|
LDH degeri |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 22:29 |
Kadir hocam selamlar..
Bu sabah rutin bir kan tahlili vermiştim ferritin ve d vit icin..laktat dehidrogenaz degeri 252 çıkmış referans degeri 120-246 gösteriyor İnternetten biraz bakınca çok korktum bazi kanser türlerinde yükselir diyor. Bu tür kötü hastalıklarda ne kadar yükseliyor bu dger.? siniri 6 barem gecmesi gerçekten böyle bir durumu gösterir mi.? suana kadar cikan sonuclara baktigimda hepsi normal hemogram vs. (yas 35 bayan) tekrar baktırmak gerekir mi bu değere laboratuvar hatası ve uygun koşullarda saklanmadigi zaman da yüksek çıktığını okudum.
Düzenleyen Yeltun - 08 Haz 2024 Saat 00:00 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119238 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktor aklı ile böyle anlamsız yere tahliller yaptırırsanız, sizi böyle üzerler!
"Ferritin" NE?? Ferritin, sizi ilgilendirmez. Bazı salak Türk doktorlarının Ferritin ile anemi teşhis etmeleri aşağılık bir sahtekarlıktır.. Anemiyi gösteren; Hgb (Hemoglobin) dir. BU salakların zannettikleri gibi, Ferritin "depo demiri" değildir. Sadece barsaklardan emilen Demiri, kandaki "Transferrin'e" taşıyan bir proteindir. Vücutta demir fazlası olduğunda, daha fazla emilim olmaması için miktarı düşürülür. LDH: Verilen "Referans Aralığı" YANLIŞ!! LDH: 140-280U/L aralığındadır! |
|
![]() |
|
Yeltun ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 173 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam mesela LDH 285 olması da bir sorun teşkil eder mi yoksa ciddi rahatsızlıklarda bu deger çok uçuk yükselişler mi gosterir.
Asıl amaç d vit için gitmiştim ama resmen stres oldum 😞 ya da bir hastalık olmasa bile yine de bu değerin daha düşük seviyelerde olması mi makbuldür Hocam.mesela 150 gibi.. eğer öyleyse düşmesi için ne yapabiliriz nelere dikkat edersek bu riski ortadan kaldırabiliriz. Vakit ayırdığınız için varolun tesekkurler hocam..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|