Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek tansiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yüksek tansiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek tansiyon
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 19:28
Hocam merhaba, 42 yaşındayim 20 gün önce aniden tansiyonum yükseldi. Son birkaç aydır hareket az ve et/tatlı turu şeyleri çok tükettigimiz için olduğunu düşündüm. Derhal beslenmeyi yoluna koyup yürüyüşe falan başladım. EKG normal kalp doktoru muayenesi normal ama 20 gün sonraya holter ve efor randevusu verildi. Bu esnada gerçek sebebi buluncaya kadar ecoprin kullan iyi gelip gelmediğine bakalım dedi. 2 ay önce kötü kolestrol, trigliserid, 3 aylık şeker değerleri ve ürik asit üst sınıra gelmişti. Genel olarak iyiyim ama ara ara böyle havada geziyormuşum gibi hissediyorum. Tansiyon 13/8 14/9 bandında ama arada daha yüksek rakamlar çıkıyor. Yapısal birşeyden mi kaynaklı yoksa sadece hayat tarzı beslenme odaklı mi onu anlamaya çalışıyorum. Bir de boyun röntgeni istedi size onu göndereyim mi, çünkü daha 20 gün var tekrar doktora gitmem için. Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 23:21
Hocam biliyorum branşınız değil ama bu konulardaki tecrübenizden dolayı danışmak istedim. Sizin verdiğiniz küçük püf noktalar çok işimize yarıyor, hastanelerde daha bilinçli ve uyanık olmamızı sağlıyor.
Yukarı Dön
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 23:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2023 Saat 03:55
Boyun Rontgeni NE OLA??? 
Kolesterol plaklari icin, benim bildigim; "Boyun US" cekilir. Rontgen de gorulmez!!
EGER, ani Tansiyon yukselmeleri tespit edebilirseniz, Feokromasitoma (noroblastoma)olabilir, bunun icin; 
24 saatlik idrarda bir "Vanil-mandelik asit"  baktirin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2023 Saat 03:56
Yukarı Dön
murat193 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı murat193 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2024 Saat 23:08
Hocam merhaba, tansiyonumu ara ara ölçüyorum, küçük 8 civarında normal çıkıyor ama büyük sanki bı tık daha yüksek gibi 13,5 14 civarında çıkıyor. Ecopirini geçici olarak kullan demişti doktor. İki gün kullandım ama tansiyonun tam sebebi daha bulunmadığı için bir zararı olur mu ki, bıraksam mi bilemedim. Bir de hocam kalp muayenesi vb tetkikler düzgün çıktığı halde damarlarda falan tıkanma ihtimali var mıdır. Kesin olarak bundan nasıl emin oluruz. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118293
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2024 Saat 03:33
Teshis NE???  Aspirin,  gerek oldugunda; "shunt" takilirsa, kullanin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.