Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 hafta serviste yatırdılar şimdi yine antibiyotik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1 hafta serviste yatırdılar şimdi yine antibiyotik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aysecalıs Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aysecalıs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 hafta serviste yatırdılar şimdi yine antibiyotik
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2026 Saat 17:23
https://hizliresim.com/b0iynd3

https://hizliresim.com/e8ciqse

Kan tahlili için (bkz: https://i.hizliresim.com/p7pif7u.jpg)

Löber pnomoni dediler hocam çocukta öksürük vs yok antibiyotik ve ventolin + hipertonik sodyum klorür verdiler doğru tedavi mi
Gönderdiğim 2 röntgenin arasında bir hafta var

Düzenleyen Aysecalıs - 31 Mar 2026 Saat 18:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122437
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2026 Saat 20:17
Lober Pnömoni; çok ağır hastalıktır. 
Yüksek ateş, Göğüs ağrısı, sıkıntılı solunum ve pas renginde balgam çıkarma olur.
Akciğerde bıraktığı iz UZUN süre kalıcıdır. 
Büyük çoğunlukla; SAĞ akciğerde olur. Solda "lober pnömoni" ben meslek hayatım boyunca görmedim.
Mutlaka yapılmış olması şart! Kan Sayımında Lökosit(WBC) değeri 20,000'nin üstüne çıkar!
Kesinlikle yanlış teşhis.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aysecalıs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2026 Saat 20:34
Hocam bizi mahvettiler lütfen yardımcı olun. Wbc 5 antibiyotik diyip duruyorlar . Biz hastahaneye iştahsızlık ve ateş ile başvurduk.Suan sorunumuz balgamını atamaması
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aysecalıs Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2026 Saat 20:35
Ve hastahanede yattigimiz süre boyunca saturasyonu 90 in altına düşmedi ve göğüs ağrısı vs de yok. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben anlamadım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2026 Saat 09:50
"Viral enfeksiyonlarda (sizdeki gibi viral pnömonilerde) WBC daima düşer. Türk doktorları bunu BİLMEZLER! 
Ahmak oldukları icin; viral enfeksiyonlarda bile yükselen CRP ile iş yaparlar ki, şarlatanlık yapabilsinler.
Muhtemelen, yatan hasta sayısı düşük, böyle tuzaklarla hasta sayısını arttırıyorlar.
Ya: aileleri, Ya: Sigorta şirketlerini. Ya: Devleti dolandırıyorlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2026 Saat 09:52
Yukarı Dön
Derin mira Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 57
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Derin mira Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2026 Saat 21:32
Hocam araya giriyorum ama aynı şikayeti bizde yaşadık wbc referans araliginda idi iki gün sonra düştü crp 42 idi.yatis dediler devlet hastanesi.ben tedavi red verip çıktım.hafif ateş ve mide bulantısı vardı sadece.macrol verdiler mukakkak kulanmalisin dinleme bulgusu var denildi ve rontgende görünüyor dediler.ben vermedim antibiyotik.atipik zatürre denildi.iki in sonra ateş düştü kendine geldi.1 yıl öncesinde 23 wbc 146 crp ile zatürre teşhisi ile hastanede yattı solunum sıkıntısı yoktu iştahı yerindeydi.hep kafamda deli sorular.biz ne yaşadık acaba.atipik zatürre nedir hocam.hep dinleme bulgusu var diyorlar.iki kez bu durumu yaşayınca göğüs hastalıkları Dr na yonlendirdiler tomografi çekti antibiyotik kullanmadigin için hasar kalmış yumuşama var dedi.bronoskopi yaptı ondada yumusama var bronşlar dolu dedi.oksuruk falan yok solunumla alakalı bir durumda yok.haziran ve temmuz ayında yaşandı bu durumlar alerjik dedi.kafam okadar karışık ki hocam 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2026 Saat 22:31
Bunlar bildiğiniz SAHTEKAR !! Yapılacak bir şey yok. Kenen Evren'den sonra doğru-dürüst insanlar Tıbba
 girmiyorlar! 

Bunlara kanarsanız, "Derin mira" gibi dolandırılırsınız.
Öksürük ile ilgili yazılarımı okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2026 Saat 22:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.