Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yediğini hep kusma ve sarılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yediğini hep kusma ve sarılık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yediğini hep kusma ve sarılık
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 03:21
Kadir hocam merhabalar, yaklaşık 10 gün önce bir erkek bebeğim oldu. Benim şöyle bir sorunum var, sütüm çok az geliyor ve oğluma yetmiyor (ilk oğlumda da sütüm çok azdı mama takviyesiyle gitmiştim) mama ile takviye yapıyorum ama yedikten hemen sonra veya beş on dakka sonra kusuyor. Mamayı kusuyor dicem ama benim sütümü de kusuyor. İki gün kusmamıştı, besledikten hemen sonra omzuma yatırıp pış pışlıyordım 15 20 dakika ama bugün akşam üzeri verdiğim iki biberonu da omzuma alır almaz nerdeyse hepsini kustu. Başa döndüm yani. Kusma olayı için doktora götürdüm yenidığan muayenesi aslında, kusması var dediğimde hemen kan idrar tanlili istedi, mikrop olabilir dedi, bende emin olmak istedim tamam dedim yaptırdım, temiz çıktı şükür. Peki hocam bu kusmalar normal mi, salak doktor dktor olmuş ama sorduğumuz sorulara cevap bile veremedi, he tamam diyerek suratımı düşürerek çkktım yanından. Para için, çok bir şey bilmedikleri, gerek duyulacakmı kana idrara düşünmeden hemen tahlil istemesi işin kötüsü tahlil sonuçlarını değerlendirememesi, umursamaması brni çileden çıkardı ama sesimi çıkaramadım. İyiki sorulamıza cevap veren sizin gibi bilgili doktor amcamız var da onlara çok muhtaç değşliz. Şimdi hocam Kusmadan sonra ne yapmalıyım tekrar mı beslemeliyim Yoksa bir sonraki saati mi beklemeliyim. Midesini üşütüyordur diyorlar ama üşütse ekşi kokarmış hiç ekşi kokmuyor bayağı bebek maması kokuyor. Mama markası falan farkedermi bilmiyorum hipp combiotic kullanıyorum en doğalıymış bu diye araştırıp aldım, diğer oğlumda aptamil kullandım hiç böyle problem olmamıştı, yine bu markayı mı seçsem bilemiyorum. Kaç ml vermem lazım, kaç saat arayla. Çaresiz bir durumdayım resmen. 
Bir de sarılık meselesi var hocam sizin eski mesajlarınızdan güneş ışığına yatırdım ,o kan tahlilinde 7 günlüktü 12 çıktı, şimdi 10 günlük risk devam ediyor mu güneşe yatırmaya devam edeyim mi, hafif sarılık var daaha gözlerinde, kendi kendine geçer mi. Eksik olmayın hocam var olun hep, keşke türkiye de olsanız dediğim zamanlardan birindeyim 😔 kendinize çok dikkat edin
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 03:44
Hocam beslenme miktarı ve oranları makalenizde 60 90 ml demişsiniz ama ben 40 ml veriyorum onu da kusuyor, 3400 kilo doğdu çok küçük bir bebek değildi, ordaki doktor da 30 ml verin dedi 3 saat arayla… 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 09:14
60-90ml; 1 öğünün tamamı!! Siz 40ml'yi anne sütünden sonra veriyorsanız, çok geliyor anlamındadır! 
Kakasına bakın. Altın sarısı ve hardal kıvamında olduğu sürece, iyi besleniyor demektir, sakın hiçbir marka
mama vermeyin! 
Aç kaldığında; top-top ve SERT kakalar yapar! 
Çok yediğinde kaka yeşil renk alır.

Bütün problem; mama verdiğiniz için olabilir. 
