Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LDH degeri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LDH degeri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LDH degeri
    Gönderim Zamanı: 07 Haz 2024 Saat 22:29
Kadir hocam selamlar..
Bu sabah rutin bir kan tahlili vermiştim ferritin ve d vit icin..laktat dehidrogenaz degeri 252 çıkmış  referans degeri 120-246 gösteriyor İnternetten biraz bakınca çok korktum bazi kanser türlerinde yükselir diyor. Bu tür kötü hastalıklarda ne kadar yükseliyor bu dger.? siniri 6 barem gecmesi gerçekten böyle bir durumu gösterir mi.? suana kadar cikan sonuclara baktigimda hepsi normal  hemogram vs. (yas 35 bayan) tekrar baktırmak gerekir mi bu değere laboratuvar hatası ve uygun koşullarda saklanmadigi zaman da yüksek çıktığını okudum. 

Düzenleyen Yeltun - 08 Haz 2024 Saat 00:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2024 Saat 00:37
Türk doktor aklı ile böyle anlamsız yere tahliller yaptırırsanız, sizi böyle üzerler! 
"Ferritin" NE??  Ferritin, sizi ilgilendirmez. Bazı salak Türk doktorlarının Ferritin ile anemi teşhis etmeleri 
aşağılık bir sahtekarlıktır.. Anemiyi gösteren; Hgb (Hemoglobin) dir.  
BU salakların zannettikleri gibi, Ferritin "depo demiri" değildir. 
Sadece barsaklardan emilen Demiri, kandaki "Transferrin'e" taşıyan bir proteindir.
Vücutta demir fazlası olduğunda, daha fazla emilim olmaması için miktarı düşürülür. 
LDH: Verilen "Referans Aralığı" YANLIŞ!! LDH: 140-280U/L aralığındadır!

Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 173
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2024 Saat 00:49
Hocam mesela LDH 285 olması da bir sorun teşkil eder mi yoksa ciddi rahatsızlıklarda bu deger çok uçuk yükselişler mi gosterir.
Asıl amaç d vit için gitmiştim ama resmen stres oldum 😞  ya da bir hastalık olmasa bile yine de bu değerin daha düşük seviyelerde olması mi makbuldür Hocam.mesela 150  gibi.. eğer öyleyse düşmesi için ne yapabiliriz nelere dikkat edersek bu riski ortadan kaldırabiliriz. Vakit ayırdığınız için varolun tesekkurler hocam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.