|
Balgamlı öksürük |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aabut
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Balgamlı öksürükGönderim Zamanı: 24 Ağu 2022 Saat 21:58 |
|
Hocam merhabalar. 3 yaş 5 aylık bir kızım var 15 kg. Bir hafta önce anaokuluna başladı. Cuma günü ateşlendi. Boğazım ağrıyor dedi burnu akıyordu. Ateşi daha bugün (çarşamba) düştü boğaz ağrısı pazar günü gibi geçmişti çünkü boğazı ağrırken sıvı tüketmiyordu. Normalde calpol vermezdim fakat bu aralar istanbulda hava çok sıcaktı ve geceleri hiç uyumuyordu mecburen calpol verdim. Ondan mı bilmiyorum normalde gribi hatta covidi bile 3 günde atmışken bunu atamadı. dolu dolu öksürüğü var genzi de doluyor ve bu yüzden uyuyamıyor. Nefes alıp verirken bir hırıltı duymuyorum. Ama ne zaman uykuya dalsa bu sıralar bir saate uyanıyor ve soğuk teri oluyor. Grip değil de başka bir şey olabilir mi? Doktora gitmedim delik deşik etmesinler diye ama gitmeli miyim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 09:06 |
|
Bakalım daha ne kadar anlatmam gerekecek!! Yüz bin kere anlattım!
Grip harici , Antibiyotik gereken bir durum olduğunda; ATEŞ+Ağızda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakası olur. Bunlartdan biri dahi yoksa, Antibiyotik gerekmez. İlk sayfadaki Makalelerimi ve Forum kısmındaki soru-cevapları bugünden geriye doğru okuyun. |
|
![]() |
|
aabut
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 10:14 |
|
Hocam hepsini okudum baştan sona. Ben sadece grip ilerleyip akciğerleriyle ilgili başka bir hastalığa evrilir mi diye merak ettim. Calpol verdiğim için ciğerlere iner mi diye endişelendim sadece.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2022 Saat 12:14 |
|
O durum SADECE; Türk doktorlarının verdiği:
Grip ilaçları, Öksürük ilaçları Allerji ilaçları ile olur. Calpol ile olmaz, ama ateş düşürürseniz, bağışıklık geç devreye girer ve hastalık uzar. Benim sözümü dinleyen hastalarda olmaz. Eskiden, her öksürene Astım diyorlardı, dilleri bir yerlere sokulunca, şimdi her öksürene; "Zatürre" teşhis edebilmek için sahtekarlıklar peşindeler. Zatürre ile ilgili yazılarımda defalarca anlattım. Zatürre olursa; yüksek Ateş+ Solunum sayısı dakikada 60'dan fazla olur.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ağu 2022 Saat 12:16 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|