Sonucu ve kaka şeklini yazın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2024 Saat 09:15
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 14:21
Sütüm çok az hocam verdiğimde sadece süt veya sadece mama şeklinde gidiyorum sütüm günde bir kere falan yetiyor onu da gece veriyorum genelde. Mama 40 ml veriyorum fazlasını ister mi bilmiyorum ama biberonu tekrar ağzına dürttüğümde istemiyor. Kaka meselesine gelince de iki gündür yapmıyor, bende yapmasını bekliyorum, açlıktan mı yapmıyor acaba hocam. Mama vermesem ne verebilirim ki hocam. İlk oğluma keçi sütü verdim ama dört aydan sonra başladım, onda sütüm dört aya kadar idare etti sonrasında doktor ek gıdaya ve mamaya geçelim az geliyo deyşnce keçi sütü başladım. Şimdi bebeğime verebilir miyim keçi sütü bir yazınızda dört aydan sonra verin demişsiniz bende o yüzden keçi sütü aramayı bırakmıştım.
Anne sütü alınca çok huzursuz ayrıca hocam sürekli ağlamaya eğilimi var ve uyumuyor ama mama ueyince hzuurlu bir şekilde uyuyor kusmazsa eğer 
Ayrıca ilk mesajımda yazdığım sarılık meselesi hakkında ne dişünüyorsunuz hocam, teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2024 Saat 17:28
İnek sütü (kutu sütleri şeklinde olanları) varken, Keçi sütü vermek doğru olmaz. 
Keçi sütünde Folik asit ve B12 vitamini yoktur! 
"Sarılık takip çizelgesini" İYİ inceleyin!!
İlk gün 17 olan tehlikeli sınır daha 6. gün 27'ye çıkar. Hiç korkmayın ve hiçbir şey yapmayın.
İsterseniz; güneşli hava yakalarsanız, cam arkasından cıplak olarak, 10 dakika ön-10 dakika sırt olacak
şekilde güneşe tutun. 
Aptamil deneyebilirsiniz. 
Soya bazlı olanlar hariç tamamı tereyağı alınmış ve nebati yağ ilave edilmiş "Süt tozları"dır! 
"Süt düşmanları makalemi" ve benzer yazılarımı okuyun. 
Bir de; genel kültür için, "Yeni Doğan bebek özellikleri" makalemi de okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Eyl 2024 Saat 17:48
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 08:01
Kadir hocam zaten sayenizde öğreniyoruz, siz de olmasanız doktorların elinde resmen oyuncak olmuştuk. 
Peki hocam hiç mama vermeyip direk inek sütü versem nasıl olur
Alerji sebebiyle hiç düşünmedim ama eskiler süt olmayınca direk inek sütü veriyomuş, misal teyzem doğduğunda anneannemin sütü yokmuş inek sütü vermişler. Şimdi alerji falan deyip korkutuyorlar ı yüzden cesaret edemedim ama siz ne dersiniz hocam
Eksik olmayın hocam, aile büyüğümiz gibisiniz 🙏🏻🌸

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 10:29
"Şimdi alerji falan deyip korkutuyorlar"
Korkutacaklar tabiiii!! 
Mama firmaları eczanelerden mama receteleri topluyor ve çok mama yazan doktorlara  "güzellikler" yapıyor! 
Yoksa "mama" dediğiniz, tereyağı alınmış ve bitkisel yağ ilave edilmiş "süt tozu"!!
Bazı bebekler, ilk 4 ay inek sütü proteinini hazmında zorluk çekerler.
Sıkıntı olursa. 1/4 oranında süte su ilave edin.
İşte bu sıkıntıya, Türk doktorları "allerji" diyorlar.ç
yeni doğan döneminde hiçbir şeye karşı allerji OLAMAZ!! 
Zira allerji olabilmesi için, önceden, senelerce o madde ile karşılaşmış olması gerekir. 
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 10:38
Peki hocam mama vermiyorum öyleyse, inek sütü vereceğim. Ne kadar teşekkür etsem azdır, dikkat edin kendinize… saygılarımla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.