Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 Yas Bebek Ilk hastalik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1 Yas Bebek Ilk hastalik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pinar06.ozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 Yas Bebek Ilk hastalik
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 02:30
Kadir Hocam Merhaba,

Oncelikle sizi yeni tanimis ve yazilarinizin hepsini bir solukta okumus bir anne olarak degerli vaktiniz icin cok tesekkur etmek istiyorum.

1 yas 10 kilo oglum ilk defa 10 gun once hastalndi. Yazilarinizdan okudugum icin ates beni tedirgin etmedi. Agizda koku ve pas olmadigi icin doktora da gitmedim. 3 gun sonunda ates dustu ve burun akmaya basladi. Grip olduğunu dusundum. Ates dustukten sonra 2 gun ates tekrar olmadi ve burun yogun olarak akti. Coldmix kullandim.
Ancak 2 gundur geceleri kusturacak kadar balgamli oksuruk, bürün tıkanıklıgi oldu. Bugun ise ates 39,5. Oksuruk balgamli ve cok yogun. Hirilti yok. Soluk da dakikada 50den fazla degil.  halsiz, keyifsiz, istahsiz ve asiri mizmiz. Agizda koku, balgamli oksuruk ve ates var. Pas var ama dili bembeyaz degil. Daha cok kucuk oldugu icin antibiotics kullanmak istemiyorum. Doktora gitsem biliyorum antibiyotik verecek. Son care sizin fikrinizi almak istedim. Bir de burnuna asla dokundurmuyor. Sf yapamıyorum o nedenle. Acaba iyi temizlemedigim için grip cevirdi mi? 

Degerli vaktiniz icin tekrar teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2024 Saat 19:19
Aman ha!!! Sakin ha!!! 
Hastaligin sonuna yaklasildiginda, balgam koyulasir ve aynen sizin anlattiginiz tablo olusur. Buharli sicak 
banyo veya buhar banyolari rahatlatir! 
Basucuna 2 damla ColdMix damlatin. 
Yukarı Dön
pinar06.ozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 00:31
Cok Degerli Hocam, sizden yanit gelene kadar doktora gittim gogsunu dinletmek icin. Size son durumunu da yazarım diye dusundum. 

Acik doktoru Muayene sirasinda cok agladigi icin cok iyi duyamadigini ve genel itibari ile gogsune indiğini dusunmedigini, grib gibi gozuktugunu ancaak yine de ozellikle bebeklerde gribin cok cabuk gogse inebildigini ve gozden kacabildigini bu nedenle tedbir amacli klamer kullanabilecegimizi soyledi. Geceleri balgami atmak icin cok oksurdugu icin zaditen damla da onu rahatlatir iyi uyutur dedi. Hava veriyorsunuz degil mi dedi? Hayir buhar uyguluyorum dedim. Hava aleti alirsaniz rahat edersiniz dedi. Ventolin onu daha cok oksurtur dedi baska bir öksürük şurubu soyledi ama artik inanin dinlemedim bile.

Ah hocam doktordan ciktigimdan beri size dua ediyorum. Normalde olsa nobetci eczane arar ilaclari aldigim gibi baslardim. Simdi sadece sasirdim ve uzuldum. Biz doktorlara da guvenemeyeceksek ne yapacagiz. Dediginiz gibi cok okuyacagiz baska care yok ama ya sizin adinizinimtesadufen bir forumda gorup merak edip arastirip okumasaydim. İlk oglumda kimbilir kac defa gereksiz yere ilac kullandim.

Cok sukur simdi sizi buldum. Allah size uzun omur versin hocam. Degerli vaktinizi ayirdiginiz,  bir bebek sagligi icin yanit yazdiginiz icin size ne kadar tesekkur etsem azdir. Baska bir ulkeden hic gormediginiz kac tane hastaya dogru teshisiniz ile isik oluyorsunuz. İcimdeki minneti anlatamam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119238
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2024 Saat 04:34
Turkiye'de cocuk, KBB ve Aile doktorlarina GUVENMEYIN!! 
Simdilik; Cerrahi branslar, Goz ve Kardiyoloji, guvenilir durumdalar! 

" ancaak yine de ozellikle bebeklerde gribin cok cabuk gogse inebildigini ve gozden kacabildigini bu 
nedenle tedbir amacli klamer kullanabilecegimizi soyledi. "

Bu Turk doktorlarindaki hastalikli kafa yapisini goruyorsunuz degil mi?? Mumkun degil duzelmezler!
Zaditen; allerji ilacidir! Her allerji ilaci gibi balgami koyulastirir, ve 3-5 gun sonra hiriltilar baslar! 
"Sahtekarligin 3 Safhasi"nin, 2. Safha ilacidir!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.