Malzemeler:
3 yumurta - 1 sb toz şeker - yarım su bardağı sıvıyağ -yarım su bardağından biraz fazla haşlanmış ıspanak püresi -2sb un - 1 pk kabartma tozu vanilya içi ve üzeri için: 1 pk krem şanti 1 bardak süt
yapılışı: şekerle yumurtayı köpürene kadar çırpın. üzerine ıspanak püresini, sıvıyağı ekleyip karıştırın. en son üzerine unu vanilyayı kabartma tozunu ekleyip yağlanmış unlanmış fırın tepsisine dökün. önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. diğer tarafta krem şantiyi çırpın.
kek pişince üzerinin kabaran kısmını kesip soğumaya bırakın. bu parçayı rondodan geçirin sonra üzerini süslemekte kullanacağız. kek soğuyunca ortadan ikiye kesin krem şantinin bir kısmını içine sürün, kalanıyla da üzerini tamamen kaplayın. rondodan çektiğiniz kek parçalarını üzerine dökün. süslemesi size kalmış. afiyet olsun...