|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
barhana ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Nis 2017 Saat 05:13 |
6 şalında kızım 1 hafta önce şiddetli karın ağrısı, kusma halsizlik şikayetiyle iye tanısı aldı. idrarda nitrit, eritrosit, lökosit +. WBC:16, CRP:normal. sonra ateş de başladı. 6-7 gündür 38.5-39.5 ateş devam ediyor. sadece antipiretikle 3-4 saat biraz iyi oluyor. genta 160 mg amp. 1*1 6 gün kullandık son bir dozu kaldı. 4. günde de ateş düşmeyince muayeneye görürdüm ilacın bitmesini bekleyelim dediler. idrarının keskin kokusu düzeldi, ancak ateş, burun akıntısı, geniz akıntısı, arada bir öksürük, halsizlik devam ediyor. yaklaşık 2 yıl önce tonsillektomi+adenoidektomi olmuştu. sizce ne olabilir ve ne yapmalıyım ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118558 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadan; Ishal gelmedi ise, IYE teshisi dogru olabilir. Genta; IYe icin tercih edilecek bir antibiyotik degildir. Siz; butun ilaclari kesin ve Bactrim surup, gunde:2x2 olcek, 5 gun verin.. Ayrica da; ben Turk doktor ve Laboratuvarlarina hic guvenmem.. Bunlar ikili CETE halinde calisip, sahte tahlil raporu ile basiniza is aciliyor olabilirler...Madem ates devam ediyor; madem IYE teshis edildi, YA; verilen Antibiyotik etki etmiyor(Genta bu zamanda hicbir bakteriye etki etmez) , yada IYE degil Grip var.. Bunun icin; BASKA bir laboratuvarda, Idrar ve Kan tahlili yaptirip, hemen bana yazin. |
|
![]() |
|
barhana ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Nis 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam ilginiz için teşekkürler. Halen ateş var. Sinüzit ve faranjit denildi. A streptokok boğazda. Crp 10,9 sedim12. Wbc6, 10 cpk227 plt178, idrar temiz denildi ancak uyku hali için beyin tomografi çekildi. Bilateral Silvan fissür, gyral.sulkal yapılar, ventriküler sistem belirginleşmiştir. (atrofi). Periventriküler beyaz cevher alanlarında iskemik gliozis ile uyumlu hipodens yamasal alanlar var. Diyor bulunduğum şehirde çocuk nörö. Yok. Çok endişeliyim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118558 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- WBC: 6,10 olmasi zaten, Antibiyotik gerekmiyen bir hastalik (Viral) oldugunu gosterir.. 2- Beyin durumu icin, Cocuk norologu ile gorusun..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|