Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve Hgb
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve Hgb

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve Hgb
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 17:31
Hocam merhabalar, kızım 59 aylık. 25 kg, boy 113 cm. 4 gündür geçmeyen ateş grip ve yoğun öksürük ile sizin söylediklerinizi uygulayarak bekledim. Ancak bugün de tekrar grip ve aşırı öksürükle ateş yükselmeye başlayınca özel bir hastanenin acil kısmında elinden sıkarak damla şeklinde kan alındı. Sizden öğrendiklerinde sadece kan sayımı ve Crp yaptırdım. Sonuçlarda virüs kaynaklı olduğunu gördüm ancak hgb yüksekliği beni endişelendirdi. Sayenizde çok uzun zamandır kan tahlili yaptırmamıştık. Sonuçları değerlendirmenizi rica ediyorum. Saygılarımla.

ı

Düzenleyen Adeniz - 01 Oca 2023 Saat 17:38
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120082
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 19:32
Viral enfeksiyon, sakin Antibiyotik vermeyin. 
HGB yuksekligi? 
Her gun anlatiyorum!!!  Atesli hastaliklar esnasinda, kan degerlerine BAKILMAZ.. 
Isterseniz, 2 hafta sonra (saglam iken) tekrar baktirin. 
Insallah Demir ilaci kullanmamissinizdir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Oca 2023 Saat 19:33
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 19:41
Yok hocam demir ilacı hiç kullanmadım. Siz her zaman HGB 10’un üzerinde iken demir ilacı verilmez dersiniz. Ama ateşi düşüktü o an. Sizi okuyorum 8 yıldır. Sayenizde kendi kendime tahlil istedim bugün. Umarım hemogram ve Crp isteyerek doğru yapmışımdır. Grip, ateş ve öksürük var. Büyük kızımda hiç Hgb yüksekliğine rastalamadım. Ateşli iken bile. Diyelim ki genel olarak normalde de 15 küsür ne yapılmalıdır. Neden olur? 59 aylık 25 kg, 113 cm boy.

Düzenleyen Adeniz - 01 Oca 2023 Saat 19:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 19:53
Bazen, su kaybi (terleme veya ishal sonucu) HGB ve diger degerlerde yukselme olabilir. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2023 Saat 21:12
Hocam su kaybı olmadı zaten 4 gündür ateş var terleme de olmadı. İshal de yok. Sizin söylediğiniz durumlar yok ise hgb yüksekliği tehlikeli midir? Kırmızı et vb. gibi Demir içeren ürünleri tüketmeyi daha mı aza indirmeliyiz. Ayrıca Demir karaciğer ve dalakta birikir sizden öğrendiğim kadarı ile böyle bir duruma neden olup zararı olur mu?

Düzenleyen Adeniz - 01 Oca 2023 Saat 22:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2023 Saat 01:29
Ilac alma sonucu olmadigi surece onemli degildir. Tehlikeli olan, ilac alinmasi ile bu durumun olusmasidir. 
Yasli olsa; Polisitemia Vera hastaligi bakardim. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2023 Saat 01:30
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2023 Saat 22:03
Hocam merhaba dün Hemogram ve Crp değerleri düşüktü tahlil yaptırmıştık. Ateş düşmüştü ya da 37.5 lardaydı. Şimdi birden 39 ları gördü ve aşırı halsiz uyku hali ve sürekli ağlıyor kızım. Burnu aşırı akıyor ve balgamlı günlerdir daha da kötüye giden bir öksürük var. Hocam 6. Güne gireceğiz iyileşti gibi oldu yine kötüye gitti durum. Hocam Calpol e rağmen çok yükseliyor ateş ve 6. Gün geçer derken 1. Güne döndük. Elimde alıp kullanmadığım Agumentin 400 var. Hocam vereceğim dayanamıyorum ağlamasına Calpol vere vere karaciğeri bitireceğiz. Agumentin 400 59 ay ve 24 kg için uygun mudur?

Düzenleyen Adeniz - 03 Oca 2023 Saat 01:25
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2023 Saat 01:54
Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi varsa, kullanin. 
Bugunden geriye giderek, soru ve cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.