Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gebelik + cinsellik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konugebelik + cinsellik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Konu: gebelik + cinsellik
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2011 Saat 12:42
merhaba arkadaşlar gebe olupta cinsel hayatı düzenli devam edenler var mı? ben öğrendiğim günden beri eşime yaklaşmıyorum gerçi oda Allah var bana yaklaşmıyor ama ben çok huzursuz oluyorum sanki ona karşı görevimi yerine getiremiyormuşum gibi hissediyorum vicdan azabı çekiyorum.. doktorum sık olmadan çok gelgitli olmadan abanmadan olabilir dedi ama benim içim hiç rahat olmadıgından yapmıyoruz, huzursuz oluyorum korkuyorum napıyım.. zaten zor zar geldi meleğim ya düşerse diye ödüm kopuyor...eşimde hiç sorun yapmıyor zaten bu durumu ama 1 sene adamdan uzak olcam sıkıntı yaratmaz mı? :18::18:
eşim başka kadınlara gitmez biliyorum ama daha önümüzde 5 ay var hemen hemen birde doğumdan sonrası var ne olcak fikri olan var mı? yada korkularımı yenebilirmiyim..?  :18::18:

Düzenleyen Kevser - 28 Kas 2011 Saat 12:44
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4266
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2011 Saat 22:58
merhaba cnm bu olay tamamen eşinle senin aranda yaşanan bir durum
ama inanki normal seyreden gebeliklerde dr eğer yasaklamamışsa bu gayet doğal eşinde sana nazik davrandıktan sonra sorun yaratacağını zannetmiyorum Embarrassed
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 20:48
Bu benim doktorumun sitesindeki yazısıdır. Smile

Gebelikte cinsellik
Doktorunuza sormaya çekinmeyin

Gebelik sırasında cinsellik çoğu kez çekinilen bir konudur. Hem fiziksel hem psikolojik nedenler çifterlin gebelik sırasında cinselliğe bakışını etkiler ve çiftler arasında büyük farklılıklar olmasına karşın genelde cinsel aktivite ilk üç ayda belirgin azalır.İkinci üç ayda kısmen artar ,son ayda ise tekrar azalır.

Erken gebelik beraberinde pek çok ani değişiklik ve endişeyi getirir.Bulantılar,yorgunluk hissi ve gebelikle ilgili endişeler cinselliğin daha az yaşanmasına neden olur.Baba adayları da gebelikle ilgili bilinmezlerden en az anneler kadar etkilenirler.

Gebelik ilerledikçe anne bedeninde ortaya çıkan değişiklikler de cinsel ektiviteyi etkiler. Kilo artışı,karında büyüme ,göğüslerde hassasiyet genital bölgenin ve meme başlarının renginde koyulaşma  vajinal akıntıdaki artış  anne adayını çirkinleştiğine dair bir inanışa ve cinsellikten uzaklaşmaya itebilir.Baba adayı da aynı şekilde etkilenebilir.

Son aylarda işe mekanik nedenler ilişkiyi zorlaştırabilir .

Çiftleri cinsellikten uzaklaştıran bir başka önemli faktör de bebeğe zarar verme korkusudur. Aslında tamamen iç içe olmasına karşın annelik ve babalığın cinsellikten ayrı algılanması çok sık bir durumdur.Hatta pek çok erişkin kendi anne babasının cinselliğini ve kendisinin de bu gerçeğin bir ürünü olduğunu kabullenmekte zorlanır.Böyle hisseden çiftlerin gebelik sırasında ,hatta sonrasında da cinsellikten kaçınmaları sık gözlenen bir durumdur.eğer bu konuda çiftler arasında bir uyum varsa herhangi bir sorun yaşanmaz.Eğer anlayış farkı ortaya çıkarsa danışmanlık almakta yarar vardır.

