|
Pth yüksekliği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
alev-kerem ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Puanlar: 510 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Kas 2022 Saat 11:38 |
https://www.hizliresim.com/mfn19cg Hocam merhabalar kayınvalidem 74 yaşında gayet dinç kilolu değil. Her işini kendi yapar. Romatizma ve tansiyon hastası kendi aktarımıyla. Kemiklerinde dayanilmaz ağrılar başlamış uyuyamıyormus. Ben devit ampul içmesini onermistim her yıl icmiyormus. Arada hap arada damla içmiş. D vit düzeyi ölçülmüyormuş Manavgat'ta. Bu tahlilllere göre öneriniz olur mu? Pth devit eksikliğinden mi yukseliyor? Bu tahlili alan Dr çözüm sunmamıs başka hastaneye git demiş. |
|
Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Vitamin D eksikliginde olur.
Belli ki, D vitamin seviyesi anormal dusuk. Hemen 1 ampul Dvit3 icsin, 1 hafta sonra tekrar PTH baktirip bana yazin. VE mumkun olursa, D vitamin seviyesine de bakilsin.
|
|
![]() |
|
alev-kerem ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ara 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Puanlar: 510 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
https://www.hizliresim.com/abvxfnv Düzenleyen alev-kerem - 25 Kas 2022 Saat 16:25 |
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118384 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kemiklerden asiri sekilde Kalsiyum sokulmesi var.
1 ay sonra tekrar 1 ampul Dvit3 daha icsin ve Subat ayinda D vitamini olcturup, bana yazin. Sikayetleri tamamen bu osteoporoz'a ait olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
Hocam merhabalar kayınvalidemde pth yüksekliği vardı. Söylediğiniz gibi devit ampul aldı. İkinciyi içmeden Antalya'da universite Hastanesi'nde Dr a görünmüş. Ekteki tahlilleri yapmış, MR çekilmiş üstüne ameliyat demiş ( ancak D vitamini ölçümü yapılmamış.) Bu sonuçlara göre nodüller büyümüş alınacak denmiş mr raporuna ulaşamadım. Ailede tiroid rahatsizligi kardeslerinde de varmış. Kan sonucu ekte ne yapalım hocam? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz kendiniz, D vitamini baktirip bana yazin.
SAKIN ameliyat filan olmasin. Belli ki, D vitamini az gelmis.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alev-kerem
https://www.hizliresim.com/8ib8tv2 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet. D vitamin seviyesi asiri dusuk!
Turk doktor ve laboratuvarlarinin ne kadar PUST olduklarini goruyorsunuz degil mi?? D vitamini "Referans Araligini": 10.6-43.0 olarak vermis! Hep anlatiyorum! Bilhassa doktor ve Laboratuvarin ayni cati altinda oldugu kuruluslarda, ortaklasa PUSTLUK yapilir. D vitamini Normal Referans Araligi: 50-100 arasidir. Sirf D vitamin eksikligi tedavisini bilmedikleri ve tedavi edemedikleri icin, boyle ortaklasa pustluklarla hastayi kandiriyorlar. Sirf tukurduklerini yalamamak icin, ve "Dvit3 ampul" hakkinda soyledikleri yalanlar ortaya cikmasin diye bu adilikleri yapmaktan bile cekinmezler. Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin ve Mayis ayinda SADECE Dvitamin olcturup bana yazin. 2 ampul bile yetmeyebilir. Bilhassa bayanlarda gorulen; "Kemik erimelerinin" en buyuk suclusu, D vitamin tedavilerini bilmeyen bu assagilik Turk doktorlaridir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Şub 2023 Saat 19:09 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|