Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Havale gibi bir şey
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Havale gibi bir şey

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nehar Semiha Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehar Semiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Havale gibi bir şey
    Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 00:27

Kadir Doktorum Merhabalar, bu akşam biraz telaşlı size yazıyorum ambulansla gittiğimiz acilden az önce çıktık…Çocuğum bu ayın sonunda 3 yaşında olacak… Bu güne kadar geçirdiği ateşli hastalıklarda ateşi düşürmek için çok az ilaç kullandım ve  açıkçası bu ateşlendiğinde de çok telaş olmadım… Dün gece ateşi çıktı ama gün içinde iyiydi biraz keyfisizdi sadece bu akşam uykulu değilken ara ara titremeler geldi ve ilk defa böyle oldu sonra saat 21:00 gibi uykudan kasılma ile kalktı, gözler kapandı, çene ve dişler sımsıkkı kapandı, ilk kasıldı sonra salındı… Telaştan tek yapabildiğim nefesini kontrol etmek oldu burundan nefes alıyordu ve zar zor ağzı açtığımda dili falan da yerindeydi…Evdekiler hemen ambulansı çağırdı ve gelinceye kadar şuuru geldiydi…Hastanede ateş düşürücü calpol verdiler hemen ve kan tahlili yaptılar…Doktorum antibiyotik ve ateş düşürücü verdiler ama ben çocuğumun tam olarak neyi olduğunu anlayamadım, tahlil sonuçlarından antibiyotiklik hali yok gibi geldi … Yazılarınızı ve forumu sürekli takip ediyorum…Siz ne önerirdiniz Doktorum, o kendinden geçme halini görünce çocuğumda telaş oldum tabi…Bu atada  İyi ki varsınız Doktorum ve çok teşekkür ederim…

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehar Semiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 00:29
Kadir Doktorum tahlil sonuçlarını bir türlü ekleyemedim, buraya yapıştırabildim. WBC 13.11/RBC 4.34/HGB 11.2/ HCT 33.4/ MCV 77/ MCH 25.8/MCHC33.5/PLT 387/ MPV 8.8/ PCT 0.34/PDW 9.1/ RDW-CV 13.2/RDW-SD 36.8/LY % 37/ NE%56.1/ MO% 6.5/ EO% 0.10/BA% 0.3/ LY#4,85/ NE#7.36/ MO# 0.85/EO # 0.01/ BA# 0.04/ALT 13/ AST 34/ Billirubin total 0.19/ CRP 7,5/ Glukoz 107/ Kalsiyum 9.90/ Klorur 95/ Kreatin Kinaz 77/ Kreatin 0,36/ Lakat Dehidres 333/ Sodyum 131/ Ure 37/ Bun 17/ Urik Asit 4.9/ Potasyum 4.84

Düzenleyen Nehar Semiha - 17 Oca 2023 Saat 00:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Oca 2023 Saat 02:10
Bu devirde; asilari tam olan bir cocukta, sizlerin ates nedeni ile telaslanmasini gerektirecek HICBIR durum
 yoktur! 
Yazilarimi okusa idiniz, Ates ve Havale'nin korkulacak bir sey olmadigini bilirdiniz.
Ilk sayfada; Yazarlar kismindaki makale listemin EN altinda: "Ates ve Havalenin Tedavisi" makalemi bulun
ve  IYI OKUYUN. Allahtan genede insafli bir doktora rastlamissiniz!! Sizi fazla dolandirmamis. 
Antibiyotik gerekmiyor.
Grip geciriyor. 
Unutmayin! Turk doktorlari Asla Grip teshis etmezler.Yeminlidirler!
Hicbir sey bulamasalar bile; "Kulak zari kizarik" veya "Kulaginda sivi var" der gene antibiyotigi dayarlar!

