Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yardımınıza ihtiyacım var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yardımınıza ihtiyacım var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 40
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yardımınıza ihtiyacım var
    Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 20:39
Merhaba doktor bey benim 6 aylık bir oğlum var 3 aylıkken vücudunda tüylenme gördüm ve o gün bugündür randevu bulmaya çalışıyorum araya deprem falan girdi derken ancak bugün randevu bulup goturebildim. Doktor hanım muayene ettikten sonra kan ve idrar tahlili istedi bunlar acil olanlar diğeri ise 15 gün sonraya randevu alacaksın dedi. 15 gün sonraya randevu alma ne için bilmiyorum . Bazı değerler aşırı yüksek çıkmış çok korkuyorum doktor hanımla en erken Çarşamba günü gorusebilme şansım var rica etsem yorumlar mısınız . Birde oğlum flagly diye bir ilaç kullanmıştı ben söylemeyi unutmuşum. Stresten ölüyorum 
25 HİDROKSİ VİTAMİN: referans:H(10-14) DEGER: 60.9
MAGNEZYUM: REFERANS:H(1_71-2.29) değer 2.3
ALANİN AMİNOTRANSFERANS: REFERANS: H(<54) DEĞER: 92.1
HDL KOLESTEROL: REFERANS:H(<40) DEĞER: 40-3
EGFR: REFERANS:>90 DEĞER:0.00
REF : REFERANS: L(0.6-1.2) DEĞER:0.16
Hocam şimdiden çok teşekkür ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum cevabinizi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 22:49
Herhalde, Adrenogenital Sendrom düşündü!!
1- 25-Hidroksi Vitamin bakılmaz, 21- Hydroxylase veya 11--Hydroxylase bakılır.
2- Magnesium; Normal.
3- ALT: Yüksek?? Karaciğer büyüklüğü varmı?
4- HDL, yüksek olması iyi bir şey! 
5- GFR; Laboratuvara boy-kilo bildirilmesi gerekirdi, herhalde verilmediği için "0" yani bakılmamış. 
Adrenogenital Sendromun Tuz kaybedici tipi olsa, şimdiye kadar tedavisiz ölmüş olması gerekirdi, DEĞİL!
Tuz kaybetmeyende de; tüylenme ile birlikte, Penis ve Torbada erişkin şekil oluşmaya başlar! Yani seksüel 
gelişmenin başlamış olması gerekirdi. 
Bana kalırsa bunların hiçbiri çıkmayacak.
Siz bana  tuylenen bölgelerin ve Penis ve torbasının resimlerini gönderin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ağu 2023 Saat 22:53
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 23:09
Cevapladiginiz için çok teşekkür ederim doktor bey. Karaciğer büyümesi varmı yokmu bilmiyorum inanın . Buraya foto atmayı basaramiyorum.
 Yalnız bebeğim beyaz tenli ama testisleri koyu renk siyaha çok yakın . Tüylenme olan yer ise pipinin yukarı kısmı diyeyim kasik bölgesi hemen hemen 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 23:10
Bide testisleri büyük ve sarkık 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2023 Saat 23:11
Peki karaciğer büyümesi varsa ne yapılır tedavisi varmı bebeğime birşey olurmu 

Düzenleyen Uzgun - 07 Ağu 2023 Saat 23:11
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2023 Saat 09:23
ÖNCE teşhis konulacak! 
Yukarı Dön
Uzgun Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Uzgun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2023 Saat 10:38
Doktor bey son bir soru sormak istiyorum . Biz kan vermeden bir gün önceye kadar flagly şurup kullanmistik ve ben bunu söylemeyi unuttum doktor hanıma . Acaba o şurup bu değerleri etkilemiş olabilirmi ? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2023 Saat 13:53
Flagyl'in öyle bir etkisi yok. Resim gönderebilirseniz, daha fazla yardımcı olabilirim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.