Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
akasya2213
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
|
Konu: gece içini çekerek ağlama Gönderim Zamanı: 10 Ara 2012 Saat 23:38 |
hocam dün geceden beri çok canım sıkkın.umarım yardımcı olursunuz.8 aylık oğlum gece 4-5 kere meme emmek için ağlayarak uyanır.dün gece yine ağladı fakat bu farklı bir ağlamaydı.hani biz yetişkinler rüya görürkken sayıklarız ya...önce bir iki saniye o şekilde sayıklama,hemen peşinden sanki saatlerdir ağlamış gibi iç çekişler...eşim kucağına aldı,uyanmadı hala uyuyor fakat kafasını sağa sola sallıyor hızlı hızlı.emzirmek istedim içini çekmekten ememedi,çok zor sakinleşti.bir sefer daha böyle olmuştu.o zaman da yüzü önce ağlayacak gibi sonra gülecek gibi bir şekil alıyordu saniyeler içinde.o zaman da çok korkmuştum.birkaç araştırma yaptım.bebekler 12.aydan sonra rüya görürlermiş.peki neydi bu?yatağını çok çabuk ayırdım kendi odasına acaba hata mı ettim? not:araştırma yaparken çok ünlü bir hekim epilepsiden bahsetmiş çok endişelendim.bu ve benzeri nörolojik bir sorun olabilirmi?cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118124
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2012 Saat 00:18 |
O unlu hekim, sacmalamis.. Kendine "musteri" ariyor zahir... Bu yasta bebekler; genellikle eve cok gelen-giden oldugunda, cok ellenip opulduklerinde "ruya gorurlar" . Bu sebeple de eskiler bu durumu; "-Nazar degdi-" diye izah ederler. Gunduz cok gurultulu-patirtili ortamlara sokmazsaniz, duzelir.
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2012 Saat 15:54 |
hocam çok teşekkür ederim.gece çocuğun başında nöbet tuttum resmen o ismini anmak istemediğim hastalık belirti verirse yakalayayım diye.ben de pek normal değilim herhalde  tekrar teşekkür ediyorum.ellerinizden öperim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ara 2012 Saat 20:53 |
Tovbe yarabbim!! Yakalarsaniz ne yapacaksiniz ki??? Boyle seyleri akliniza bile getirmeyin, Bu yaslarda; Epilepsi dedidimiz, "Grand Mall" nobetler, beyin harabiyeti gecirmis, zeka ozurlu hastalarin, bazisinda gorulur. Birde; gene beyindeki bir hastalik dolayisi ile bebeklerde, "Infantil spazm" denilen turleri vardirki, onlarda da tablo zaten agirdir, hemen kendisini belli eder. Saglam kimselerde, genellikle ergenlik sonrasinda ortaya cikarlar.
|
 |
ebru432
Üye
Puanlar: 129
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 17:02 |
hiç endişelenmeyin. gündüz çok gülerse rüyasında kahkaha attığına bile tanık olursun korkmayın.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 20:44 |
Cok dogru. Hatta yeterince uzun bir sure izlerseniz, gulerken aniden dudaklarini buzup agladigini, arkasindan tekrar sirittigini gorursunuz... Ne ruya goruyorlarsa!!
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 22:25 |
hocam çok uzun süre izledim.gerçektende gulerken aniden dudaklarini buzup agladigina tanık oldum.işte sizin gibi bilgi birikimim olmadığından korkutuyor bu görüntüler beni.tekrar teşekkür ederim.
|
 |
akasya2213
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Ara 2012 Saat 22:26 |
ebru432; teşekkür edrim.çocuk sahibi olamk insanı paranoyak ediyor sanırım.gerçi önceden de pek normal olduğum söylenemez ya....neyse:)
|
 |