Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamileyken toxoplasma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hamileyken toxoplasma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oykum95 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oykum95 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hamileyken toxoplasma
    Gönderim Zamanı: 04 Eki 2023 Saat 12:49
Merhaba hocam. Sizi yeni yeni takip ediyorum. Bütün çabalarınız için çok çok teşekkürler. Ben 14 haftalık gebeyim. Bir de 14 aylık bebeğim var. Plansız bir gebelik olduğu için biraz geç haberim oldu hamileliğimden. :( 5 gün önce devlet hastanesinde rutin kan tahlili yapıldı. Her şey güzel gözüküyordu ta ki şu toksoplazma değerine kadar :( igm 1.45 pozitif yazıyor. İgg de negatif şu an 0.250. Ben aynı zamanda emziren bir anne olduğum için antibiyotik kullanırsam emziremeyeceğim bu bir, ikincisi korkunç senaryolar yazıyor internette bebeğin sakat ya da göz problemleri ile doğabileceği gibi gibi. Sanırım şu an gitsem spiramisine başlatacaklar beni. Öyle demişlerdi.  Çoğunlukla igg pozitif çıkarmış benim negatif. Kedileri de çok severim ama kovidden bu yana biraz temizliğe fazla düştüm. Yeşillikleri mutlaka karbonatlı suda bekletirim. Çiğ etle temasım olup da elimi ağzıma götürdüğümü sanmıyorum ama olmuş da olabilir herhangi bir yerden. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz? Farklı bir yerde kan tahlili mi vereyim. Bu değerlerde yalancı pozitiflik durumu olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119361
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2023 Saat 19:51
Sakin telasa kapilmayin.
1- BASKA, farkli bir yerdeki laboratuvarda, tekrar Toksolasma IgG ve IgM baktirin.
2- Spiramisin; Ancak gebeligin 18. haftasinda once kullanilabilir. Siz zaten bu sureyi gecirmissiniz.
3- Turk kadinlari genellikte ocukluk caginda Kedi ve cig et elleyerek bu mikrobu alip, bagisiklik kazanirlar. 
Sizin hasta olmaniz cok zor. 
4- Bu sahtekarlik: 80'li yillarda cok moda idi. Bakalim sizde ne cikacak. En kisa zamanda bu testi yaptirip
 bana yazin. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.