Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bıngıldak erken kapanması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bıngıldak erken kapanması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bıngıldak erken kapanması
    Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 13:18
29 temmuz 2022 39+3 te normal doğumla 3250 kg 51 cmbaş çevresi35 cm  doğmuş erkek bebek, sadece anne sütü alıyor. Şimdi 6 aylık 7550 boy 69 baş çevresi 44 cm. Sağlık ocağına aşı için gittiğimizde hemşire hanım fontanel çok küçülmüş daha büyük olması lazımdı. Dr bey görsün dedi oradaki doktora da gösterdi. Desteksiz oturuyor mu emekliyor mu ayakta durabiliyor mu diye sordular sadece 4,5 aylıktan beri dönüyor dedim. Yerde sürünerek az miktar ilerliyordedim. Dr bey hemşire hanım kadar panik olmadı. Etrafa ilgisi iyi göz teması yapıyor gülüyor tepki veriyor. Kapanmadığı sürece sorun yok sadece takip edicez dedi. 5. Ayda baktım 43 cm miş by arada. Abisinin de eski kayıtlarına baktım 6. Ayda fontanel kapanmak üzere yazılmış. 8. Ay hala açık yazılmış. 12. Ayda kapalı diye not düşülmüş
 Arada büyük  ihtimal gitmemişiz ondan o aylarda not yok. Endişelenmemiz gereken bir durum var mı hemşire hanımın yüz ifadesi hali tavrı beni çok korkuttu
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 13:22
Kilosu biraz az biliyorum ama hiç biberon almıyor sağılmış anne sütlerim var aç olsa içerdi heralde asla almıyor. Ek gıda sadece yoğurt ve kereviz yemeği denedim yediği 1 tatlı kaşığı falan. Kereviz de küp şekerin belki yarısı kadar bişi yedi
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 13:25
Nesnelere uzanıyor kavrıyor inceliyor babıldama sesleri çıkarıyor. Sesin geldiği yöne bakıyor. Kafa fotoları da çektim ama yollamayı beceremedim buradan 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 19:18
Bu assagilik "Saglik ocagi" pustluklarini cok anlattim! 
Eger; Saglik Ocaginin hasta sayisi az ise, ve Devletten para alamiyacaklarsa, hemen bu bayagi ve assagilik
 dolandiriciliga basvururlar! Gelen her cocuga; "-Bingildagi kucuk veya buyuk." diyerek aileleri  korkuturlar
 ve kendi doktorlarina yonlendirirler.
Emin olun, o "Saglik Ocagi'nda", Rontgen, Tomogafi ve MR olsa, hepsine sokarlardi! 
Sakin bu dolandirici cetesine kanmayin. 6 aylik erkek cocuk kafa cevresi zaten 44cm dir. Bingildagin kucuk
veya buyuk olmasinin hicbir onemi yoktur. Namuslu saglik personeli, bingildaga degil bas cevresine onem
 verir. 
3cm boy fazlasi var, dogumdan beri gelen 300 gram eksigi devam ediyor. Onemli bir eksik degil. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Şub 2023 Saat 19:19
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 19:22
Çok teşekkürler Kadir bey. Abisi şu an 7 yaşında ilkokula gidiyor, abi 1 yaşına kadar hastalanmamıştı maalesef küçük her ay ya burnu tıkalı ememiyor, ya öksürüyor, ya ateşi var, ya sümüklü. Bu kadar kilo aldırabildim. Aslında aç mı acaba diye sağdığım sütleri kaşıkla şırıngyala vermeyi denedim ama dil itme refleksi daha yeni yeni geçti. Diliyle itiyordu meme harici her şeyi. Şimdi de aşırı az yiyor ama umarım açığı kapatabiliriz. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şub 2023 Saat 20:00
Bir kotu, bir iyi haber!
1- Abisi okuldan hastalik tasidigi icin, sik hasta olacak.
2- Simdiden mikrop koleksiyonunu tamamladigi icin, okula caginda, abisinden daha az hasta olacak. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.