|
MCH yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 May 2023 Saat 12:17 |
Merhaba doktor bey
Kendim için sormak istiyorum. 48 yaşında bir bayanım. Dün kadın doğum bölümünde verdiğim tahlilde MCH 32,1 Ref:26-32 MCV 94,5. Ref:80:96 Hgb 13,8. Ref:12-16 MCH referans aralıkları dışında çıkmış. Aslında çok fazla değil fakat MCH değeri de Ref üst sınıra yakın olduğu için sormak istedim. İnternette yüksek olmasının sebebinin makrositik anemi olabileceği yazıyor. Size de danışmak istedim önemli bir durum mıdır? Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Yani, 0.1 fark sizce önemli mi??
2- Hgb: 13.8g/dL iken, hangi anemiden korkuyorsunuz?
|
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler cevabınız için.
Size yazmayı unutmuşum. Trombosit değeri de 149 çıkmış. O da referans değerlerinden az bir şey farklı. Ref: 150-400 olması gerekir diyor. 0,1 küçük bir değer de trombosit de referans dışında olunca ikisi birden bir anlam ifade eder mi acaba? Bir de testi verirken aç karnına vermedim. Aç olarak mı vermek gerekiyor bu sonuçların daha anlamlı olması için? Tekrar teşekkürler...
Düzenleyen özge deniz - 26 May 2023 Saat 13:41 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hayır, etmezler. Bilhassa viral enfeksiyonlardan sonra, bu değerler düşer. Normal seyri böyle.
Aç-tok da farketmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|