Kadın orgazmı vajınal kaslarda ve rahim kaslarında kasılmalarla birliktedir.Bu durum normal şartlarda bebeğinize  zarar vermez.Ancak aşağıda maddeler halinde belirttiğimiz durumlarda sakıncalı olabilir.

Gebelikte cinsel ilişkinini sınırlanması gereken bazı özel durumlar vardır.Bunlar dışında cinsel ilişkinin bazı faydaları olduğu söylenebilir. Yine de bazen ilişki sonrası erken doğum sancılarının başladığı gözlemlenebilir. Meni prostaglandin adı verilen kimyasal maddelerden son derece zengindir ve bu maddelerden bazıları bilinen en güçlü uterotonik(rahim kaslarının kasılmasına neden olan maddeler) lerdir.Bu nedenle bazı hekimler cinsel ilişkiyi kısıtlamak yerine prezervatif kullanımını ya da geri çekme yönteminin kullanılmasını önerirler.

Cinsel ilişkide bulunmanın tehlikeli olabileceği durumlar:

-     Gebelik sırasında (herhangibir ayda) vajınal kanama  olması

-     Düşük tehlikesi

-     Plasentanın önde gelmesi (plasenta previa)

-     Erken doğum tehlikesinin bulunması

-     Daha önceki gebeliklerde erken doğum olması

-     Çoğul gebelikler

-    Membran ruptürü (su kesesinin erken açılması durumu)

-     Çoğul gebelikler

-     Rahimağzı yetmezliği nedeniyle cerclage uygulanmış olması

Gebeliğinizde yukarıda yazılan sorunları yaşamıyorsanız  cinsel ilişkide bulunmanızda herhangibir sakınca yoktur ancak bu konuda yine de doktorunuza danışmanız uygun olacaktır

Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 22:32
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Bu benim doktorumun sitesindeki yazısıdır. Smile

Gebelikte cinsellik
Doktorunuza sormaya çekinmeyin

Gebelik sırasında cinsellik çoğu kez çekinilen bir konudur. Hem fiziksel hem psikolojik nedenler çifterlin gebelik sırasında cinselliğe bakışını etkiler ve çiftler arasında büyük farklılıklar olmasına karşın genelde cinsel aktivite ilk üç ayda belirgin azalır.İkinci üç ayda kısmen artar ,son ayda ise tekrar azalır.

Erken gebelik beraberinde pek çok ani değişiklik ve endişeyi getirir.Bulantılar,yorgunluk hissi ve gebelikle ilgili endişeler cinselliğin daha az yaşanmasına neden olur.Baba adayları da gebelikle ilgili bilinmezlerden en az anneler kadar etkilenirler.

Gebelik ilerledikçe anne bedeninde ortaya çıkan değişiklikler de cinsel ektiviteyi etkiler. Kilo artışı,karında büyüme ,göğüslerde hassasiyet genital bölgenin ve meme başlarının renginde koyulaşma  vajinal akıntıdaki artış  anne adayını çirkinleştiğine dair bir inanışa ve cinsellikten uzaklaşmaya itebilir.Baba adayı da aynı şekilde etkilenebilir.

Son aylarda işe mekanik nedenler ilişkiyi zorlaştırabilir .

Çiftleri cinsellikten uzaklaştıran bir başka önemli faktör de bebeğe zarar verme korkusudur. Aslında tamamen iç içe olmasına karşın annelik ve babalığın cinsellikten ayrı algılanması çok sık bir durumdur.Hatta pek çok erişkin kendi anne babasının cinselliğini ve kendisinin de bu gerçeğin bir ürünü olduğunu kabullenmekte zorlanır.Böyle hisseden çiftlerin gebelik sırasında ,hatta sonrasında da cinsellikten kaçınmaları sık gözlenen bir durumdur.eğer bu konuda çiftler arasında bir uyum varsa herhangi bir sorun yaşanmaz.Eğer anlayış farkı ortaya çıkarsa danışmanlık almakta yarar vardır.

