Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen öksürük
    Gönderim Zamanı: 25 Oca 2025 Saat 22:45

https://hizliresim.com/brtlfhm

Hocam merhaba

3 haftadır süren öksürüğüm var başka semptomum yok. Çocuk hastaydı bana bulaştı muhtemelen gripti ama bende sadece öksürük oldu.

Son 3 gündür öksürüğüm arttı. Nefes alış sorun yok her zaman değil ama verirken son noktasında iki büklüm gibi hissediyorum

Sıkışma oluyor. Yazılarınıza istinaden nefes veris sıkıntılıysa astım olabiliri okumuştum. Dün akşam ibratom ve Corteir yaptım  bi süre idare etti ama sabah 4te kriz şeklinde uyandım. Öksürmekten başım vücudumu ağrıyor. Sabah 8de tekrar ibratomve Cortair yapmak durumunda kaldım. Bugünde doktora gittim. Ateş bu 3haftada 3 4 saat 38 geçmeyecek şekilde oldu sadece. Sonrası 37-37.5 arasıydı. Genelde hastalıklarım bu derecelerde oluyor bu yüzden uzuyor. Bu süreçte Sıcak subuharı ballimon denedim. bugün göğüs hast.doktoruna gittim.

37 yaş kadın 60kg

Röntgen ve solunum testi yaptı.

Röntgen temiz (nefesini tutarsın çekilirken dedi)

Solunum testi iyi dedi.( 8saat  önce ibratom yapmıştım etkilermi bilmiyorum)

Çok az balgam oluyor. Sabahları sarı renk küçük görüyorum sonra çok nadir sarı görüyorum şeffaf yapışkan oluyor.

Dilim ön uçlar hariç  paslı gibi

Ateş yok 

Ağız kokum yoktu ama bugün sigara içmiş içmiş gibi bir koku hissediyorum. (Sigara içmiyorum)

Dynabac 250mg

Notussfort

Risonel

Vicks sıcak su buharı yaparsın dedi

Cortair ve ibratom kullanma dedi. Kan tahlili istemedi.

Röntgeni sizde yorumlayabilir misiniz?

İlaçları kullanayım mı?

Nefesi verişimi tamamladığım son an neden sıkışma oluyor anlamadım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:10
Akcigerler temiz.. 
Ilaclardan fayda gormedi iseniz, baska bir Dahiliye doktoruna danisin. 
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 8 Saat 34 Dakika önce Saat 17:36
Bu ilaçları kullanmadım
Size sormak istedim antibiyotik risonel ve öksürük kesici olunca.
Birde astım, bronşit röntgende çıkmaz diye öğrettiniz solunum testinde belli olur mu hocam. Solunum testim normal çıktı koah astım değilsin dedi çünkü.
Ben bronşlarımda spazm hissediyorum. Özellikle nefes verirken.
Cortairi ibratomu kes dedi doktor. Kafama göre kullansam zararı olur mu? 
Eğer verdiği ilaçlar etki etmezse dahiliyeye gideyim hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118612
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 29 Dakika önce Saat 20:41
Cortair: kortizon!! Verdigi "Sahte iyilik hali" ile basiniza isler acariniz. 
2-3 gun verilen ilaclari( ????Hangi doktorun verdikleri??? Ne olduklari????  yazilmamis) deneyin.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 59 Dakika önce Saat 21:11
Göğüs hastalıkları doktoru 
Dynabac 250mg

Notussfort

Risonel

Vicks sıcak su buharı yaparsın dedi

Cortair ve ibratom kullanma dedi

Notusfort kullanmak istemiyorum. Kriz şeklinde öksürüyorum olmadık yerde tutuyor.
Sanki küçücük balgamlar var çıkartamıyorum gibi.
Bugün içtim daha çok öksürdüm. Perebron içsem yerine?
Antibiyotik risonel ve vicks buhar başladım.
Teşhisle ilgili birsey söylemedi. 
Bazen basit bakteriler gelişebilir dedi antibiyotik niye verdiniz ateşim yok diyince.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.