|
Ağlayarak uykudan uyanma ve Kahkaha Atma |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Zorannelik
Katılımcı Üye
Kayıt Tarihi: 28 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 301 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ağlayarak uykudan uyanma ve Kahkaha AtmaGönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 00:17 |
|
Sayın hoca merhabalar. Yavrumuz 2017 Mayıs doğumlu. Ateşli havale geçmiş var 3 defa. Çok şükür zihinsel ya da fiziksel bir problemi yok. Daha önce 1 defa ateşli iken uykusundan uyandı ağlayarak, noldu oğlum bir ywrin mi ağrıyor kötü rüya mı gordün filan diye konuşmaya çalışırken kahkahalarla gülmeye başladı. Korkuyla 5 ya da 6 kez sorduktan sonra bilmiyorum diye cevap vermişti. Dün ve bugün burnu tıkalı biraz halsizlik var ateş veya başka bir belirti yok. Ateş olmamasina rağmen bugün de yattıktan 2 saat sonra ağlayarak uyandı. Yanına gittim yine bir ywrin mi agriyor filan dedim cevap vermedi yat hadi dedim yattı ama yine kahkahalarla gülmeye başladı. Bu sefer ki biraz daha kısaydı. Daha önceki kahkaha atması ateşle birlikte halusuniasyon vs şeklinde gelismistir diye düşünürken bu sefer ateşsiz iken tekrarlayinca kafamız karıştı hocam. Bir yorumunuz olursa çok sevinirim, ellerinizden opuyorum kıymetli hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 03:32 |
|
Havale ile "zihinsel problem"in NE GIBI ALAKASI VARMIS???
Gene hangi salak Turk doktoru dinlediniz?? Havale ile Sara nobeti karistiran, bunlari ayni zanneden salak Turk doktorlarini dinlemeyin. Havaleler kac defa gecirilirse gecirilsin, hicbir zarar veremezler. Ilk sayfadaki: Yazarlar kismindan: "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi okuyun. Havale beyinin kendini koruma mekanizmasidir. Bunu Turk doktorlarinin kafalari basmaz. Gene yazarlar kismindan: "Alice In Wanderland Sendromu" makalemi okuyun. Turk doktorlari bu durumlari bilmezler.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2023 Saat 17:51 |
|
![]() |
|
Zorannelik
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 04:42 |
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim sayın hocam. Menenjit filan gibi bakteriyel olmayan ateşli havalelerin zihinsel herhangi bir hasar vermediğini sayenizde öğrendik hocam. Ben ateşli havale den bagimsiz olarak herhangi bir zihinsel problemi yok anlamında söyledim. Eksiksiz bilgilendirme yapabilmek adına. Daha önce ateşli olduğu dönemde yine böyle gülme olayı olduğunda yine size danismistim ve o zaman da Alice In Wanderland Sendromu makalenizi okumuştum zaten. Enfeksiyoz mononukleozda hastalığa genellikle ateş de eşlik ettiği için, Bu sefer ateşli bir evre olmadan, sadece burun tikanikligi varken böyle bir durumla karşılaşınca yine size danışmak istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 17:54 |
|
Coxsackie viruslari da benzer tablolar yaratabiliyor. Hic onemli degil.
Bunlarin tamami kendiliginden iyilesen durumlardir.
|
|
![]() |
|
Zorannelik
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zorannelik
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 00:43 |
|
Allah sizden razı olsun hocam. Ellerinizden öper hayırlı bayramlar dilerim.
|
|
![]() |
|
Emy
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 18:11 |
|
Hocam 5 yaşındaki oğlum bazen gribin başladığı ilk iki gece uykusunda kabus görmüş gibi ağlıyor bilinçsiz. Ben gece terörü zannediyordum. Acaba sorumlusu bu virüs olabilir mi? Grip gibi mi seyrediyor?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 18:32 |
|
Olabilir.
YANLIZ!! Virus oldugunda, sadece gece degil, gunduz de "hayal gormeler, denge ve mesafe bozukluklari" devam eder. Sadece gece oluyorsa, Stres veya uzuntu de yapabilir. Bu durumda, 1 hafta yatmadan once 1 olcek Atarax surup icirin. Alice in Wanderland Sendromu makalemi yazarlar kismindan okuyun. |
|
![]() |
|
Emy
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Nis 2023 Saat 00:12 |
|
Haklısınız hocam. Çok hassas ve naif bir çocuk.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|