|
Grip+kulak ağrısı+kanaması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
GENCO ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Kas 2022 Saat 09:47 |
Hocam merhaba
Yıllardır yazdıklarınızı okuyan biri olarak, dört buçuk yaşlarındaki erkek ikizlerimi gereksiz ilaçlardan uzak tutarak büyütüyorum, sağolun. Geçen hafta ikizlerden biri (2 yıldır kreşe gittiklerinden sık sık hafif viral enfeksiyonlar kapıyorlar ve ilaçsız, ateş düşürmeden atlatıyoruz) hafif ateş burun tıkanıklığı yaşadı ve arazları 2 günde atlatıp normale döndü. Diğeri Cuma günü ateşle başladı, karın ağrısı ve hafif burun akıntısı ve tıkanıklık derken 3. gün yani dün akşam kulağının ağrıdığını söylemeye başladı. Burnuna İliadin uyguladım. 4 saat sonra ağrı azalmayınca uyku saatine yakın (Normal dozdan biraz fazla damlatmış olabilirim) tekrar iliadin damlattım ve sabaha kadar bir karın bir kulak ağrısıyla uyandırdı. Ütüyle havlu ısıtınca biraz hafifledi kulak ağrısı ve zaman zaman da uyudu. Sabah ilk iş yastığını kontrol ettim ve tahmin ettiğim gibi ağrıdığını söylediği kulağı kanamıştı. Ateş ara ara 38 C ye kadar çıksa da ateş pek rahatsız etmiyor. Sadece iyi uyuması için günde 1 ya da 2 kaşık Calpol verdim ek olarak. Kanama sonrası basınç düştüğünden rahatlamış görünse de her şey yolunda mıdır hocam? Kulakta hasar veya enfeksiyon olma ihtimali var mıdır? Şu aşamadan sonra nelere dikkat etmek gerekiyor? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O kulaga bir sey damlatmadiginiz surece, hicbir iltihapli durum olamaz.
|
|
![]() |
|
GENCO ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bugün olan gelişmeleri de eklemek istedim.
Kulak ağrılı geceden sonra kanama olmuştu, öğleden sonra devlet Hastanesi'ne kbb uzmanına gösteriliyor ve ne olduğunu bilmediğim bir damla veriyor. Kulağa danlatilmasi gerek lafını duyunca aldırmadım. Hastaneden geldikten sonra kanama tekrarlamış. Uykusuz kaldığı için uyuyor. Ağrılar için tedbir olarak dolven pediatrik şurup aldım. İliadin ile beraber kullanabilir miyim? Teşekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118694 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Dolven, agri olmadigi surece kullanmayin.
5 gun Iliadin damla kullanin.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tekrar selamlar.
8 gün önceki grip sırasında oluşan sol kulak kanaması, 1 hafta sonra bu sabah hafif şekilde tekrarladı. Bu arada 4,5 yaşındaki erkek ikizlerim muhtemelen ağır bir domuz gribi geçiriyorlardı.2 gün önce anne babamda dün de bende ağır grip başladı. Isıyı bilhassa yükseltip gereksiz ilaçsız toparlıyoruz. Kulak kanaması olana iliadin burun damla ve ara ara ( 1 haftada birkaç kaşık sadece) ateş düşürücü çocuk şurubu dışında ilaç kullanmıyoruz. Tedbir olarak bactrim şurup içirdim, 5 günden sonra iliadine ara vermiştim. Griple başa çıkmayı biliyoruz sayenizde ancak 1 haftada tekrarlayan 3. sol kulak akması-kanaması beni biraz endişelendiriyor. Kulak kepçesini hafif ıslak bezle silsem de içeri doğru giden kulak deliği kısmına müdahale etmekten çekiniyorum ve sanki kapalıymış kan pıhtısıyla tıkalıymış gibi görünüyor. Bu arada çocuğun hafif düşük sesleri duymamasından (Grip tepkisizliği de olabilir) şüpheleniyorum. Geçen hafta kbb uzmanına göstermiştik, Cuma gününe kontrol randevusu da aldık. Şu aşamada kulak için yapabileceğimiz bir şey var mıdır sormak istedim. Tekrar teşekkürler.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri oldugunda; Iliadin damla kullanin, ASLA kulaga bir sey damlatmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|