|
Klebsiella bakteri |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 09 Şub 2010 Konum: Sakarya Durum: Aktif Değil Puanlar: 270 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Klebsiella bakteriGönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 14:31 |
|
Merhaba Hocam
size arkadaşım için danışmak istiyorum 44 yaşında erkek Kalp ve yüksek tansiyon nedeniyle hastanede yaklaşık 5 gün yatış yaptı. Daha sonra yapılan tahliller ve tetkiklerde klebsiella bulundu arkadaşımıza ciğerlerde bu klebsiella tutulumu görüldüğü söyendi. 2.5 aydır antibiyotik tedavisi uygulanıyor. ama şimdi yeni yapılan balgam testinde tekrar üreme görüldü. farklı bir antibiyotikle tedavi öneriliyor. bizim hiç bilgi sahibi olduğumuz bir konu değil bu nedir önemli bir bakterimidir hocam sizce nasıl bir yol izleyelem 3-4 hastaneye gösterdi hepsi aynı teşhisi koydu |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 16:13 |
|
Klebsiella; genellikle "Hastane Enfeksiyonu" dur. Kültür ve Antibiyogram sonucuna göre antibiyotik seçilir
ve uygulanır!
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 17:34 |
|
Merhaba, öncelikle herşey tansiyon ilacımı değiştirip yerine Dilatrend 12.5 mg kullanmaya başlamamla oldu. Bu ilacın yaygın yan etkilerinde akciğer enfeksiyonundan bağırsak enfeksiyonuna kadar bir çok yan etki var. Benimde zaten şikayetim göğüsümde oldu ve tansiyon düzensizliği için yattığım hastanede göğüs tomografisi çekilmesini istedim. İlk tomografim bu idi; Her iki akciğerde yaygın mozaik perfüzyon ve septal kalınlık artışı izlenmiştir. Her iki akciğer posterior kesimlerinde dependan etkiye bağlı olarak yoğunluk artmıştır. Sağ akciğer orta lob anterior lateralinde 3x3 mm boyutunda, orta lobta 2x3 mm boyutunda nodülleri lzenmiştir. Sol akciğer parakardiyak alanda kronik fibrotik bantlar mevcuttur. Arkus aorta komşuluğunda paraaortik, paratrakeal alanda transvers çapı 6 mm yi geçmeyen lenf nodları izlenmiştir. Her iki akciğerde yaygın septal kalınlaşma ile birlikte sağ akciğer üst lobta tomurcuklanmış ağaç manzarası izlenmiştir, olası hafif enfektif proçes açısından klinik değerlendirilmesi önerilir.
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 17:35 |
|
Bunun sonucunda macroll 500 mg kullandım 5 gün. Ama göğüsümde hala tahribat hissettiğim için dahiliye, göğüs, fizik tedavi, kalp, kbb, endokrin vb gitmediğim doktor kalmadı. Toplamda 1,5-2 ay bu süreç devam etti. Sonra 2. Bt çekildim; Buda 2. BT sonuçları: Arkus aorta komşuluğunda paraaortik, paratrakeal alanda transvers çapı 4 mm yi geçmeyen lenf nodları izlenmiştir. Her iki akciğerde amfizemöz görünümler, septal ve peribronşial ile plevral kalınlaşmalar izlenmiştir. Sol akciğer lingular segmentte parakardiyak alanda lineer atelektaziler mevcuttur. Her iki akciğer posterior kesimlerinde dependan etkiye bağlı olarak yoğunluk artmıştır. Her iki akciğer posterior kesimlerinde buzlu cam dansitesi izlenmiştir. Enfektif proçes (pnömoni) açısından klinik değerlendirilmesi önerilir. Bunun sonucunda il değiştirip medicalparktaki bir profesöre gittim ve benden önce solunum testi istedi ve solunum iyi çıktı. Daha sonra tekrar gittiğim ve balgam kültürü testi yaptırdık. Kültürde klebsiella pünomoniae üredi ve antibiyogramda yazılı cipro yazdı fakat ilk dozda alerjik reaksiyon neticesinde bırakmak zorunda kaldım. Ertesi gün gebze asm hastanesi göğüs doktoruna gittim yine listede yazan augmentin 1000 mg 14 gün kullanmaya başladım, bu ilaca başladığımda crp 11 idi. 14 gün sonra ilaçlı bt çekildim ve doktor tedavinin bittiğini söyledi fakat radyoloji doktoru bt de aktif enfeksiyon olduğunda ısrarcı olmuş ve 7 crp ile hastaneye yatışım yapıldı. 4 gün 4,5 gr x 3 tazobactam/ pipperacilin tedavisi uygulandı (listede duyarlı) ve 4 crp ile taburcu edildim fakat yine listede olmayan bir antibiyotik klacid 500 mg kullanmam istendi. Bittiğinde kontrole geldim crp 7 idi ve doktor artık tedaviye gerek kalmadığını söyledi. Aradan 15 gün geçtikten sonra ben içim rahat etsin diye tekrar medicalpark kocaelinde balgam kültürü yaptırdım yine klebsiella üredi ve aktif crp 11 çıktı.
