Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece (Uyku) terörü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGece (Uyku) terörü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semracemre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 50
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semracemre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece (Uyku) terörü
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2017 Saat 15:52
Kadir Bey;
4 yaşında olan kızımda gece uyuduktan yaklaşık 2 saat sonra çığlıklar ve ağlamalar başlıyor. Gözleri kapalı uyku halinde ancak çığlıklar atarak çırpınıyor. Temas ettiğimizde tablo kötüleşiyor kendisine vurmaya (ağzına bacaklarına) başlıyor. bu durum maksimum onbeş dakika sürüyor, su gibi terliyor. ve sanki uyku hali devam ediyor, sonra birden hiç bir şey olmamış gibi uykuya devam ediyor. haftada bir kez olmaya başladı neredeyse. Youtubeda bir video izledim uyku terörü yazıyordu, aynı benim kızımda yaşadığım sahneydi.  on gündür yatmadan önce zyrtec şurup veriyorum olmadı on gündür. Nörolojik hastalıklarla karıştırılabiliyor yazıyor, uyku terörü hakkında bilgi verebilirmisiniz, durumu değerlendirebilirmisiniz acaba? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 116928
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2017 Saat 21:44
Yatmadan once 1 olcek (5ml) Atarax surup icirin.
Zyrtec, beyine gecmeyen nadir allerji ilaclarindan biri olup, verenin cehaletidir. Uyku bile yapmaz. 
Yukarı Dön
semracemre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 50
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı semracemre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2017 Saat 08:23
kadir bey peki bu uyku terörü olarak tanımlanan olay nedir, geçicimidir ve söylenildiği gibi nörolojik inceleme gereklimidir su anda kızım için. Atarax başladık. Teşekkürler
Yukarı Dön
Keremefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Keremefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2017 Saat 00:34
Aynı sorun bizde de var semracemre hanım. Kadir hocam benim oğlumda 3.5 yaşında ve uyuduktan birkaç saat sonra aynı ağlamalar bizde de oluyor. Şurubu kaç gün vermeliyiz acaba? İnternette gece görülen epilepsiden de bahsedilmiş. Hastaneye götürsek çocuğumuzu daha da yıpratmış olur muyuz?Hocam bu ağlamalar ne zaman geçer ?Biz çok üzülüyoruz oğlumun böyle yıpranmasına.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.