Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tahlil sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tahlil sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 159
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tahlil sonuçları
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 17:39
Merhaba Kadir bey

Oğlum 12 yaşında. Bugün verdiğimiz tahlil sonucu referans dışında çıkan değerler aşağıdadır.

Hemoglobin  13.6     ref. 13.7-17.5
Hct               39.5.   ref.  40.1-51
Baso%.         0.1.     ref.  0.2-1.2
 Bundan 1 ay önce verdiğimiz tahlilde hemoglobin 14.5 çıkmıştı. Şimdi fazla düşmese de yine de düşmesinin ve basonun yüzdesinin de düşük gelmesinin sebebi ne olabilir sormak istedim. Teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118434
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 19:51
12 yas icin Hgb: 12.0-16.0 araligindadir. Sahtekar laboratuvar, "Eriskin Refrans Araligi" vermis. 
Dikkat edin, bu laboratuvarlar sahtekar doktorlarla ortaklasa calisirlar ve kasten bu hileyi yaparlar. Ondan
sonra da, ailelere "Anemi tedavileri" ve tekrar tekrar Hgb tayinleri yapilir.
Hgb'ni bu sekilde dalgali degerlerde olmasi onemli degidlir.  
Bazofillerin hicbir onemi yoktur. Tamamen sifir bile olabilir. 

Yukarı Dön
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 159
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özge deniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 21:54
Teşekkürler cevabınız için bir şey daha sormak istiyorum. Daha önce yine yakın zamanda yaptırdığımız bir tahlilde oğlumun d vitamini çok düşük 14 çıkmıştı. O zamandan beri d vitamini puflarından veriyorum. Her bir pufu 1000 mg. olanlardan günde 4 puf verdim. 130.000 IU olan bir şişeyi bitirdim. Sizin uğraşmayın d vitamini ampüllerinden verin dediğinizi biliyorum. Fakat bu tip d vitaminleri için sormak istiyorum. 
D vitamini 14 gibi düşük bir değer için 130.000 IU luk kutulardan kaç kutu devam etmeliyim. Günde 4 puf veriyorum dediğim gibi. 
Teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118434
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şub 2023 Saat 03:22
Ihtiyac; cocuktan cocuga degisir. Bu damla veya puf'larla acigi kapatamazsiniz. Bunlar, gunluk idame dozlar
 icin vardir.
Acigi bir tek Dvt3 ampul ile kapatabilirsiniz. 
Bu konuda yazdiklarimi okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.