda satış ile dolandırıcılık olayı geçti..ben konuyu anlamanız için ablamın yazdığı dilekçeyi kopyaladım buraya...bugün tketici hakları korumaya verdi bu dilekçeyi.sizce en kötü ne olabilir,nasıl bi yol izlenmeli...oraya atılan imza başka bişeyde kullanılabilir mi?ablam çok tedirgin yardımcı olursanız sevinirim..
01 Ekim 2011 günü .............. İstanbul ikamet adresime, daha önce tanımadığım 2 bayan Alev Alışveriş şirketinden geldiklerini söyleyip evimin orada yeni açılan  alışveriş merkezinde 30 ekimde şube olarak mağaza açılışlarının olduğunu ve açılışa özel kampanyalarının olduğunu söylediler..O sıralarda elk süpürgemin sürekli arıza yapmasından dolayı ve onlarında ısrarcı tavırlarından dolayı şahısları içeri aldım...
  Bana eğer mağazalarından alışveriş yaparsam bi hediyelerinin olduğunu söylediler.Bende elk.süpürgesi ihtiyacım olduğundan belki süpürge alabileceğimi ancak eşiminde haberinin olması gerektiğini söyledim.Bu lafım üzerine şayet elektirik süpürgesini alırsam ve  daha sonra iade etmek istersem 30 ekimde yapılacak olan açılış günü veya daha sonraki günlerde mağazalarına gidip 30 tl lik alışveriş yapmam şartı ile süpürgeyi iade edebileceğimi (süpürge kutusunu açmamam şartı ile) söyleyip hediye kuponunu açtılar..açılan kuponda kol saati kazandığım söylendi..Sonra kapora verip veremeyeceğimi sordu bende iade etmeyi düşündüğüm için kapora veremeyeceğimi söyledim.
Hediye çıkan kol saatini 20 ekimde getireceklerini,hemen vermemelerinin nedeninin de benim süpürge için herhangi bir ödeme yapmamış olduğumdan dolayı olduğunu söyleyerek ve süpürge ile hediye kuponu gibi bir kağıdı tarafıma bıraktılar.
  Tüm olan bu ziyaret boyunca herhangi bi senet imzalamadım.Ancak düz bir kağıtta bana elk süpürgesini bıraktıklarını,herhangi bi ödeme almadıklarını,30 tl lik alışveriş karşılığında ürünü iade edebileceklerinin yazılı olduğu bi kağıt imzaladım..Kimlik fotokopimi almadılar ve kimliğime bakmadılar ancak T.C kimlik numaramı ezbere bildğimden ve ogün rahatsızlığımdan dolayı aldığım (kronik ürtiker hastasıyım) uyku yapıcı ilaçlardan dolayı verip vermediğimi pek hatırlamıyorum...
  Tarafıma verilen herhangi bir kartvizit,senet,sözleşme bulunmamaktadır. İmzaladığım kağıdında ayrıca bir fotokopisi veya nüshası bulunmamaktadır..Sadece hediye olarak kol saati çıkan kupon tarafımdadır...
   20 ekimde kol saati gelmeyince,açılış günü olarak verdikleri 30 ekimi bekledim..Açılışın olacağı alışveriş merkezine gidince açılmadığını gördüm.Araya bayram girdi,bayramdan sonra yine gittim yine açılmadığını görünce dolandırıldığımı anladım..Aynı gün (13.11.2011) polis merkezine gidip konuyu ilettiğimde Tüketici Hakları Koruma Derneğine konuyu  aktarmamı ve müracaat etmemi söylediler..Doğabilecek her türlü zarar,ziyan v.b hususların önüne geçebilmek adına ilgi başvuruyu değerli kurumunuza yapmaktayım..
 
İlgi hususu değerli bilginize sunar,gereğinin yapılmasını rica ederim...
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25 Haz 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2011 Saat 16:21
Merhabalar
Hakikaten tatsız bir olay geömiş ablanızın başındanç Ancak benim size tavsiyem bu tarz satışlardan mümkün olduğunca uzak durmanız. Ben bir şey olacağını sanmıyorum açıkçası ama Tüketici Hakları Koruma derneğine dilekçe vermiş olmanız oldukça yerinde bir davranış olmuş. Umarım bu dilekçenin bir örneğini alındı kaşesiyle birlikte kendisine de almıştır ablanız. Her hangi bir sorun olursa bu dilekçeyi sunabilir. Mutlaka saklasın bu dilekçeyi. Şu anda bir sıkıntı olmadığı için Savcılığa başvurmayı da açıkçası gerekli görmüyorum. Oluşmuş bir suç yok henüz.
Sevgiler...

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.