Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sıcak buhar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sıcak buhar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sıcak buhar
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2023 Saat 12:39
Merhaba hocam
 15 aylık oglumda bronşit var, sıcak buhar uygulamak istiyorum ama cocuk doktoru bronşitte sıcak buhar olmaz , soguk lazım dedi

Neye göre karar vermeliyiz acaba?
Ne zaman sıcak ne zaman soguk ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118307
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2023 Saat 17:55
Siz Turk cocuk doktorlarinin teshislerine inaniyormusunuz?? Ne malum "Bronsit" oldugu?
Siz hic bu serserilerin 15 aydan beri; Grip teshis ettiklerini gordunuz mu? 
Cok okumaniz lazim, sizi dolandiriyorlar. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2023 Saat 20:36
Hocam, büyuk oglumda aynısı oldu, sonra küçük oglumda,bence bir virüs bu.
Ama akut bronşit diyorlar 
Ateş olmadan 1 gun biraz burnu aktı biraz hapşırma, sonra öksürük ve aynı gün akşamı bronsları doldu, hızlı nefes alıyor, bronşları daraldı galiba çünkü nefes verirken hırıltılı ses var  hır hır hır ( sanki karda yürürken sese benziyor)
Ama durumu iyi, oynuyor.sadece nefeste sıkıntılı böyle ve balgamli öksürüyor.
Büyuk ogluma zaten bronşit astım dediler, ben sizi tanıdıktan sonra hicbir alerji ilaç vermiyorum.

Ama ikisinde böyle nefes darılması ve bronş sıkışması olunca ne oldugunu anlayamıyorum
Yani anından öyle oluyor 1-2 gün içinde bronşları tıkalı

Düzenleyen Dilyafruz - 24 Eki 2023 Saat 20:37
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 01:12
Denemek icin, 1 hafta, Bricanyl surup, gunde:2x1 olcek verin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 09:47
Teyit için hocam
2*1ölçek 16 aylık ogluma dimi ? 
Çünkü aile doktoru bize onu yazmadı 2 yaş altı veremeyiz dedi.

2 soru hocam 
Bu böyle bir virus olabilir mi? 
Başta büyuk oglum sonra küçük, ayni belirtiler ( kısa surede burun akıntısı+  çok az hapşırma ve balgamli öksürük başlayınca ardından hemen bronşlar tıkanıyor hır hır nefes alıyorlar.
Bu sefer ateş yok sayılır, 3 hafta önce aynı belirtiler  wbc 17 çıktı ve ateşi 39.2 olmuştu.Ama dilde pas ve agızda koku yoktu.

Genel olarak kendini iyi hissediyor koşuyor oynuyor,  Calpol verince sanki nefesini rahatlatıyor 
Küçük oglum deloday 1 hafta  kullanmıştı gıda alerjisi oldugunda 8-9 aylıklen 

Düzenleyen Dilyafruz - 25 Eki 2023 Saat 11:52
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 19:09
Tabii ki virus!
Bricanyl; 3 yas altina, gunde:3xyarim olcek(2.5ml) veya 2x1 olcek verilir. Deloday/in icini okuyun!!! Bakin bakalim, kac yastan sonra kullanilirmis! 
O yas grubunda, hicbir seye karsi "allerji" olmaz, allerji olusabilmesi icin senelerin gecmesi gerekir. 
Turk doktorlari; her dokuntuye "allerji" derler sakin onlari ciddiye almayin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 19:20
Hocam ben de virus zannediyorum, yani astım değil
Astım olsa bulaşı olur mu ?
Yani abisinden geçmiş olabilir mi ?

Benim düşüncem değişik virus bu, hemen bronşları etkiliyor, eşim ise alerjik astım diye doktorlara inanıyor
Astım oldugu için böyle gribi atlatıyor diyor, yani astım olmasaydı diger cocuklar gibi ateş / öksürük gecerdi.Bizimkilrerde ise hırıltılı nefes alıp verme, solunum sayısı artıyor diyor astım belirtileri

Sanki grip diyorum inaniyor gibi ama yine  iş yerinde kafasını iş arkadaşları karıştıyor, normal grip böyle geçmez diyorlar 

Düzenleyen Dilyafruz - 25 Eki 2023 Saat 19:54
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 19:36
Astim; bulasmaz!! Sadece bu ozellik bile bu Turk cocuk doktorlarinin ne kadar sahtekar olduklarini ispatlar! 
Siz hic bu serserilerin, Grip teshis ettiklerini gordunuz mu? Grip dememek icin 10 takla atarlar!
Astim'da solunum sayisi ARTMAZ! Solunum verme sikintilidir. Bu Turk doktorlari acaba hayatlarinda hakiki
 bir Astim hastasi gormusler mi?? 
Her oksurene; "Astim" diye diye Turk toplumunu da kendilerine benzettiler. SAKIN etrafa kanmayin. 
O zavallilar, hep dolandirlmis kimseler. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.