|
Bakteriyel grip mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ara 2022 Saat 20:03 |
Merhaba hocam
Bir cocuk doktoru diyorki, Eger burun akıntısı yoksa, ama ates varsa büyuk ihtimal bakteriel grip kaptı.Antibiyotik gerekir . Dün oglum 5 yaşında sadece 2_3 kere hapşırdı, bugun ateş 38.3-38.5 halsiz yatıyor ama acısı vs yok. Daha dun çiş konusu düzelmişti, tam 3 hafta sık sık çiş yapıyordu, size tahlili gönderdim bşrşey yok dediniz, antibiyotik vermedim. Şuan grip geçiyormu ? Burun akıntısı yok, sadece halsizlik ve ates 38-38.5 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118553 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" Bakteriel Grip"!!!! salakligin zirvesi. Ne diyelim, her sene Turk Tibbi biraz daha seviye kaybediyor.
Butun davalari: Gripli hastalara da Antibiyotik sokusturabilmek.
Yuz bin kere anlattim. Ates varsa ama; agizda pis koku ve dili kaplayan pas tabakasi YOKSA, Grip geciriyor demektir. Bogazda "Bakteriel Enfeksiyon" oldugunda, DAIMA:Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur. Kan sayimi yapilirsa, bakteriel enfeksiyonlarda; WBC yukselir, viral enfeksiyonlarda; duser. SAKIN CRP ile is yapmayin. Yazilarimi okuyun. Turk doktorlarini cok da ciddiye almayin. |
|
![]() |
|
Ceren85 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 May 2022 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 222 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam
Yazmayı unuttum gündüz bogazım ağrıyor diyordu boynunda tam ortasını gösteriyordu, yutunca biraz acıyor Şuan ateş 39.7 çıktı , Tantum Verde kullanalım mı Eger agrısı fazla olursa? Tabaka göremedim, sadece biraz beyaz
Düzenleyen Ceren85 - 23 Ara 2022 Saat 21:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118553 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri varsa, kullanin.
|
|
![]() |
|
Hocam
Arkadaşımın çocuğu gecen ay hastalanmıştı, ökrüsük vardı, nefes sıkışması+ hızlı solunum.Ates 37.5ten fazla çıkmadı.Burun akıntısı da vardı. Kayın sayımına baktılar WBC Yuksek .çıktı ama dilinde pas ve agızda kokusu yoktu Neden WBC Yuksek oldu acaba ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
CUNKU! Turkiye'de Laboratuvarlar, cocuk WBC degerinin yanina, cocuk degil, "ERISKIN Referans Araliklarini"
yaziyorlar ve bu sekilde halki dolandiriyorlar. Yasa gore WBC degerleri: 0-3 gun: 9.0-35.0 1-2 hafta : 5.0-20.0 1-6 ay: 6.0-17.5 7 ay-2 yas: 6.0-17.0 2-5 yas: 5.5-15.5 5-8 yas: 5.0-14.5
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2022 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
Kadir bey , o gece ateş 39.7 çıkınca 1 kere Calpol verdim, sonra sabaha kadar vermedim 39.2-39.4 idi kendi kendilige düştü
Dün ateş yoktu, ama halsizdi, bogazım acıyor diye Bugün de birşey yerken bogazım acıyor dedi,Baktım boynunda sagda tam çeneye yakın yerde lenfi şişmiş, basınca acıyor.Su içebiliyor ama yemek yiyemiyor. Küçüklügünden boynunda sol tarafında lenf bezi belli , sonuclar iyi birşey olmaz dediniz. Şimdi lenf bezi bizi düşündürüyor? Tedavisi nasıl oluyor acaba? Yuksek ateşi bundan dolayı 1 gece olmuşmudur? Burun akıntısı olmadı, Ateş vs yok, ne yapalım acaba?
Düzenleyen Ceren85 - 25 Ara 2022 Saat 19:00 |
|
![]() |
|
Yukarıda yazdığıma göre ateş düştüyse ama lenf şişmiş birşey yerken acıyor diyor
Tedavisi nedir?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|