Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerjii mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Alerjii mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerjii mi
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2023 Saat 21:58
Kadir  bey merhaba 
Buraya resim yükleyemedim,  lütfen mailinize bakarmisiniz

Merhaba Kadir bey 
 Sabah oğlum uyandı sırtım kaşınıyor boynum kaşınıyor diyor, dün Haribo JEL sekerleri 80gr paketi bitirdi sayılır.
Sabah 1 ölçek Zirtek verdim akşama kadar rahatladi.
Şuan baktım böyle kızarmış boynunda, kollarında,Gogusun yandan ortada.
 Oğlum Haziran 2017 doğumlu 20kg
( Gecen hafta sonu burnun akıntısı ,hasirma vardi hemen sıcak Buhar uyguladık hafif atlattı, şuan ara sıra öksürük var balgamlari çıkıyor ama hiçbir ilaç o sirada kullanmasdi)

Nedir acaba ?
Zirtek gunde kaç kez verebiliriz eğer alerji ise 
Biraz kaşınıyor diyor .

Düzenleyen Dilyafruz - 12 Mar 2023 Saat 22:04
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118149
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2023 Saat 01:32
Gunde 1 olcek Zyrtec verin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2023 Saat 15:53
Hocam merhaba

Sabah  kalınca size gönderdigim resimden  daha da fazla yuzu boynu çok fazla dokulmüş, alnı her tarafı kırmızı oldu,
zyrtec verdim aç karnına, 1 saat içinde hemen etkilemeye başladı, kayboldu gibi yani çok çok az yerde notktalar kalmıştı,

Şimdi tekrar lekeler gibi  çıkmaya başladılar yuzunu sardılar ,kaşınıyor biraz , tatlı vs yemedi ama soya soslu pirinç pilavı yedi.

Böyle olması normalmıdır ?Zirtek fayda etmezse COCUK  Doktor 1ml dekort su ile karıştırılarak içmek lazım dedi , ya da serum takılacak 

Düzenleyen Dilyafruz - 13 Mar 2023 Saat 23:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2023 Saat 19:16
Allerjik urtiker! Zyrtec'e devam edin. Allerjen madde barsaklardan tamamen atilana kadar bu dokuntuler 
ara ara cikacaklar.
 Cabuk iyilesmesini istiyorsaniz, Eczaneden alacaginiz bir mushil ilacini kulllanin. 
O "cocuk doktoru" salagin teki! Dekort uzun etkili bir kortizondur, ve agizdan etkisi YOKTUR! SAKIN Turk 
doktorlarina inanmayin. Hicbirinin dogru durust Farmakoloji bilgisi yoktur. Birakin bilgiyi, kullandiklari ilacin
 kutusunu veya icerigini okuyup da anlamaktan dahi acizdirler.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2023 Saat 20:57
Biz endişelendik, çünkü komşumuz kızamık gibi dedi 

Çünkü gecen cuma ( son cuma değil)  burun akıntısı vardı, öksürük hala devam ediyor balgamlar çıkıyor,ondan sonra döküntü oluyor dedi.
Şuan heryerde var,  ayak kol sırt poposunda yuzunde  boyun ellerinde kollarında.

Oglum serumdan çok korkuyor, o yuzden serum taktırmadık, 
İnşallah zyrtek ile geçer🙏
Sizde alerji dediniz 
Kızamık olmadıgına sevindim 

Düzenleyen Dilyafruz - 13 Mar 2023 Saat 21:10
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2023 Saat 03:22
  "Biz endişelendik, çünkü komşumuz kızamık gibi dedi "
Iyi!! Bir de bakkala sorsa idiniz!! 
Kizamik asisi yokmu idi? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Mar 2023 Saat 03:23
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2023 Saat 23:55
Komşumuz hastanede çalışıyor, yazmayı unuttum
Döküntüler dün ve bugun olmadı, hepsi kayboldu, sadece yuzunde yanaklarında çok hafif pembe izler var.
Zyrtek bugün de verdim toplam 4 gün oldu.
1.7 gün içmesine gerek var mı buyuk tuvaletini  dün çok az ve bugün yaptı

2.Ayrıca gripten sonra hala balgamlı öksürüğu var, burnu tıkalı, ama gündüzleri balgamlar tükürüp çıkarıyor.Zyrtek öksürüğü nşallah uzatmaz dimi ?
Şimdiden teşekkürler 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2023 Saat 02:41
1- Dokuntuler kaybolunca, ilaci kesin. 7gun diye bir kaide yok. 
2- Biraz balgami koyulastirir. Oksurdugu surece bir problem yok demektir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.