Kadın orgazmı vajınal kaslarda ve rahim kaslarında kasılmalarla birliktedir.Bu durum normal şartlarda bebeğinize  zarar vermez.Ancak aşağıda maddeler halinde belirttiğimiz durumlarda sakıncalı olabilir.

Gebelikte cinsel ilişkinini sınırlanması gereken bazı özel durumlar vardır.Bunlar dışında cinsel ilişkinin bazı faydaları olduğu söylenebilir. Yine de bazen ilişki sonrası erken doğum sancılarının başladığı gözlemlenebilir. Meni prostaglandin adı verilen kimyasal maddelerden son derece zengindir ve bu maddelerden bazıları bilinen en güçlü uterotonik(rahim kaslarının kasılmasına neden olan maddeler) lerdir.Bu nedenle bazı hekimler cinsel ilişkiyi kısıtlamak yerine prezervatif kullanımını ya da geri çekme yönteminin kullanılmasını önerirler.

Cinsel ilişkide bulunmanın tehlikeli olabileceği durumlar:

-     Gebelik sırasında (herhangibir ayda) vajınal kanama  olması

-     Düşük tehlikesi

-     Plasentanın önde gelmesi (plasenta previa)

-     Erken doğum tehlikesinin bulunması

-     Daha önceki gebeliklerde erken doğum olması

-     Çoğul gebelikler

-    Membran ruptürü (su kesesinin erken açılması durumu)

-     Çoğul gebelikler

-     Rahimağzı yetmezliği nedeniyle cerclage uygulanmış olması

Gebeliğinizde yukarıda yazılan sorunları yaşamıyorsanız  cinsel ilişkide bulunmanızda herhangibir sakınca yoktur ancak bu konuda yine de doktorunuza danışmanız uygun olacaktır

paylaşım için çok teşekkürler bahsedilen hiçbir problem yok çok şükür .. doktoruma sormaya da çekiniyorum açık açık konusamıyorum oda anlatmıyor sormadıkça..doktor dedi az gelgitli abanmadan olabilir.. denedik geçenlerde ama olamdı benim korkularım ve cok kasıldıgım için. inanılmaz canımda yandı zaten. neyse ya yapmasakta olur napalım..
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 22:38
Ben, istisna bi durum olmadıkça,hamilelikte aktif bir cinsel yaşamın blakis doğuma yardımcı olacağını duymuştumEmbarrassed
Yukarı Dön
ogrtm Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 10:30
canım kendini korkutmadan yapabilirsin.her doktor aksi durum olmadıkça öneriyor.benim dktorum son 2 haftaya kadar yapın hiç çekinmeyin dedi.zaten cinsel birleşmenin çocuğa bir zararı yokmuş sadece dediği gibi üzerine baskı uygulama ancak bebeğe zarar verir.siz rahat olun ve eşinle bu konuyu güzel bir şekilde halledin....
Yukarı Dön
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 10:42
Bu durum kadının korkuları olduğu kadar erkekten erkeğe de değişen bir durum sanırım,benim eşim beni hamileliklerimde kutsal bakire gibi gördü hep nedense LOL sanki kendi annesinin yerine koydu,2 çocuk x9 ay=18 ay + doğumdan sonra 2x5 ay=10 ay 28 ay yani 2,5 yıl nerdeyse cinsellik rafa kalktı bizde....Big smile
Yukarı Dön
ogrtm Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2011 Saat 10:47
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

Bu durum kadının korkuları olduğu kadar erkekten erkeğe de değişen bir durum sanırım,benim eşim beni hamileliklerimde kutsal bakire gibi gördü hep nedense LOL sanki kendi annesinin yerine koydu,2 çocuk x9 ay=18 ay + doğumdan sonra 2x5 ay=10 ay 28 ay yani 2,5 yıl nerdeyse cinsellik rafa kalktı bizde....Big smile

valla canım öyle gördüyse senin için de kötü bir durum bu.çok uzun bir zxaman cennetlik kadınsın:)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.