|
Yüksek tansiyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 19:28 |
Hocam merhaba, 42 yaşındayim 20 gün önce aniden tansiyonum yükseldi. Son birkaç aydır hareket az ve et/tatlı turu şeyleri çok tükettigimiz için olduğunu düşündüm. Derhal beslenmeyi yoluna koyup yürüyüşe falan başladım. EKG normal kalp doktoru muayenesi normal ama 20 gün sonraya holter ve efor randevusu verildi. Bu esnada gerçek sebebi buluncaya kadar ecoprin kullan iyi gelip gelmediğine bakalım dedi. 2 ay önce kötü kolestrol, trigliserid, 3 aylık şeker değerleri ve ürik asit üst sınıra gelmişti. Genel olarak iyiyim ama ara ara böyle havada geziyormuşum gibi hissediyorum. Tansiyon 13/8 14/9 bandında ama arada daha yüksek rakamlar çıkıyor. Yapısal birşeyden mi kaynaklı yoksa sadece hayat tarzı beslenme odaklı mi onu anlamaya çalışıyorum. Bir de boyun röntgeni istedi size onu göndereyim mi, çünkü daha 20 gün var tekrar doktora gitmem için. Çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
murat193 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ara 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam biliyorum branşınız değil ama bu konulardaki tecrübenizden dolayı danışmak istedim. Sizin verdiğiniz küçük püf noktalar çok işimize yarıyor, hastanelerde daha bilinçli ve uyanık olmamızı sağlıyor.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Boyun Rontgeni NE OLA???
Kolesterol plaklari icin, benim bildigim; "Boyun US" cekilir. Rontgen de gorulmez!! EGER, ani Tansiyon yukselmeleri tespit edebilirseniz, Feokromasitoma (noroblastoma)olabilir, bunun icin; 24 saatlik idrarda bir "Vanil-mandelik asit" baktirin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ara 2023 Saat 03:56 |
|
![]() |
|
Hocam merhaba, tansiyonumu ara ara ölçüyorum, küçük 8 civarında normal çıkıyor ama büyük sanki bı tık daha yüksek gibi 13,5 14 civarında çıkıyor. Ecopirini geçici olarak kullan demişti doktor. İki gün kullandım ama tansiyonun tam sebebi daha bulunmadığı için bir zararı olur mu ki, bıraksam mi bilemedim. Bir de hocam kalp muayenesi vb tetkikler düzgün çıktığı halde damarlarda falan tıkanma ihtimali var mıdır. Kesin olarak bundan nasıl emin oluruz.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118293 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teshis NE??? Aspirin, gerek oldugunda; "shunt" takilirsa, kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|