Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gebelikte diş röntgeni
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGebelikte diş röntgeni

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010
Konum: mutlu
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5835
Mesajın Direkt Linki Konu: Gebelikte diş röntgeni
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2011 Saat 16:46

Eskiden büyüklerimiz her gebelik için bir diş gider derlerdi. Gerçekten de gebelik tüm vücut sistemlerini etkilediği gibi diş ve dişeti üzerinde de ciddi etkiler gösteriyor. Diş Hekimi Figen Eren, “Gerekli bakımlar yapılmadığı takdirde özellikle dişetlerinde iltihaplanma ortaya çıkabilir” diyor ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

Gingivitis adı verilen rahatsızlık sadece diş etlerinin sağlığını bozmakla ve dişlerin sallanmasına neden olmakla kalmaz, hamilelik üzerinde de olumsuz etkilere yol açabilir. Yapılan son çalışmalarda gingivitise sahip olan hastalarda erken doğum ve düşük ağırlıklı durumların daha sık görüldüğü bulunmuş.

Anne olmak isteyenin sağlığını tehdit eden her olay karnındaki bebeğini de etkileyebilir. Bu açıdan ağız sağlığınız her ikiniz için de çok önemlidir. Gebelik esnasında acil bir diş probleminin ortaya çıkmasını engelleyebilmek için yapabileceğiniz en kolay şey düzenli olarak diş kontrollerine gitmektir.

Koruyucu diş bakımı gebeliğin herhangi bir sürecinde yapılabilir. Ancak pek çok gebe kadın kendisini gebeliğin 2. üçayında daha güvende hissettiğinden olası bir girişim bu dönemlere ertelenmeye çalışılmalıdır.

Anne Adaylarını Korkutan Durumlar

Gebelerin diş hekimine uğramak istememelerinin en önemli sebeplerinden birisi de röntgen çekileceği korkusudur. Gebelikte çekilen diş filminin herhangi bir olumsuz etkisi olmamasına rağmen diş hekimleri yine de gebelik ya da gebelik şüphesi mevcutsa bu filmi ertelerler. Eğer filmin kesinlikle cekilmesi gerekiyorsa karın bölgesine konulan bir kurşun plaka ile bebek korunur. Bu şekilde x-ışınlarının bebeğe ulaşması engellenmiş olur.

Diger bir endişe ise diş tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar ve lokal anesteziklerdir. Rutin diş tedavilerinin çoğunda herhangi bir ilaç kullanmaya gerek kalmıyor. Eğer ilaç kullanımı gerekli ise gebeliğe ve anne karnındaki bebeğe olumsuz etkilerinin olmadığı bilinen ilaçların tercih edilmesi doğrudur. Bu konu ile ilgili sevindirici gelişme ise son yapılan araştırmalarda diş tedavisi için kullanılan lokal anestezik ilaçların gebelik üzerine hiçbir olumsuz etkisinin olmadığının düşünülmesidir.

Bebeğinizin Dişlerine Etkiniz Nedir?

Bebeğiniz dünyaya merhaba dediğinde 20 süt dişinin tamamı ve kalıcı dişlerin bazıları oluşmuştur. Sizin hamilelik esnasında sağlıklı olmanız ve yediklerinize dikkat etmeniz bu dişlerin ideal şartlarda gelişmesine yardımcı olur.

Ayrıca erken dönemde kazanılan diş bakımı alışkanlığının da önemini unutmamak gerekir. Bebeğinizin bu alışkanlığı erken kazanabilmesi için ona örnek olmanız gerektiğini unutmayın. 

Alıntı




Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.