|
Rotovirus aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2022 Saat 15:08 |
Merhaba hocam
2 aylık bebege 1.doz rotovirus aşısı yapılacak daha dogrusu damlası verilecek. Acaba biz kendimiz eczanede alıp verebilir miyiz? Aşısı ismini size yazarsak ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118351 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabii ki: Yanlız önce benim Rotavirus aşıları hakkındaki makalemi yazarlar kısmından okuyun.
1- Piyasa da 2 çeşit Rota virus aşısı var. a) RotaTeq : 3 dozda verilir, verilmesi çok basittir, plastik tüpün başığı kıvrılıp açılır ve (hepsi birden sıkılmaz!!) yavaş yavaş sıkmadan bebeğin ağızına emzik gibi verilir Tadı çok güzeldir, bebek bibeberon emer gibi aşıyı emer. b) RotaRix; 2 dozda verilir: toz, özel sıvısı ile karıştırılır, aynı şekilde verilir. 2- Bu iki aşının yapıları birbirinden TAMAMEN FARKLIDIR! O yüzden, hangi marka ile başladı iseniz o marka ile devam etme mecburiyeti vardır. 3- Genel bilgi olarak (diğer üyeler için): Aşının ilk dozu MUHAKKAK, 3.5 aydan önce yapılmalıdır. Diğer aşılarla YA AYNI gün veya en az 1 ay ara ile yapılmalıdır. |
|
![]() |
|
Dilyafruz ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şub 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 292 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Tesekkur ederim !
Peki bazı sorular var yine kusura bakmayın lütfen , yanlış yapmayalım 1.İkisi de aynı etkide mi? 2.Sizin tercih ettiğiniz hangisi? 3.1 dozda kaç damla ? Ya da onlar dozlu satılır ? 4.Bebegin kg göre verilirim mi ya da fark etmez? Buyuk ogluma doktor Rotateg damlamıştı. Toz değildi. Düzenleyen Dilyafruz - 03 Eyl 2022 Saat 19:33 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118351 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- İkisi de aynı derecede koruma sağlar.
2- Benim tercihim önemli değil, sizin tercihiniz önemlidir. 3- Her iki aşının da, TAMAMI veriliyor. Damla damla verilmesi bebek tükürmesin diye. 4- Kilo farketmiyor. Yukardaki cevabımı BİR DAHA OKUYUN.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Anladım hocam
Bir de son soru 🙏 2.ve 3. Doz hangi ayda verilmelidir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Rotarix: 2. doz 1 ay sonra.
RotaTeq: 2. doz 1 ay sonra, 3. doz, 2. dozdan 5 ay sonra. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Eyl 2022 Saat 09:15 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Ben okudum, hatta kitabınızı da aldık
Ama sadece aşılar hakkında bilgi buldum, kaç doz kaç aylıkken yapılır bulamadım:( |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dilyafruz
Çok teşekkür ederim 🙏🙏🙏Allah razı olsun 🙏
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|