Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İşitme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İşitme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İşitme
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2023 Saat 19:55
Hocam merhaba kızım 8,5 yaş 26 kg. Yaklaşık bir aydır 5-6 gün süren 39-40 derecelerde seyreden üst üste 2 hastalık geçirdi. Bir kaç aydır da sağ kuşağını hem telefonda hem sol kulak kapatıp arkası dönük şekilde test ettim duymuyor hocam diğer kulak gibi. Şimdi iliadin başlayayım mı yoksa grip durumunun bitmesini bekleyeyim mi? Burnu artık az akıyor öksürük var hâlâ ateş 4 gün evvel bitti şükür.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2023 Saat 02:27
HEMEN Iliadin damla anlattigim gibi baslayin. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2023 Saat 12:48
Hocam 8,5 yaş günde 2 defa her burun deliğine 2’şer damla uygulama şeklini anlattığınız gibi yapacağım. Serum fizyolojik de yapıyordum enjektör ile her burun deliğine başı yana eğdirip 2,5-3 ml fışkırtıyordum. Burnuna çekiyor deniz suyu gibi. Yanlış yapmıyorumdur umarım. Serum fizyolojikten 1 saat sonra yapabilir miyim iliadin?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2023 Saat 19:15
SAKIN; burun icine basinc UYGULAMAYIN! Iliadin kullanirken S.F. kullanmayin. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2023 Saat 21:19
Tamam hocam serum fizyolojik enjektörlü damla şeklinde mi yapalım peki?
Uygulama şeklini nasıl öneriyorsunuz serum fizyolojik kaç damla yatar durumda mı yapalım?
İliadin 3 gün sabah akşam 2’şer damla yapıyorum hocam. 8,5 yaş.
Hocam ağrı vb. hiç olmadı neden kulakta böyle duymada problem oldu?

Düzenleyen Adeniz - 22 Oca 2023 Saat 21:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2023 Saat 02:16
1- Oncelikle yazilarimi okumadan soru sormayin. S.F. damla seklinde verilir. Gerek oldukca, 10'ar damla damlatin.
2- Griplerde olusan odem Oztaki borusunu kapattigi icin oluyor. Iliadin ile hallolur. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2023 Saat 12:07
Hocam 8,5 yaş 6 gün önce 40 dereceyi bulan 6 gün süren ateş bitirdik. Dili bu şekil pütürlü sivilce gibi olmuş çok şaşırdım. Ağzında ağrı, sızı yok. Öksürük var sadece arada. Nedir hocam bu durum? Fotoğraflarını ekledim.

Düzenleyen Adeniz - 23 Oca 2023 Saat 12:08
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2023 Saat 18:50
Ilk okulda "Saglik dersinde" anlatilan dil resminde de gorulen; dil papillalari! 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.