Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kaza
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kaza

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kaza
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2022 Saat 21:18
Kadir Bey merhaba,

Öncelikle kıymetli vaktinizi alıyoruz, teşekkür ederiz.

Yıllardır takip ediyoruz sizi, Göztepe buluşmuştuk, sizi çok seviyor ve güveniyoruz. O sebeple magdurıyetımızı sızınle paylaşmak ıstedım. Cok uzgunuz.

Bız 1 yıl evvel Hollanda ya kızımın eğitimi ıcın geldık. Burada kızım Kasım 2008 doğumlu okula bısıkletle gıdıyordu. Çarşamba gunu - 07 Eylul de bısıklet yolunda okul zone ıcınde saat 8 cıvarı talıhsız bır kaza oluyor.

Esım tesadufen kosuya cıktığında kazaya denk gelıyor.

Kızıma bısıklet yolunda motorlu araç- Opel araba carpmış. Ön camın fotoğrafını gördüm, tamamen cam kırık, buzlu cam gıbı. Kızım oradan da yere dusmus.

Ambulans gelıyor. Hastanede kafa ıcın CT cekılmıs. Kolum acıyor dedıgı ıcın kolunda da fracture var deyıp alcıya alınmış. Ayağın üzerıne basıyor ancak kaval kemıgınde hafıf bır odem var. Ben hastaneye ulastığımda kızım süreklı aynı soruları soruyordu.

Gerçekten aklımızı yıtırecektık, dr burada konuşmak pek mumkun değil.

Tablo şu sekılde gelıstı.

*Esım olay yerınde kızımın oturtulduğunu gormus. (8-9 cıvarı)

*Ambulansta sureklı aynı soruları tekrar edıyormus ben hastaneye geldığımde bıraz seyreklesmıstı ancak 3-5 dak bır bana noldu dıyor yanıt verıyoruz az sonra tekrar soruyor.

* Yaz mı geldı dıye sordu kesınlıkle TR geldığımızı hatırlamıyordu. (öğlen)

* Hastaneden CT sonucunda kanama yok deyıp çıkardılar. Oglen 14.00

*Evde akşamustu hafızası hafıf hafıf yerıne geldı.

*Istahı yerındeydı. Kolu kırığı dışında baş ağrısı-donmesı olmadı.

*Gece uyudu ara ara kontrol ettık. Sabah kalktığında yaz dönemini hatırlıyordu. Tekrar tekrar soru hıc sormadı. Yanı 1 gun ıcınde yakın-uzak hafızası yerıne geldı.

*Bugun 48 saatı de atlattık. Uyku, ıstah, ağrı sorunu yok, gayet keyıflı.

1. sorum > Kafa tramvasının 14 yasında bu sıddette hasarı sızce ılerıde sorun oluşturur mu? Yada bız ne yaşadık? Icımı rahatlatabılır mıyım bu kabusu atlattık mı hocam? Sadece kolda kırık var.

2.sorum > buna dıkkat edın dedığınız bırsey var mı? Yanı tramva ıcın ne yapabılırız?

3.sorum > sankı camın durumu gosterıyor kı okul bölgesı hız sınırına uymamış. Bız yerde fren ızı görmedık halbukı çok dur ışaretler olan bı yerdı. Sızce kaza çok sıddetlı olmuş ağır hasarlar bırakır mı?

4.sorum > Bacagındakı kaval kemıgınde odem var. basıyor dıye rontgen cekılmedı.
Sızce de bırsey yok mudur? Hala agrıyormus.

Bılıyorum sıze uzaklardan zor sorular soruyorum hastayı hıc görmeden amacım sızın fıkırlerınızı çok önemsıyorum. Çaresız kaldık buralarda. çok çok uzgunuz.

Gozumuzden sakındığımız sızın onerılerınızle antıbıyotıkten kurtardık dıye sevındıgımız kızımızı perısan ettıler.

