Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
acura
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
|
Konu: gelişim Gönderim Zamanı: 20 Kas 2008 Saat 09:16 |
iyi günler doktor bey,
Kızım 14 aylık boyu 81 cm. ve 11 kilo. görünüşü çok kilolu değil ama bana sanki biraz ayına göre fazla gibi geliyor. Sizce normalmi? Birde boyuna göre kaç kilo olması gerektiğini biz nasıl hesaplayabiliriz bilgi verirseniz sevinirim. böylece hiç değilse bu konuda sizi meşgul etmemiş oluruz. İyi çalışmalar.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118553
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2008 Saat 09:21 |
6cm. boy 1.3kg. ağırlık fazlaları var. Boyuna göre orantılı, 21 aylık çocuk cesametinde. Hesap yapmak için, büyüme cetvellerine bakmanız ve hesap yapmanız gerekir.
|
 |
acura
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 10:36 |
İyi günler, Kadir bey dün akşam 14 aylık kızımın ayağı çorba tenceresine girdi ve yandı. Bir müddet suya tutup acile götürdük. Pansuman yapıp sardılar, pazar günü tekrar gitmemizi söylediler. Doktor Par..ox fitil(gece) İbu..n şurup(günde 3 kere) alfa..d 70ml.(günde 2 kere) yazmış. Eczacı alfa..d 70ml.yerine eşdeğer diye duo.id şurup vermiş.Ayağının gördüğüm kadarıyla üst kısmı ve topuk derisi soyulmuştu. Çok tedirginim tedaviyi ve yapabileceğim birşey olurmu değerlendirir misiniz. Acaba yanık kaç günde geçer perişan olduk. çocuğum dizine kadar sargılı gördükçe açmak istiyor. Ayrıca dünden beri biraz burnu akıyor ateşi çıkıyor ve hafif öksürüğü var. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2008 Saat 15:50 |
İlaçları kullanacaksınız. Duoc... de kullanılabilir. Deride soyulma olduğuna göre, 2. derecede yanık grubuna giriyor, yanık yerlerde beyaz bir leke kalacak, 2-3 senede onlarda geçecek.
Nezle hail için, bol serum fiz. burnuna damlatın. Öksürük artarsa, limonlu bal verin.... Birde yastığına 2 damla "Cold-mix" damlatırsanız, çok rahat uyur.
|
 |
acura
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 13:17 |
ii günler doktor bey oğlum 12. ayına girdi 76.5 cm boy 9 kilo 400 grm kilosu gelişimi sizce nasıl? birde oğlum 4 günde bir kaka yapıyor ağlayarak yapıyor daha önce de yazmıştım siz duphalac önermiştiniz kullanıyorum iki gün önce doktora gittim gelişimi için genel kontrol doktorumuz kansız buldu verdiğim vitamini yetersiz görüp vitamin c vit ilacı verdi ben multitaps kullanıyorum dedim olsun ikisini de kullanabilirsin dedi acaba kullanabilirmiyim birde duphalağın yanında depridat ilacını verdi sizce ikisi bir kullanılabilinirmi?cevvabınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 16:26 |
3cm. boy fazlası var, kilosu ayına uygun. Boy fazlalığından dolayı biraz zayıf gösterir, önemli değil.
Kabızlığı için, öncelikle diyetini biraz değiştirelim. Pirinç, patates, muz ve elmeyı kesin, armut ve kayısı kurusu yedirin. Biraz yağ ve şekerini arttırın. Bunlarla halledemezseniz, Duphalac kullanabilirsiniz. Debridat'ta iyidir ama biraz pahalıdır.Beraber de kullanılabilir.
|
 |
acura
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2008 Saat 16:37 |
doktor bey vimin c vit verdi ama ben multitaps kullanıyorum ikisi birlikte kullanılırmı?ikiside vitamin değil mi ağır gelmez mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 11:13 |
Ağır gelmezde, lüzumsuz masraf. Gerek yok... Multitabs yeterlidir. Benim Cvitamini ile ilgili makalemi okuyun.
|
 |