Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GEBELERE ÖNERİLER
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuGEBELERE ÖNERİLER

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4677
Mesajın Direkt Linki Konu: GEBELERE ÖNERİLER
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 20:54
Emzirmeye hazırlanın
Bebeğinizin anne sütü emmesini istiyorsanız, kendinizi buna hazırlasanız iyi olur. Öncelikle doğum öncesi hazırlık kurslarında emzirmeyle ilgili verilen bilgileri takip edin. Emzirme tekniklerini öğrenin. Kendinize emzirme sutyenleri satın almaya başlayın. Ya sütüm gelmezse diye bir endişeye kapılmayın. Siz, bebeğinizi en az altı ay boyunca emzireceğinize ve sütünüzün bol bol geleceğine odaklanın. Yersiz endişeler ve olumsuz düşünceler, sizi psikolojik olarak etkileyecektir. Kendinizi bu düşüncelerden uzak tutun.

Yerli yersiz ilaç kullanmayın
İlaçlar bizi iyileştirmek için var; ancak hamileyken ilaç almadan önce iki kere düşünmelisiniz. Hamilelerin de kullanmasında sakınca olmayan ilaçlar bile olsa doktorunuzun söylemediği hiçbir ilacı almayın.

Bebeğinize isim seçin
Hamileliğinizin en eğlenceli kısmı şüphesiz ki bebeğinize isim seçme aşaması. Aklınızda çok önceden belirlemiş olduğunuz bir isim yoksa büyük bir maceranın işine gireceksiniz demek oluyor. İşe bir küçük not defteri edinmekle başlayın. A'dan Z'ye alfabetik bir sıralama yapın ve aklınıza gelen beğendiğiniz isimleri sıralayın. İsim seçerken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, soyadınızla seçtiğiniz ismin nasıl okunduğu ve kulağa nasıl geldiği!

Kendinizi şımartın
Hamileliğin bir diğer güzel tarafı, şımartılmayı hak ediyor olmanız. Bırakın eşiniz, aileniz, dostlarınız sizi şımartsın, ilgilensin. Kendinizi mahcup hissetmeyin. Ayrıca unutmayın, bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. Dokuz ay gibi bir süreniz var. Keyfini çıkarın. Hem şimdi özellikle de pedikür ya da ayak masajı yaptırmanız için çok geçerli bir sebebiniz var; karnınız burnunuzdayken de ayaklarınızla siz ilgilenemezsiniz ki canım!

Savaşmayın, sevişin!
Hamileyken sevişmenizin ne bebeğiniz ne de sizin için bir sakıncası var. Hamileyken bir dönem sevişmek istememeniz ya da bir dönem de olağanın dışında aşırı istemeniz normal. Önemli olan yeni boyutlarınıza uygun sevişme pozisyonunu bulabilmeniz. Unutmayın, kaşık pozisyonu ya da sizin üste olduğunuz pozisyonlar, karnı burnu anne adaylarının en rahat sevişebileceği pozisyonlar.

Bol sıvı tüketin
Hamileliğinizde idrar yolları enfeksiyonu riskini en aza indirmek için bol sıvı tüketin. Günde mutlaka en az iki litre su içmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken başka bir noktaysa mümkün olduğunca kokulu tuvaletlerden uzak durmak olacaktır.

Suyun keyfini çıkarın
Küvette ya da havuzda, hiç fark etmez, kendinizi suyun içindeyken inanılmaz iyi hissedeceksiniz. Sudayken bedeninizin ağırlığından kurtulacak ve kendinizi hafiflemiş bulacaksınız. Bizden söylemesi keyfini çıkarın.

Yoga yapın
Yoga her zaman hamilelik için en güzel egzersizdir. Çünkü yoga seanslarında anne adayları hamilelikleriyle ilgili endişelerinden, doğumla ilgili korkularından yoganın rahatlatıcı havası içinde kurtulur.

Gündüz uykusu çekin
Hamileyken geceleri uyumakta zorlanabilir, uyku problemleri yaşayabilirsiniz. En güzeli gündüz uyku kaçamakları yapmanız. Böylelikle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. İyi uykular...

kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
nurten... Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

bilalim + eşim + erenim

Puanlar: 4509
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 21:02
Kendinizi şımartın
Hamileliğin bir diğer güzel tarafı, şımartılmayı hak ediyor olmanız. Bırakın eşiniz, aileniz, dostlarınız sizi şımartsın, ilgilensin. Kendinizi mahcup hissetmeyin. Ayrıca unutmayın, bu durum sonsuza kadar sürmeyecek. Dokuz ay gibi bir süreniz var. Keyfini çıkarın
ahh ahh özlüyom bazen o günlerimi
paylaşımın için sağol nazımApprove
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4651
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 22:17
hamiş arkadaşlar, kesnilikle benim gibi yapmayın, ben ne aşerdim, ne kustum, ne şuram ağrıyor diye naz yaptım ne gece uyandırdım ne yemek yapamam dedim, ne temizlik yapamam dedim, buzdolabı bile çektimConfusednaz yapın, keyfini sürün, sonra bitiveriyor, uykusuz geceler sizi bekliyor, kıymetini bilin, iyi değerlendirin hamişliğinizi, 2. çocuğumuz olursa bambaşka süprizlerle dolu bir hamilelik yaşayacağımWinksiz anladınızWinkhatta sonrası 40 loğsalığınızda yatın, yuvarlanınPigbenim gibi herşeyi kendim yapacam telaşına kapılıp marotonculara aşık atmaya kalkmayın, kıymet bilip anlayan madalya takan yokConfusedLOL
Yukarı Dön
BERFIN_1811 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2009 Saat 23:29
Orjinalini yazan: kumru kumru Yazdı:

hamiş arkadaşlar, kesnilikle benim gibi yapmayın, ben ne aşerdim, ne kustum, ne şuram ağrıyor diye naz yaptım ne gece uyandırdım ne yemek yapamam dedim, ne temizlik yapamam dedim, buzdolabı bile çektimConfusednaz yapın, keyfini sürün, sonra bitiveriyor, uykusuz geceler sizi bekliyor, kıymetini bilin, iyi değerlendirin hamişliğinizi, 2. çocuğumuz olursa bambaşka süprizlerle dolu bir hamilelik yaşayacağımWinksiz anladınızWinkhatta sonrası 40 loğsalığınızda yatın, yuvarlanınPigbenim gibi herşeyi kendim yapacam telaşına kapılıp marotonculara aşık atmaya kalkmayın, kıymet bilip anlayan madalya takan yokConfusedLOL

sana sonuna kadar katılıyorum canım aynı geçirdim ilk hamileliğimi bi kaç kez aşlerdim falan ama gerisi aynı sezeryanla doğum yapıp 2.günü kalkıp kahramanlık yaptım dolandım ortada misafir ağırladım.madalyamda daha fazla beklenti oldu etrafımdanAngry. şimdi ilkine göre daha yorucu bi hamilelik geçiriyorum fakat şimdide nazlanacak vaktimde yok öyle bi lüksümde çünkü bana muhtaç bi kızım var..... bence ilkler yapsın hatta benim yerimede yapsınnnnnConfusedEmbarrassed
url=http://lilypie.com][/url]
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2009 Saat 08:28
Orjinalini yazan: BERFIN_1811 BERFIN_1811 Yazdı:

sana sonuna kadar katılıyorum canım aynı geçirdim ilk hamileliğimi bi kaç kez aşlerdim falan ama gerisi aynı sezeryanla doğum yapıp 2.günü kalkıp kahramanlık yaptım dolandım ortada misafir ağırladım.madalyamda daha fazla beklenti oldu etrafımdanAngry. şimdi ilkine göre daha yorucu bi hamilelik geçiriyorum fakat şimdide nazlanacak vaktimde yok öyle bi lüksümde çünkü bana muhtaç bi kızım var..... bence ilkler yapsın hatta benim yerimede yapsınnnnnConfusedEmbarrassed

Ben hepinizin yerine naz yaptım hemde ballandıra ballandıra. siz merak etmeyin hepinizin intikamını aldım.Evil Smile yaşasın kötülük.
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
gul_gunes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2009 Saat 12:54

aynen. LOL
bende senin gibiydim kumru. hamileliğim hiç zor geçmediğinden normal bir şekilde hayatımı sürdürdüm...hatta aşermeyi çok merak ediyorum. nasıl bişiydir acabaBig smile
doğumuma bir hafta kala tüm perdeleri indirdim, yıkadım ütüledim astım... halı bile sildim yaa.Confused
şimdi düşünüyorum da ne aptalmışım...Big smile
hatta doğumdan sonra bile sezeryan olmama rağmen 6 saat sonra ayaktaydım. hastanede ziyaretçiler beni yatakta beklerken ben aykata...sezaryenden de hiçbişiy anlamadım...ne ağrı ne sızı...
azıcık naz yapmak lazımmış, bunu sonra anladım ama nafile, iş işten geçti...LOL

Yukarı Dön
edam Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2009 Saat 17:38
sağol nazcım paylaşım için bende kendimi şımartayım bari birazLOLLOL

........CANIM YAVRULARIM......
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 9316
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2009 Saat 19:26
bende kendimi şımartmayan bir hamişlik geçirdim. eşine hiç naz caz yapmadım
şimdi nasıl pişmanım ama iş işten geçti yaaa
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.