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 17:36 |
|
Buda gebzedeki 3. Bt sonucu; Buda 1 ay önceki son bt sonuçları; Bulgular TORAKS BT TEKNİK: MDBT ile 320 sıralı 0.5mm kolimasyonla torasik inletten sürrenal bezlere dek IV. dinamik kontrastlı (100ml noniyonik kontrast madde) spiral kesitler(T=30) alınarak değişik kalınlıkta aksiyel-koronal planda, MİP-MPR algoritimleri kullanılarak rekonstrüksiyonlar yapılmıştır. Klinik Bilgi: Öksürük, Klebsiella üremesi. Hastanın eski tetkikleri elde olunamamıştır. Kalp kontur, boyutları normaldir. Plevral-perikardial efüzyon saptanmamıştır. Mediastinal ana vasküler yapıların genişlikleri normaldir. Ana pulmoner arter, her iki pulmoner arterin segmenter-subsegmenter dallarında emboli lehine dolum defekti saptanmamıştır. Mediastende, bilateral hiler ve interlober alanda büyüğünün kısa çapı sağ hiler alanda 6.5 mm ölçülen, reaktif görünümlü lenf nodları izlenmekte olup patolojik boyut ve görünümde büyümüş lenf nodu saptanmamıştır. Trakea içerisinde yer yer yumuşak doku dansitesinde nodüler görünümler sekresyon ile uyumludur. Her iki ana bronş açıktır. Sağ akciğer üst lob apikal segmentte yer yer paraseptal amfizematöz değişiklikler izlenmektedir. Sol akciğer üst lob linguler segment inferior subsegmentinde fibrotik parankimal bant formasyonları izlenmektedir. Sağ akciğer üst lob apikal, anterior-posterior segment, alt lob superior ve posterobazal segmentte; sol akciğer alt lob superior segmentte subplevral alanda silik silik sentriasiner nodüler dansite artışları ve yer yer eşlik eden buzlu cam alanları mevcuttur. Enfeksiyöz prosesler açısından değerlendirilmesi önerilir. Her iki akciğerde büyüğü sağ akciğer alt lob anteromedial segmentte plevral tabanlı 6 mm çaplı, multipl (10’dan fazla) nodül-mikronodül mevcuttur. Önceki tetkikleri karşılaştırılması ve takibi önerilir. Torakal kifozite artmıştır. Kesitler dahilindeki kemik yapılarda dejeneratif değişiklikler izlenmektedir. Kesitler dahilinde üst abdominal organlarda; Karaciğer parankim dansitesi hepatosteatoz lehine azalmıştır. Üst abdominal organlarda sınırları seçilebilen kitle saptanmamıştır. Sol alt servikal zincirde büyüğünün kısa çapı 6 mm ölçülen, birkaç adet reaktif lenf nodu izlenmektedir.
|
|
![]() |
|
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 17:38 |
|
Hocam çok uzun oldu kusura bakmayın ama süreç bu şekilde gelişti ve halaa bi sonıç alamadığımız için tedirgin olduk .
Hangi antibiyotik kullanılmalı sizce ve izlenicek başka bi yol varmı Şimdiden teşekkürler 🥰
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Nis 2026 Saat 22:03 |
|
1- Şu anda şikayetiniz NEDİR?
2- Kan Sayımlarında WBC(Lökosit) önemlidir. CRP değil!!! 3- Dünya'da bir tek Türk doktorları: "CRP enfeksiyonlarda yüksektir " lafını, sanki virüs enfeksiyonlarında CRP yükselmezmiş gibi anlayacak kadar aptal ve cahillerdir! Bana elinizdeki WBC değerlerini tarih sırasına göre gönderin. 4- CRP; sadece; Akut faz reaktanı olup, sadece bakteriel enfeksiyonlarda değil, tarvamalarda, virüslerde, enflamatuar hastalıklarda, yanıklarda, kanserlerde, sigara kullanımında, hatta her türlü ateşlerde bile yükselir. Bu yüzden; TANISAL AMAÇLI KULLANILAMAZ!!! |
|
![]() |
|
zeynep.ipek
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynep.ipek
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Saat 36 Dakika önce Saat 18:55 |
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|