|
Tekrarlayan İdrar yolu enfeksiyonu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nea ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Oca 2023 Saat 17:38 |
Merhaba Kadir Bey, 8 yaşında kızım daha önce bir kaç kere İYE geçirmişti. 1 sene aralıklaydı. Şimdi 2 ay aralıkla İYE oldu.
Daha önce görüştüğümüz doktor çocuk nefrologuna yönlendirmek gerektiğini söylemişti. Daha öncekilerde ateş, karın ağrısı gece altına kaçırma idrar yaparken yanma ve karın ağrısı olmuştu. Bu sefer karın ağrısı ile başladı akşam idrarını yaparken yanma olduğunu söyleyince İdrar tahlili yaptırdım. Kültür sonuçları henüz gelmedi ancak tahlil sonuçlarını yazıyorum; Miktar. 90 ml Görünüş. berrak Yoğunluk 1020 pH. 5.0 Lökosit negatif Nitrit negatif Protein negatif Glukoz normal Ketonlar Poz.50 mg/dL Ürobilinojen. normal Bilirubin negatif Kan 5 erit/uL SEDİMENT (mikr.inceleme) Eritrosit 8-9 Lökosit 4-5 Epitel hücre 0-1 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daha önce görüştüğümüz bir doktor tekrarlayan enfeksiyonlarda böbreklerde problem olabileceğini söylemişti.
Çocuk nefrologuna yönlendirmişti. 2 ay önceki tahlil sonuçlarını inceledim. Ateşi ve karın ağrısı çok olmuştu. Ancak o sonuçlarda da nitrit negatifmiş. TAHLİL SONUÇ (2 AY ÖNCE) Miktar. 100 ml Görünüş. bulanık Yoğunluk 1015 pH. 6 Lökosit 10 lök/uL Nitrit negatif Protein negatif Glukoz normal Ketonlar negatif Ürobilinojen. normal Bilirubin negatif Kan 25 erit/uL SEDİMENT (mikr.inceleme) Eritrosit 20-25 Lökosit 12-14 Epitel hücre 3-4 KÜLTÜR SONUCU (2 AY ÖNCE) İdrar Kültürü Escherichia coli ÜREDİ. Koloni Sayısı: 100 bin cfu/mL Penisilinler Ampicillin Dirençli ß Laktam/ ß Laktamaz Amoxycillin+Clav.Acid Hassas Piperacillin+Tazobactam Hassas Sefemler Cefepime Hassas Cefixime Hassas Cefotaxime Hassas Ceftazidime Hassas Ceftriaxone Hassas Cefuroxime Hassas Aminoglikozidler Amikacin Hassas Gentamicin Hassas Nitrofuranlar Nitrofurantoin Hassas Florokinolonlar Ciprofloxacin Hassas Levofloxacin Hassas Tetrasiklinler Tigecycline Hassas Karbapenemler Ertapenem Hassas İmipenem Hassas Meropenem Hassas Folat Yolu İnhibitörleri Trimetoprim & Sülfometoksazol Hassas Fosfomisinler Fosfomycin Hassas |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 ay öncekinde Suprax kullanmıştık. Ancak şimdi sonuçlara baktığımda nitritin negatif olduğunu görüyorum.
Başka bir problem mi var bu sonuçlara göre nasıl bir yol izlemeliyim ? Sabunlu ılık suya oturttum 10 dakika. Bu arada hala ateş yok ancak karın ağrısı ve idrarını yaparken yanma şikayeti var.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118463 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle IYE yok, SAKIN ilac vermeyin. Muhtemelen ishal olacak.
Siz boyle Turk doktor akli ile, her hasta oldugunda Antibiyotik kullanirsaniz, karniniz daha coook agrir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|