Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişimmm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişimmm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişimmm
    Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 14:15
merhaba kadir beyy,
12.eylül.12 doğumlu oglumu kontrole götürdüm bugün.gelişimini değerlendirirmisiniz?

doğum kilosu boyu- 3.400  51 cm
şuanki- 14 kg 84 cm.
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 14:53
Oğlunuzun gelişimini aşağıda linki bulunan "Persentil Hesaplama"dan öğrenebilirsiniz...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 16:15
teşekkür ederim onuda yaptım fakat anlamadım bişi :) hocamızın detaylı anlatımı cok güzel boyuna göre kilo fazlası eksigi falan,bana yemegi kesmemi söylediler biraz bunun için görüşünü ögrenmek istiyorum.
hocam örnegin tek ögünde koca kase tarhana corbasının içine bir dilim tm bugday ekmeginin içini dograyıp yediriyorum 2 saat gemiyor mama mama diye peşimde dolanıyor o arada meyve veriyorum muzu cok seviyor versem 2 tane muza hayır demez bazen 1.5 oluyor dogruyu söylemek gerekirse.dışarda kimin elinde ne görse mama diyor her önüne geelen agzına bişiler tepiyor mecburen yoksa kıyamet kopuyor tok evin aç cocugu misali :)sütü şekersiz içirmeye özen göstersemde nafile şekerli şeyleri daha cok seviyor,peyniri az yaglı sütü light falanmı versem herhangi bir farkı olurmu besin degeri acısından?
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 20:55
8cm boy fazlasi, 4kg kilo fazlasi var.
Boyuna gore: 1.7kg fazlasi var. Sakin gidalarindaki "yagi" kismayin.. Yag tok tutar. Yag vermezseniz, erken acikir ve karbonhidratli gidalara saldirir.. Boyle olmasi daha kotudur.
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kas 2013 Saat 23:08
peki hocam şuanki 1.7 kg fazlası ileride obezite olur korkusuna yol açmaz sanırım değilmi,oğlumla yaşıt cocukları görüyorum benimki yanlarında devasal kalıyor ne yediriyorsun diyorlar ekstra bir caba sarfetmiyorum aslında.babasıda bende boylu yapılı insanlarız bu konudada soya cekimmi demek doğrudur :)
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Kas 2013 Saat 02:42
Iste bundan sonraki takiplerde, "Persentil" cetvelini kullanacaksiniz..Persentil cetvelinde, devamli artis oluyorsa, sismanliga gidiyor demektir. Ayni "Persentil" degerini koruyorsa, onemli bir sey yok demektir...
Yukarı Dön
tunc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 01:00
her iki persentilide 97 cıktı hocam en yüksek deger diyor bundan kasıt nedir.ikisininde aynı olması iyidir diyor birde kafam karıştı ?
uyanışLarımın en qüzeLi canım oğlum...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ara 2013 Saat 07:17
100 Cocuktan, en sisman 3 cocuk icerisine giriyor demektir. Bundan yukarisi yok. Sizin goreviniz, 97'ci persentelden asagilara indirmektir. Kabul ediyorum, isiniz cok zor, ama halledecek olanda siz ve oglunuz... Hareketini arttirmasi sart. Sizde biraz, "enfes" yemekler yapmayin.. Biraz; yagi-tuzu az yemek yapin.. Oyle hazirda kekler-corekler bulunmasin...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.