|
??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Zeynep0646 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep0646
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şub 2024 Saat 20:28 |
https://hizliresim.com/n082sl8
Merhaba hocam beş buçuk yaşında kızımın test sonucu bu doktor amokovin es 600mg vermişti bende başladım ama sizin yazılarınızda penesilin olması gerektiği yazıyor sadece antibiyotik yeterli midir ? Hocam size ikinci sorunda büyük kızım on buçuk yaşımda ve kalpten dolayı takipte raporunu aşağıda paylaşıyorum ablada şu an sadece halsizlik var ona koruyucu bir şey yapmamıza gerek var mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN Kulturlere inanmayin... Kulturler; sadece "beta-Hemoliz'i" gosterirler.. "A-Grubu" olup-olmadigini
gostermez. Strep-A Testi bunu gosterir. O yuzden bu doktor gibi, pustluk pesinde olanlar, 10 dakikada sonuc veren Strep-A Testini istemezler, kultur pesinde kosarlar!! Yedigi halti kendisi de biliyor ki, igne vermemis! EGER; hakikaten Streptokok enfeksiyonu oldu ise, Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olurdu! Ayrica da, yapildi ise, Kan Sayiminda WBC degeri 20'nin ustune cikardi! Ancak o zaman; Deposilin6-3-3 ignesi gerekli olur!! Kalpteki hadise, cok onemli bir durum degil! hayatina veya omrune bir etkisi olmayacak. Ancak, 70 yasindan sonra, ilac almasi gerekebilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2024 Saat 03:35 |
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam soruya ek yaptığım için arkadaşımızdan ve sizden özür diliyorum ancak bizde de mvp ve eser miktarda mitral yetmezlik var. Her diş işleminde bizi kardiyoloji ye yönlendiriyorlar. Ömce rapor alıp sonra dişçiye gidiyoruz.
1)Kardiyolog bize şey demişti aslında endokardit profilaksisi uygulaması avrupa da amerikada çoğunlukla kalktı ama ben yine de risk almak istemem. Dişçi de keza şey dedi aslında bu içtiği antibiyotik ten çok diş aletlerinin temizliği ve diş hekiminin ne kadar temiz çalıştığı önemli dedi. Sizin bu konudaki düşüncenizi nerak ediyorum. 2) ben diş ve kalp konusunda aşırı titizleniyorum oğlumun bu durumundan ötürü. Mesela dedesine gidiyor dedesi reçel kasesinden kaşığı alıyor ağzına sokuyor hop kaseye geri koyuyor her seferinde uyarıyorum. Şimdi öyle bir durumda başkasının ağzındaki mikrop bize geçip enfektif endokardit yapar mı?
|
|
![]() |
|
Zeynep0646 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 208 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zeynep0646
Cevap için teşekkürler hocam o zaman ben Strep-A Testi testi yaptırayım. Büyük kızım için beni çok korkutuyor hocam boğaza dişlere çok dikkat etmem gerektiği ilerleyebileceği söylendi sürekli diken üstündeyim Düzenleyen Zeynep0646 - 09 Şub 2024 Saat 08:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu bolgede, antibiyotik gereken durumlarda DAIMA: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur.
Goruluyor ki, 15 seneden beri havanda su dovuyorum!!! Turk halki okumayi SEVMIYOR! Okuyanlar da; okuduklarini anlamiyorlar! Evet, Turk doktorlari hala 20 asrin ortalarina saplanip kalmislardir. Bilgileri tamamen "DEMODE" olup, hicbir gecerlilikleri kalmamistir! Evet, profilaksi gerekmez. Discilerin temizligi ile ilgilidir. Dede'ye gelince!!! 1- Dede hasta mi?? 2- Diyelik hasta, recel gibi koyu sekerli gidalarda mikroplar ureyemez.. AMA, yaptigi estetik degil! Ayakkabi ile eve girmek gibi bir sey.
|
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
Hocam hastalıktan değil de mesela ağzında çürük varsa o gıdaya bulaşır da oğlumda da çürük oluşturur enfektif endokardit yapar mı diye benim çekincem. Bir de dalga geçersiniz belki ama ilerde oğlumun sevgilisi falan olursa kızı da alıp dişçiye götüresim var. ağız hijyeni iyi değilse bizimkinin kalp kapağı zaten sıkıntılı ondan bişi alır da kalbine bişi olur mu onu bile düşünüyorum. Ben 6 ayda bir diş hekimine götürüyorum kontrol için. Flor vernik yaptırıyorum fissür örtücüler yaptırdım ama fark etmediğimiz iki diş arasında bir çürük falan olur, diş ipi kullanırken ağzında bi kanama olursa da o kanayan yerden çürük mikrobu kanına bulaşır endokardit yapar mı diye hep böyke aklımda o hastalık var
|
|
![]() |
|
Bu arada bir süre zymafluor da kullandık ama getirecek kişi bulamıyoruz artık. Gc toothmousse diye bi ilaç var recaldent içeriyormuş ondan sürüyoruz geceleri o faydalı bir ilaç mı? Fazla pahalı bir krem maalesef
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Vesveselerinizin hicbirinin gecerli bir tarafi YOK! Tamamen "varsayimlara" dayaniyorsunuz!
Hicbir dis macununun, agiz sagligina en ufak bir katkilari YOKTUR! Sadece, agiz icinde ferahlik saglarlar. Dislerinizi sade SU ile fircalasaniz bile ayni etkiyi saglarsiniz. Agizdaki HER bakteri, "Endokardit" YAPMAZ!! Ayrica da, agiz icini steril yapamazsiniz!! Durum aynen boyledir: 1)Kardiyolog bize şey demişti aslında endokardit profilaksisi uygulaması avrupa da amerikada çoğunlukla kalktı ama ben yine de risk almak istemem. Dişçi de keza şey dedi aslında bu içtiği antibiyotik ten çok diş aletlerinin temizliği ve diş hekiminin ne kadar temiz çalıştığı önemli dedi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|