Sevgılerımızle, teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2022 Saat 09:08
Öncelikle çok geçmiş olsun. Hollanda gibi bir ülke de böyle bir kaza inanılır gibi değil. 
1- İlerde problem olacak durumlarda; CT de arıza çıkardı, çıkmamış.
2- Çocuğu korkutacak, meraklandıracak mevzular konuşmayın. İyi şeyler konuşun. 
3- Ne olmuş ise, o anda olurdu. Bu saatten sonra hep iyiye gider. 48 saat içinde de bir şey çıkmamış, rahat
 olabilirsiniz. 
4- Rahat basıyor ve ağrı hissetmiyorsa doğru, Röntgen gerekmez. Ayrıca orası Türkiye değil. Laf olsun diye 
gereksiz yere Röntgen çekmezler. 

Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2022 Saat 18:38
Kadır Bey merhaba,

Kıymetlı goruslerınız ıcın teşekkur ederız, eksık olmayın, sağolun hocam.

Bu kaza sonrası bır yol ayrımına geldık, olanlardan dolayı son derece uzgunuz, esım artık guvensız hıssedıyor ve TR donmeyı planlıyoruz.

1)Kızımın uçağa bınmesı mumkun mudur? Hanı basınc vs. tramva sonrası kotu etkı yapar mı?

2)3 gundur us uste hıckırık tutuyor, tramva sonrası bır durum mudur?

3)Norolojık muayene yapılmamıs dıye anlıyorum. Kazadan tam 1 hafta sonraya denk gelen Carsamba gunu hastanede olacagız. Ne gıbı bır belırtı varsa kontrol ıstemelıyız?

4)Bugun kusmadı ama bı ara mıdesının bulandığını soyledı. Bugun 6.gun. Tehlıkelı mıdır?

Çok teşekkurler hocam,
Saygılarımızla,

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2022 Saat 19:37
Ne "basıncı"? Ucağın havada iken kabin  içindeki basınçı, uçağın pistteki kabin içi basıncına eşittir. 
Uçağa binmesinde hiçbir kötü etki olmaz. 
Travmalardan sonra, kusma sebebi, kafa içi basınç artması sonucu olur ve beraberinde kuvvetli baş ağrıları
 vardır. 
TR'ye dönmek???  Sanki burası daha mı güvenlikli_ Oturun oturduğunuz yerde. 
Şöföre dava açın. 

Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 19:59
Kadır Bey merhaba,

Kızım ilkokulda ıken sızı bulmuştuk, sız benım kahramanımdınız; kızımı her antıbıyotıkten & gereksız ılactan sayenızde kurtardığımda saglıgı adına ıyı seyler yapmanın yarattıgı ıcımde bır sevınc olurdu.

Sımdı ıse butun hersey sıfırlanmıs hatta eksıye gıtmıs gıbı hıssedıyorum. Cok uzgunum, kızımın o ıhmalkar kısı yuzunden bunlara maruz kalması perısan edıyor benı... Burada avukatlarla gorustuk bu kısı hala trafıkte, konforunda sadece sıgortadan prosedurel ıslemler, yanı burada da kotuler kazanıyor maalesef.

Sızı de sureklı yormak ıstemıyorum ama ınanın burada kımseye guvenemıyorum.

1.7 Eylul de kaza oldu. 19 Eylul ıkı aşı randevumuz vardı. Bızı davet etmıslerdı. Bu tramva sonrası bu asıları olması sakıncalı mıdır? Ikısının aynı anda olması doğru bır uygulamadır sızce?

*19 Eylul - 14.00 / Menıngokokkenzıekte
*19 Eylul - 15.30 / HPV-vaccınatıe

2. CT scan dedıklerı ıle kafa tramvasına bakılmıs, ılerıde bu methodun zararlı sonucları ne olur? Herşeye ınanmamalıyız ama oylesıne haberler var kı, kayıtsız kalamıyorum, uzuluyorum.

Teşekkürler hocam, saygılarımızla,

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2022 Saat 20:13
1- Meningokok aşısı; "B-Tipi aşısı"  ise ve ücretsiz yaparlarsa, yaptırın. Yoksa, değmez.
2- HPV aşısını olsun. Travma ile bir ilgisi yok. 
3- CT'nin hiçbir zararı olmaz. 
Görüntüleme cihazları ile ilgili makalemi okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.