Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - YÖNLENDİRMENİZE İHTİYACIM VAR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYÖNLENDİRMENİZE İHTİYACIM VAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Konu: YÖNLENDİRMENİZE İHTİYACIM VAR
    Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 13:13
Merhaba Erkin Bey
size başıma gelen bir şey yazacağım ve bana ne yapmam gerekir anlatabilir misiniz? ...

Ben ................ markalı bir bezi kullanıyorum hemde kızım doğduğundan beri.. Hemde öyle ucuz markalardan  değil oldukça bilinen bir marka ve markayı üreten firma  da oldukça biliniyor nerdeyse günlük yaşantımızda kullandığımız tuvalet kagıdı sıvı sabun vs bu firmaya ait ...Neyse ben yine kızımın bezini değiştirecekken birde baktım bezde elime birşey geldi bezin  lastik kısmında emici tabaka arasında yumuşak birşey var elimle bastırdım bez yapılırlen arasında sakız kalmış ......Firmayı aradım yetkiliyle konuştum önce biraz tavırlarından sinirlendim böyle aceleyle he biz adresinizi alalım telefonunuzu alalım falan lakayt konuşmalar oldu sert çıkışmak zorunda kaldım eşimle ...Neyse sonra dedilerki biz size dönelim gelip bezi alalım inceleyelim ..Bizde dedikki ama bize antetli kağıdınıza bu olayı yazıp tutanak şeklinde  yazın ve yetkili imza karşılığında bezi veririz dedik onlarda biz bugüne kadar böyle birşey yapmadık isterseniz size kullandığınız bezden getirelim 1 paket dediler bizde hayır dedik bez benim elimde hala ve bu duruma çok sinirlendim firmayı araştım ve kalite standartlarını anlatmışlar da anlatmışlar....bu bezi kızımın genital bölgesine temas edicek şekilde kullanıyoruz  hijyen kuralları, üretim gevşekliği, standartlara uymama gibi konularda derdimi anlatamadım ve kızgınım ne yapabilirim hukuki yollarda dahil ne önerirsiniz ..
Türkiye de bu olaylar pek umursanmıyor sanırım bir avukatla konuştuk fişinizle firmaya gidin yerine bez alın dediler bu kadar kolay mı ya anlamadım ben kızımın sağlığından bahsediyorum sakız da olur tükürükde başka bişeyde ..Yani kimbilir nelerle temas ettiriyoruz bebeklerimizi 

İlginize teşekkür ederim
Saygılar
Melek Aydın Uslu

Düzenleyen melek uslu - 07 May 2008 Saat 13:41
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 00:00

Merhaba Melek Hanım,

Bahsettiğiniz markayı büyük ihtimalle anladım verdiğiniz bilgilerden. Bir bebek bezinden sakız çıkması inanılmaz bir olay tabii ki. Bebek bezi üretilen ortamların son derece steril ve korunuyor olması gerekiyor. Burada en önemli olgu sizin talebinizin ne olduğudur. Firma bu bezi alarak ne olduğunu iyi niyetli bir şekilde analiz etmek isteyecektir. "Bezi ortadan yok etmek gibi bir niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum" demek isterim en azından. Bir çalışan üretim standartlarına uymadığı için markanın genelde kötü ürünler ürettiğini de düşünmek çok hakkaniyetli olmayabilir. Bu nedenle sizin tam olarak istediğiniz nedir bunu açıkça ortaya koymanız gerekir. Bir tazminat talebiniz olursa başvuracağınız merciler var tabii ki. Tüketiciyi koruma  kanununu iyi bilen bir avukat size daha çok yardımcı olabilir. Sağlık Bakanlığı da başka bir merci olabilir. Önerdiğiniz çözüm de mantıklı. Bir notere giderek,ürünün hem resmini hem de noterin onayını aldıktan sona ürünü firmaya size vermeleri üzere teslim etmek en mantıklısı olur diye düşünüyorum. Firmaya da noterden elinizde resmi bir tutanak olduğunu bildirin daha ciddi davranmaları için. Bu arada aynı markadan bahsediyorsak o firmada çalışan arkadaşlarım var, yardımcı olmalarını ağlayabilirim. Özelime mesaj atarsanız markayı sevinirim.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 371
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2008 Saat 00:04
Orjinalini yazan: erkinu erkinu Yazdı:

Merhaba Melek Hanım,

Bahsettiğiniz markayı büyük ihtimalle anladım verdiğiniz bilgilerden. Bir bebek bezinden sakız çıkması inanılmaz bir olay tabii ki. Bebek bezi üretilen ortamların son derece steril ve korunuyor olması gerekiyor. Burada en önemli olgu sizin talebinizin ne olduğudur. Firma bu bezi alarak ne olduğunu iyi niyetli bir şekilde analiz etmek isteyecektir. "Bezi ortadan yok etmek gibi bir niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum ya da düşünmek istemiyorum" demek isterim en azından. Bir çalışan üretim standartlarına uymadığı için markanın genelde kötü ürünler ürettiğini de düşünmek çok hakkaniyetli olmayabilir. Bu nedenle sizin tam olarak istediğiniz nedir bunu açıkça ortaya koymanız gerekir. Bir tazminat talebiniz olursa başvuracağınız merciler var tabii ki. Tüketiciyi koruma  kanununu iyi bilen bir avukat size daha çok yardımcı olabilir. Sağlık Bakanlığı da başka bir merci olabilir. Önerdiğiniz çözüm de mantıklı. Bir notere giderek,ürünün hem resmini hem de noterin onayını aldıktan sona ürünü firmaya size vermeleri üzere teslim etmek en mantıklısı olur diye düşünüyorum. Firmaya da noterden elinizde resmi bir tutanak olduğunu bildirin daha ciddi davranmaları için. Bu arada aynı markadan bahsediyorsak o firmada çalışan arkadaşlarım var, yardımcı olmalarını sağlayabilirim. Özelime markayı mesaj atarsanız  sevinirim.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.