Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağlayarak uykudan uyanma ve Kahkaha Atma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ağlayarak uykudan uyanma ve Kahkaha Atma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zorannelik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 301
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağlayarak uykudan uyanma ve Kahkaha Atma
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 00:17
Sayın hoca merhabalar. Yavrumuz 2017 Mayıs doğumlu. Ateşli havale geçmiş var 3 defa. Çok şükür zihinsel ya da fiziksel bir problemi yok. Daha önce 1 defa ateşli iken uykusundan uyandı ağlayarak, noldu oğlum bir ywrin mi ağrıyor kötü rüya mı gordün filan diye konuşmaya çalışırken kahkahalarla gülmeye başladı. Korkuyla 5 ya da 6 kez sorduktan sonra bilmiyorum diye cevap vermişti. Dün ve bugün burnu tıkalı biraz halsizlik var ateş veya başka bir belirti yok. Ateş olmamasina rağmen bugün de yattıktan 2 saat sonra ağlayarak uyandı. Yanına gittim yine bir ywrin mi agriyor filan dedim cevap vermedi yat hadi dedim yattı ama yine kahkahalarla gülmeye başladı. Bu sefer ki biraz daha kısaydı. Daha önceki kahkaha atması ateşle birlikte halusuniasyon vs şeklinde gelismistir diye düşünürken bu sefer ateşsiz iken tekrarlayinca kafamız karıştı hocam. Bir yorumunuz olursa çok sevinirim, ellerinizden opuyorum kıymetli hocam. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119377
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 03:32
Havale ile "zihinsel problem"in NE GIBI ALAKASI VARMIS??? 
Gene hangi salak Turk doktoru dinlediniz??
Havale ile Sara nobeti karistiran, bunlari ayni zanneden salak Turk doktorlarini dinlemeyin.
Havaleler kac defa gecirilirse gecirilsin, hicbir zarar veremezler.
Ilk sayfadaki: Yazarlar kismindan: "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi okuyun. Havale beyinin kendini
koruma mekanizmasidir. Bunu Turk doktorlarinin kafalari basmaz. 
Gene yazarlar kismindan: "Alice In Wanderland Sendromu" makalemi okuyun. Turk doktorlari bu durumlari
bilmezler. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Nis 2023 Saat 17:51
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 04:42
Cevabınız için çok teşekkür ederim sayın hocam. Menenjit filan gibi bakteriyel olmayan ateşli havalelerin zihinsel herhangi bir hasar vermediğini sayenizde öğrendik hocam. Ben ateşli havale den bagimsiz olarak herhangi bir zihinsel problemi yok anlamında söyledim. Eksiksiz bilgilendirme yapabilmek adına. Daha önce ateşli olduğu dönemde yine böyle gülme olayı olduğunda yine size danismistim ve o zaman da Alice In Wanderland Sendromu makalenizi okumuştum zaten. Enfeksiyoz mononukleozda hastalığa genellikle ateş de eşlik ettiği için, Bu sefer ateşli bir evre olmadan, sadece burun tikanikligi varken böyle bir durumla karşılaşınca yine size danışmak istedim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Nis 2023 Saat 17:54
Coxsackie viruslari da benzer tablolar yaratabiliyor. Hic onemli degil. 
Bunlarin tamami kendiliginden iyilesen durumlardir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zorannelik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 00:43
Allah sizden razı olsun hocam. Ellerinizden öper hayırlı bayramlar dilerim. 
Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 18:11
Hocam 5 yaşındaki oğlum bazen gribin başladığı ilk iki gece uykusunda kabus görmüş gibi ağlıyor bilinçsiz. Ben gece terörü zannediyordum. Acaba sorumlusu bu virüs olabilir mi? Grip gibi mi seyrediyor? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2023 Saat 18:32
Olabilir. 
YANLIZ!!  Virus oldugunda, sadece gece degil, gunduz de "hayal gormeler, denge ve mesafe bozukluklari"
 devam eder.
Sadece gece oluyorsa, Stres veya uzuntu de yapabilir. Bu durumda, 1 hafta yatmadan once 1 olcek Atarax 
surup icirin. 
Alice in Wanderland Sendromu makalemi yazarlar kismindan okuyun. 

Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Nis 2023 Saat 00:12
Haklısınız hocam. Çok hassas ve naif bir çocuk. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.