|
Tahlil sonuçları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 17:39 |
Merhaba Kadir bey
Oğlum 12 yaşında. Bugün verdiğimiz tahlil sonucu referans dışında çıkan değerler aşağıdadır. Hemoglobin 13.6 ref. 13.7-17.5 Hct 39.5. ref. 40.1-51 Baso%. 0.1. ref. 0.2-1.2 Bundan 1 ay önce verdiğimiz tahlilde hemoglobin 14.5 çıkmıştı. Şimdi fazla düşmese de yine de düşmesinin ve basonun yüzdesinin de düşük gelmesinin sebebi ne olabilir sormak istedim. Teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118434 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 yas icin Hgb: 12.0-16.0 araligindadir. Sahtekar laboratuvar, "Eriskin Refrans Araligi" vermis.
Dikkat edin, bu laboratuvarlar sahtekar doktorlarla ortaklasa calisirlar ve kasten bu hileyi yaparlar. Ondan sonra da, ailelere "Anemi tedavileri" ve tekrar tekrar Hgb tayinleri yapilir. Hgb'ni bu sekilde dalgali degerlerde olmasi onemli degidlir. Bazofillerin hicbir onemi yoktur. Tamamen sifir bile olabilir. |
|
![]() |
|
özge deniz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı özge deniz
Teşekkürler cevabınız için bir şey daha sormak istiyorum. Daha önce yine yakın zamanda yaptırdığımız bir tahlilde oğlumun d vitamini çok düşük 14 çıkmıştı. O zamandan beri d vitamini puflarından veriyorum. Her bir pufu 1000 mg. olanlardan günde 4 puf verdim. 130.000 IU olan bir şişeyi bitirdim. Sizin uğraşmayın d vitamini ampüllerinden verin dediğinizi biliyorum. Fakat bu tip d vitaminleri için sormak istiyorum.
D vitamini 14 gibi düşük bir değer için 130.000 IU luk kutulardan kaç kutu devam etmeliyim. Günde 4 puf veriyorum dediğim gibi. Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118434 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ihtiyac; cocuktan cocuga degisir. Bu damla veya puf'larla acigi kapatamazsiniz. Bunlar, gunluk idame dozlar
icin vardir.
Acigi bir tek Dvt3 ampul ile kapatabilirsiniz. Bu konuda yazdiklarimi okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|