|
Antibiyotik kullanmalı mıyım ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mstfks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2023 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Mar 2023 Saat 15:48 |
Hocam 4 yaş erkek çocuğum kreşe gidiyor. Perşembe akşamı ateşlendi. Aynı akşam onun sıra arkadaşı da ateşlendi muhtemelen aynı hastalik diye düşünüyorum. Onlar doktora götürdü gece antibiyotik başladılar çocuk sabahına tamamen iyileşti şuan çok iyi. Benim çocukta ağızda pis koku ateş vardı ama dilde çok fazla pas yoktu. Bulantı kusma da yoktu. Evde takip ediyorum hala 4. Gün ve ateşi hiç düşmedi. Hocam strep değildi galiba ama bakteriyel bir şeydi ben dilde pası çok ayırt edemedim diye düşünüyorum . Ateşin 4. Günü antibiyotiğe baslayim mi bu saatten sonra biraz daha mi sabrediyim . Arkadaşı antibiyotik ilk dozdan sonra bir daha hiç ateşlenmedi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Boyle basit enfeksiyonlari tedavi ETMEYIN! Bu sayede olusacak bagisiklik, hayat boyu surer. Arkadasinizin
cocugu, o bakteriye karsi bagisiklik olusamadan tedavi oldugu icin, AYNI bakteri ile tekrar tekrar hasta olacak. |
|
![]() |
|
mstfks ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2023 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.
Biliyorum ateşe müdahale etmemeliyiz fakat malumunuz 4 gün geceli gündüzlü ateş 39.5-40 arası bizi çok yıpratıyor sürekli sayikliyor geceleri inliyor uyku yok 4 gündür. Arada calpolle ateşe müdahale etsek bu da bağışıklık oluşmasında olumsuz etki yapar mı ?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118421 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapar. Ates dusunce, bagisiklik tehlike gecti zanneder, calismayi durdurur ve hastalik suresi uzar.
LUTFEN!!!! Eski cevaplari okuyun!!!
|
|
![]() |
|
Hocam oğlumun ateşi düştü ve düzeldi. Bu sefer de 11 aylık bebeğim atesendi. Ateşi 40 derece sürekli inliyor. Ballı limon verdim . Surekli ölcüyor sanırım midesi bulanıyor. Hocam abi için bakteriyel demiştik bebek için de bekleyim mi bebekte ağız kokusu dilde pas yok . Fakat çok yüksek ateş ve mide bulantısı mevcut
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Grip. Sakin ates dusurmeyin, sakin Antibiyotik vermeyin .
|
|
![]() |
|
Hocam şimdi dayanılmaz diş ağrım başladı bebeğimin durumunu yazmıştım size ateşli hala diş ağrısı için ne icebilirim bebeğim ateşli sadece beni emiyor onu etkilemeyecek
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agriyan disin uzerine "Dentinox" surun. 2 tane novalgin tablet alin.
Mumkun oldugunda, Dis hekimine gidin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2023 Saat 22:59 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|