|
8 aylık bebek |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
gonjaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 8 aylık bebekGönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 17:18 |
|
Hocam kızım gece 38 derece atesliydi hafif şeyler giydirdim yanakları göğsü falan baya sıcaktı sabaha kadar biraz emdi biraz uyudu öksürüğü var çok sık olamakla beraber sabah fışkıracak bir defa az miktarda kustu iki kere büyük çişini yaptı.Hala ateşi var uykuya meyilli biraz neşeli biraz mizmiz çok kötü bir şekilde pisikte olmuş.
Hocam sormak istediğim hastaneye gitmedim gitmekte istemiyorum step A olmadığını evde nasıl anlarım illa kan testimi gerekli?Stepa olmuşsa diye korkuyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 18:37 |
|
8 aylik bebekte Strep-A GORULMEZ!!! 10 yas altinda son derecede nadirdir! 7 yas alti?? Meslek hayatim
boyunca duymadim, okumadim, gormedim! Antibiyotik gereken durumda: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. Strep-A oldugunda: Bunlara ilaveten ; bulanti/kusma olur.
|
|
![]() |
|
gonjaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 18:38 |
|
Sağ olun hocam..Hocam olurda antibiyotik gerekirse bu aylarda ki bebekler için hangi antibiyotik kullanılmalı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2023 Saat 19:05 |
|
OLMAZ!!! Ilk 1 sene, anneden gecen antikorlar, bebegi Antibiyotik gerekecek hastaliklardan korurlar.
Ancak; annenin gecirmedigi ve bagisiklik kazanamadigi bir hastalik bebekte antibiyotik gereken bir hastaliga sebep olabilir. Bu durumda da, yukaridaki arazlar gorulur. Basit bogaz enfeksyonlarinda, Augmentin; verilebilecek en kuvvetli antibiyotikdir. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|