Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sporcu beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

sporcu beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sporcu beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2022 Saat 13:29
Merhabalar hocam;

Kızım 07.07.2011 doğumlu 46 kg ve 156 cm. 4-9 yaş arası arası ritmik cimnastik yaptı. bunun son iki yılı lisanslıydı ve yogun bir şekilde antrenmanlara katıldı. Son bir senedir haftanın üç günü 1.5 saat yine lisanslı olarak voleybola gidiyor artık. 

Voleybolda boy çok önemli olduğu için regl olana kadar (meme gelişimi geçen yıl başladı) elimden geleni yapmak istiyorum. Sürekli neden daha uzun değilim diyor. Anne ve babası olarak bizde uzun sayılmayız ama yinede bir umut elimden geleni yapmak istiyorum.

1- Hergün yumurta yediriyodum artık yemiyor. Okulda ne yiyorsa o oluyor bazen. Bazen de sabah tatlı yiyor bir kase. Kornflekse pek alıştırmak istemiyorum ama versemmi hocam?
2- Süt sevmiyor bende kaşar peyniri, sütlü tatlı yedirmeye çalışıyorum. Ama miktar olarak çok değil
3- Hergün et/köfte vermelimiyim? Kimi drlar fazla beslenmenin erken ergenliğe neden olabileceğini söylüyor korkuyorum. bir senedir meme gelişimi başladığı için sanıyorum max bir senemiz var.
4- Maden suyu içirmeye çalışıyorum içmiyor. Gerekli mi?
5- Kan tahlili yaptırmaktan korktuğu için ölçtüremedim ama haftada iki veya üç 5000 ünite D vitamini veriyorum.
6- Gece 22.30-23.00 arası uyuyor 7.30 da kalkıyor.

Hocam yapabildiklerim bunlar. Eksik yanlış var mı acaba?
Beslenme, vitamin ve uyku vs kesinlikle şunları yapın dediğiniz birşey varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

teşekkür ediyorum
saygı ve sevgiler,
berna
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120891
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2022 Saat 19:02
1- Et yiyen bir çocuğun yumurta yemesi şart değil ama yerse daha iyi olur.
2- Sütü o yolla verebilecek isenız, Cornflex verebilirsiniz. 
3- İyi olur. Tam tersi, beslenme geriliği olanlarda erken ergenlik olur. 
4- Maden suyu NE alaka??  Gereksiz.
5- D vitaminine devam edin.
6- Keyfi bilir. Bebek değil. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.