Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik kullanmalı mıyım ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik kullanmalı mıyım ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mstfks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mstfks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik kullanmalı mıyım ?
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2023 Saat 15:48
Hocam 4 yaş erkek çocuğum kreşe gidiyor. Perşembe akşamı ateşlendi. Aynı akşam onun sıra arkadaşı da ateşlendi muhtemelen aynı hastalik diye düşünüyorum. Onlar doktora götürdü gece antibiyotik başladılar çocuk sabahına tamamen iyileşti şuan çok iyi. Benim çocukta ağızda pis koku ateş vardı ama dilde çok fazla pas yoktu. Bulantı kusma da yoktu. Evde takip ediyorum hala 4. Gün ve ateşi hiç düşmedi. Hocam strep değildi galiba ama bakteriyel bir şeydi ben dilde pası çok ayırt edemedim diye düşünüyorum . Ateşin 4. Günü antibiyotiğe baslayim mi bu saatten sonra biraz daha mi sabrediyim . Arkadaşı antibiyotik ilk dozdan sonra bir daha hiç ateşlenmedi. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118421
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2023 Saat 18:29
Boyle basit enfeksiyonlari tedavi ETMEYIN! Bu sayede olusacak bagisiklik, hayat boyu surer. Arkadasinizin
 cocugu, o bakteriye karsi bagisiklik olusamadan tedavi oldugu icin, AYNI bakteri ile tekrar tekrar hasta 
olacak. 

Yukarı Dön
mstfks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mstfks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2023 Saat 19:44
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. 
Biliyorum ateşe müdahale etmemeliyiz fakat malumunuz 4 gün geceli gündüzlü ateş 39.5-40 arası bizi çok yıpratıyor sürekli sayikliyor geceleri inliyor uyku yok 4 gündür.
Arada calpolle ateşe müdahale etsek bu da bağışıklık oluşmasında olumsuz etki yapar mı ?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2023 Saat 03:21
Yapar. Ates dusunce, bagisiklik tehlike gecti zanneder, calismayi durdurur ve hastalik suresi uzar.
LUTFEN!!!!  Eski cevaplari okuyun!!!
Yukarı Dön
mstfks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mstfks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2023 Saat 21:51
Hocam oğlumun ateşi düştü ve düzeldi. Bu sefer de 11 aylık bebeğim atesendi. Ateşi 40 derece sürekli inliyor. Ballı limon verdim . Surekli ölcüyor  sanırım midesi bulanıyor. Hocam abi için bakteriyel demiştik bebek için de bekleyim mi bebekte ağız kokusu dilde pas yok . Fakat çok yüksek ateş ve mide bulantısı mevcut 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2023 Saat 23:01
Grip. Sakin ates dusurmeyin, sakin Antibiyotik vermeyin . 
Yukarı Dön
mstfks Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mstfks Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 20:40
Hocam şimdi dayanılmaz diş ağrım başladı bebeğimin durumunu yazmıştım size ateşli hala diş ağrısı için ne icebilirim bebeğim ateşli sadece beni emiyor onu etkilemeyecek 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2023 Saat 22:59
Agriyan disin uzerine  "Dentinox" surun. 2 tane novalgin tablet alin. 
Mumkun oldugunda, Dis hekimine gidin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2023 Saat 22:59
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.