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehar Semiha Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2023 Saat 15:07
Kadir Doktorum Merhabalar, bu hafta sonu 3 yaşında olacak oğlum bir hafta önce kadar sizinle paylaştığım şeyleri yaşamıştı...Sizin cevabınıza ve daha önceki okumalarıma istinaden çocuğuma ilaç vermeden süreci atlattı...Ateşi düştü ancak ara ara öksürük ve bolca burun kaşıma ve burun çekme var...Bu sabah da vücudunda resimdeki kaşıntılı kabartılar oluştu...Okuduğum kadarı ile virüs hastalıklarından sonra böyle kabartılar olabilir diye anladım...Doktorum muhtemelen forumdaki soru akışından da ülkemizdeki çocuklarla alakalı bu kış seyreden hastalıklar bir tuhaf ilerlediği ortaya çıkacaktır...Virüsleri az çok anladık ve mücadele yöntemini de anladık ama bakteriler daha nadir ve korkutucu geliyor...Steptokok ile alakalı çokça haber duymaya başladık, yaşananlar normal mi yoksa algı mı sağlık sektöründe olmayan biri olarak anlamakta zorluk çekiyoruz...SAYENİZDE çocuğumun bağışıklığına güvenmeyi öğrendim ama bazen bir şey kaçırıyor olmayayım diye size danışma ihtiyacı hissediyorum...Doktorum ülkemizde maalesef her burun çekmeye, hapşırığa, öksürüğe ve ateşe torba torba ilaçlar verildiği için çocukların bağışıklıklarına ket vuruldu ve çocuklar nazikleşti...Bu arada bugüne kadar çok az 3-5 kere ateş düşürücü kullandım ve bir kere de sadece sabah ve akşam iki doz antibiyotik kullanma hatasını yaptım...
Doktorum bu kaşıntılı kabartılarla ilgili yapmamız gerek bir şey var mıdır? 
Doktorum hakkınızı nasıl öderiz bilemiyorum, iyi ki varsınız...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2023 Saat 19:10
O gordugunuz "Kabartilar", sinek isiriklari.
Sucicegi dokuntuleri; karinda ve sirtta cok yogun olarak gorulurler, etrafa yayildikca sayilari azalir ve yuzde,
ellerde en az olur. Karninda ve sirtinda bu dokuntulerden 5-10 misli fazlasi yoksa, kesinlikle Sucicegi degildir. 

Streptokoklarla ilgili haberler, Turk doktorlarinin SALAK olduklarinin en buyuk gostergesidir. 
O yazilari her gordugunuzde, benim bu yazimi oraya yapistirinki,  bazi salak doktorlar isin dogrusunu 
ogrensinler.
Bahsi gecen "Strepkoklar" sizlerin de bildigi; Strep-A (veya A-Grubu,beta-Hemolitik Streptokoklar) DEGILDIR.
30-40 sene evvel, boynu devrilesice bir salak grup, USA'da, zaturre amili olan Pnomokokkus Pnomonia 
adli bakterinin adini, hangi akla hizmezse, Streptokokkus Pnomonia olarak degistirdi.
Bizim salak Turk doktorlari da, her sakalliyi dedeleri sandiklari icin, bu "Streptokoklarin, o "streptokok" 
olduklarini saniyorlar! 
Rahat olun!! Turkiye'de, Streptokokkus Pnomonia bakterisine karsi, cocuklara KPA asilari yapildigi icin, 
bizim ulkede sadece asi yaptirmayan ailelerin cocuklari risk altindadirlar. Onlar da beni hic ilgilendirmiyorlar.
 Eger; o aptallardan biri degilseniz, Rahat olun

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Oca 2023 Saat 19:12
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 458
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Oca 2023 Saat 23:03
Merhaba kadir bey sizin bu yazınızdan sonra 6. Ay kkk kaldırıldıgı için tedirgin oldum 2 4 12 olarak yapılıyor artık bizim cocukları korurmu bu doz asılar 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2023 Saat 04:02
KKK'mi???  KPA mi demek istediniz?? 
KPA; 7. aydan sonra baslanirsa: 3 doz yapilir. (sizde oldugu gibi)
KPA asisi ilk defa 1-2 yaslar arasi yapilacak ise; 2 doz yapilir 
KPA asisi ilk defa 2 yas sonrasi yapilacak ise; Tek doz yeterlidir.  
Turk doktorlarinin bu konuda bir bilgileri yoktur, onlarin tuhaf tuhaf gazlarina gelmeyin.
Yukarı Dön
Yurtbegendilayda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yurtbegendilayda Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Oca 2023 Saat 15:44
Kadir bey çok özür dileyerek araya giriyorum az önce sağlık ocağını aradim KPA aşısını ne zaman yaptırdım kucuk oglum için diye 2 aylıkken 4 aylıkken 1 yaşındada 3. Doz olmus dediler oglum 18 aylik asi tutmusmudur 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.