Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gece başlayan semptomlarda annelere öneriniz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gece başlayan semptomlarda annelere öneriniz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
İlkerdeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gece başlayan semptomlarda annelere öneriniz
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:36
Hocam merhabalar,
4 yaşındaki oğlum az evvel gece uykusundan kusarak uyandı.Sonra tekrar uyudu.Kusma ile ilgili bütün cevaplarınızı ezbere bildiğimden hastalığı sormayacağım umarım sormamı gerektirecek extra bir semptom da gelişmez.Şöyle bir durum var özellikle bu gibi gece başlayan hastalıklarda ben sabaha kadar başında nöbet tutuyorum.Kusar duymazsam yahut ateşi çıkar uykusunda kötüleşirse fenalaşırsa ve uykuda kalkırsa vb gibi kurgulardan.Sorum şu bu gibi gece başlayan semptomlarda annelerin kendilerine neler önerirsiniz?Kaç saatte bir kusma olur ya da uykuda fenalaşma gibi birşey olur mu?Anneler zaten uyuyamazlar:) ancak bizlere geceler için ne önerirsiniz? bahsettiğim senaryolar mümkün müdür?geceler baya bir korkutucu ve yalnız geçiyor bu tarz ani gelişen durumlarda.Çocuk Ayaktayken halini keyfini takip etmek daha kolay ancak uykuda bilemiyor ya insan..özellikle hastalık gece başladı ise ve seyre henüz hakim değilsek bizler ne yapmalıyız? 

Düzenleyen İlkerdeniz - Dün Saat 02:50
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117903
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:40
Hiçbir şey gerekmez!! Bir çocuk Hastaneye yattığında bile bütün gece başında bekleyen mi VAR??
Kusarsa, o gürültü-patırtıya zaten uyanırsınız. 
Havale geçirse bile bir şey yapmanız gerekmiyor. 
Eğer hastalık gündüz başladı ise, ağır hasta zaten Hastanede yatar. 
Ayrıca da, 35 sene özel doktorluk yaptım, hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Hiçbir hastam da hastanelere yatmadı!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 12:55
Sayenizde uzaktan dokundğunuz bizler bile hastanelere gitmeden büyütüyoruz.Buradaki kendi doktoruna sadece kontRolden kontrole görünüyor oğlum.Keşke burdayken hastanız olma şansımız olsa idi.Ancak eşim kardeşleri ve istanbul daki tüm kuzenlerim sizlere  gelerek büyüdüler.Sorum gece içindi hocam uykuda tablonun bi anda kötüye gitmesi çocuğun ağırlaşması ses çıkaramaması ve anne de o sırada uyuyor olduğu için farketmemesi gibi bişey.annem de böyle durumlarda yatıp uyumam gerektiğini söylüyor ancak sizden teyit almadan ben yapamıyorum malesef:) çok iyi anladım çok teşekkürler hocam cevabınız için.

Düzenleyen İlkerdeniz - Dün Saat 12:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Saat 25 Dakika önce Saat 14:40
Hiç böyle bir durum ile karşılaşmadım. Ne duydum, ne de gördüm. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Saat 42 Dakika önce Saat 16:23
O zaman yoktur hocam. öyle saçma senaryolar duyuyoruz ki etraftan uykusunda kustu dili arkaya kaçtı baktım nabzı aşırı yavaştı nefessizdi vesaire gibi..Kabus oluyor bu efsaneler.Sanıyorum abartmayı seviyoruz ülkece..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Saat 27 Dakika önce Saat 16:38
Öyle palavra doktorlar etrafa yayıldı ki, palavraların bini bi para! 
" İstanbul Gribi" diye hastalık uyduran bile var! 
" Ateş menenjit yapar" diyen var!
" Bronşit, Zatürre'ye dönüşür" diyen var! 
Var oğlu var!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Saat 50 Dakika önce Saat 17:15
Bronşit zatüree ye dönüşür en moda olanı bu ara..
Yukarı Dön
Zeynep dağ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep dağ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 52 Dakika önce Saat 10:13
Hocam bronşit wbc değeri başlık açmıştım kac gündür sizden yanıt bekliyorum benide görün lütfen 🙏 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.